• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Na drie wedstrijden aan het bekertoernooi deelgenomen te mogen hebben, kon DAW 4 zich nu vol overgave storten op de competitie. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen UDI’19 BB 6. Met de illegaal geparkeerde wagen van de Vis trokken we optimistisch richting Uden, druk fantaserend over het kampioenschap dat nog maar 22 wedstrijden van ons verwijderd was.
 
De warming-up van DAW 4 liet ernstig te wensen over, maar dat was in de eerste tien minuten van de wedstrijd nauwelijks te merken. De UDI-naren werden overal op het veld fanatiek op de huid gezeten en de eerste kans was voor de ontketende bezoekers. Baleer Verstegen legde aan voor één van zijn bekeken steekballetjes en bediende daarmee mister Bookmaker op de linkerflank. Helaas had hij deze zondag ingezet op ‘UDI to score first’, waardoor de doelman van de thuisploeg redding mocht brengen. Ook in het vervolg van de eerste helft creëerde DAW 4 bij tijd en wijlen mooie kansen. Opnieuw op aangeven van veldmaarschalk Verstegen, werd Sjoerd ‘fieldrunner’ Wingens de diepte ingestuurd. Oog in oog met de keeper koos hij voor een leip puntertje, maar daarbij stuitte hij helaas op de Udense doelwachter. UDI’19 was ondertussen ook al een aantal keren uit de schulp gekropen en dat bood DAW 4 de ruimte om er lustig op los te counteren. Ton ‘De witte Wijnaldum’ (Djarek, 2013 ©) Reijnen brak door op links en bezorgde de bal met precisie bij de opstomende Baleer, die dit keer zelf als afmaker mocht optreden. Helaas ging zijn dappere poging net over het doel. Het voorgaande ten spijt, trokken de gastheren uit Uden met een terechte doch geflatteerde 4-0 voorsprong de catacomben in.
 
In het tweede bedrijf liet DAW 4 merken dat het de hoop nog niet volledig opgegeven had. In balbezit werd bij vlagen aardig gecombineerd en aanval werd met regelmaat gezocht. De beste kansen waren daarbij voor Petje van der Heijden en Japie Jans maar ook deze routiniers konden de bevrijdende Schaijkse treffer niet op het bord zetten. Wanneer je met zoveel druk op de vijandelijke defensie ten strijde trekt, loop je natuurlijk het risico dat je achterin wat weggeeft. Met risico’s kan het vervolgens twee kanten op gaan: het geriskeerde kan zich voordoen, maar het ook zo zijn dat het geriskeerde uit blijft. In ons geval zou het geriskeerde zich nog exact zeven keer voordoen, waardoor de Udense teller met rasse schreden opliep tot uiteindelijk een carnavaleske hoeveelheid treffers: 11-0. ‘Een teleurstellend begin van het seizoen’ komt met stip binnen in de top 3 van “Understatements van 2013”.
Tagged under Senioren