• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken en al helemaal niet wanneer dat gegeven paard geen paard is, maar een kunstgrasveld. Desondanks zullen de nodige DAW4-ers en HVCH4-ers de gemeente Landerd afgelopen zondag vervloekt hebben, toen zij via de infolijn vernamen dat de clash tussen DAW 4 en HVCH 4 gewoon door zou gaan.



DAW 4 begon een beetje afwachtend en positioneerde haar meest vooruitgeschoven roeiboten noodgedwongen rondom de middenlijn. De Heesche marine had het iets betere van het spel en bracht DAW 4 met goed veldspel al snel een paar keer in de problemen. DAW 4 probeerde het hoofd boven water te houden, maar binnen een kwartier ging het toch kopje onder. Slordig balverlies door het centrum luidde een snelle tegenaanval over de rechterflank in en stand-in doelman Sjoerd den Brok kon niet voorkomen dat de 0-1 tegen de touwen dobberde. Ook in de tien daarop volgende minuten waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij. Na een klein half uur spelen waren de mooi-weer-voetballers van Das Vierte gewend aan de Noordzeeïsche omstandigheden en dat kwam de wedstrijd ten goede. Het spelbeeld kantelde en DAW 4 ging gedreven op zoek naar de gelijkmaker. De Guusman vuurtorende hoog boven iedereen uit en leek met een knappe kopbal de 1-1 aan te tekenen, maar een knappe reflex van de HVCH-keeper hield de 0-1 op het bord. Hoewel de gelijkmaker dus op komst leek, moest Sjoerd er nog wel een keer aan te pas komen om een 0-2 achterstand te voorkomen. Doordat het geluid van de waterkoker luidruchtig over het verlaten sportpark galmde, wisten we dat we dat het rustsignaal niet meer lang op zich zou laten wachten. Dat bracht de tot dan toe onzichtbare André er toe om eens actief een bal te onderscheppen. Daar had natuurlijk geen enkele Heeschenaar op geanticipeerd, waardoor er direct een 3 tegen 2 situatie ontstond. Met een geslepen steekpass bediende hij Sjoerd Wingens, die de bal met links met een bijzonder effect in de goal manoeuvreerde: 1-1!

sneuvelde de rechterschoen van mister Bookmaker net voor het rustsignaal, waardoor hi voor de tweede helft buiten de boot viel. De laatste twintig minuten van het eerste bedrijf waren hoopgevend en een verrassende thuiszege leek voor het grijpen. Helaas Die hoop leken we al snel weer te moeten laten varen, toen de geroutineerde spits van HVCH al binnen twee minuten van dichtbij af kon ronden. Veertien gokkantoren verhoogden de quoteringen voor ‘HVCH to score next’ direct tot recordlaagten, maar Sjoerd den Brok bracht alle syndicaten met een bizarre snoekduik tot zinken. Wat volgde was een wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Het overwicht van DAW 4 was verdwenen en de beste kansen waren voor de bezoekers. Gelukkig had Sjoerd door een misverstand tussen de top van het DAW-management net wat langer uitgeslapen dan de rest, waardoor hij als een bezetene de nodige ballen uit zijn doel wist te vissen. Ook Japie Jans was een kwartier voor tijd dicht bij de winnende goal, toen hij van ongeveer 25 meter aanlegde voor een wereldgoal in de verre winkelhaak. Helaas wist de Heesche doelman de bal nog net over het doel te liften, waarvoor hij uit waardering ook nog beloond werd met een achterbal. Ook vaste vlagger Bas Martens en de geslepen Deguusman waren vlak voor tijd nog dicht bij een bevrijdende treffer, maar die zou er niet meer komen. Na vierennegentig natte minuten klonk het laatste fluitsignaal, waarmee de clash tussen de armada’s van DAW 4 en HVCH 4 in een terecht gelijkspel beslecht werd.

Volgende week een keer geen puntverlies, want dan zijn we roostervrij.

Tagged under Senioren