• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De grote opmars van het ooit zo machtige Romeinse Rijk eindigde in een simpel bootje op de Rijn. Die Gelderlanders bleken stugger dan gedacht en teleurgesteld trokken de vermoeide troepen van keizer Claudius terug in een dorpje ten zuid-westen van Novio Magus: Oss. Daar richtten zij een badhuis van bedroevende kwaliteit op, met de toepasselijke naam Thermen Bartriestus. Afgelopen zondag had DAW 4, ruim 2000 jaar later, de eer om in dat monumentale en bijna uiteengevallen hok te mogen douchen. Genieten.



Nadat het aroma van uitgestorven dinosauriërs en incontinente schildpadden eindelijk uit onze poriën verdwenen was, maakten we kennis met veld 4 van RKSV Margriet, alias ‘Het karrespoor, kedeng-kedeng’. In combinatie met een beetje regen en flink wat wind, werd het de vermaarde technici van het vierde niet makkelijk gemaakt om de gebruikelijk driehoekjes op de mat te leggen. Margriet 5 had het iets betere van het spel, maar ook zij hadden de nodige moeite om tot vloeiende aanvallen te komen. De enige kansen op een kans werden vanaf 35 meter de vernieling in geholpen en toen DAW 4 met de doorgebroken Sjoerd Wingens een keer écht gevaarlijk werd, trokken de geelzwarten direct aan de noodrem met een smerige overtreding van achter. Een rode kaart dus, maar op sommige sportparken gelden helaas andere wetten. Op grond van spelregel 15.3.1 van het handboek der Margriet-scheidsrechters (“Gij zult te allen tijden eerlijk fluiten, tenzij gij daarmee de thuisploeg benadeelt.”) besloot de leidsman het na lang denken op een vrije trap te houden. De kansen waren erg schaars en Frits van Turenhout was al druk aan het rochelen, om er een echte ‘nulllll nullllll’ uit te gooien in de rust. Helaas.. Een boogbal van de gastheren werd door mister Bookmaker verlengd en razende poortwachter Johan ‘de Kok met K-O-K’ Tielemans ging op zijn zoektocht naar het witte leder finaal op zijn gezicht. Hierdoor was de Margrietenaar als eerste bij de bal, die vervolgens hard tegen de touwen werd gerost. 1-0 am Halbzeit…

In gezelschap van 14.234.221 salmonellabacteriën en 768.954 sinterklaasschimmels werd de eerste helft doorgenomen en daarbij stelden we vast dat de regerend nummer twee van de ranglijst eigenlijk niet zoveel voorstelde. Als ware het de Nederlandse eredivisie, ging das Vierte dan ook vol overtuiging op zoek naar een verrassende gelijkmaker. Onder druk van invaller Thijs ‘wie is toch die man die het vlees snijdt?’ van Leuken werd de Margrietse achterhoede al eens goed wakker geschud. Helaas zou het volgende doelpunt toch aan de overkant van het veld gemaakt worden. Een spaarzaam foutje van hakkelaar Lukano leidde tot een vrije trap op twintig meter van de goal en die vrije trap werd feilloos benut: 2-0… DAW 4 wist dat het nog een half uur de tijd had om het tij te keren en het liet het er dan ook niet bij zitten. Onzichtbare André is gewend om als hoofdartiest in Ahoy in het centrum van de aandacht te staan, maar tijdens deze zondagochtendshow fungeerde hij voor de verandering eens als aangever. Met een geniepig balletje lanceerde hij Thijs ‘miep-miep’ van Leuken, die beheerst afrondde, 2-1! Deze snelle aansluitingstreffer gaf de oranje harten hoop en er kwamen zowaar nog wat kansjes om de stand volledig gelijk te trekken. Thijs van Leuken was dicht bij zijn tweede goal van de dag en Mas Bartens kopte een uitstekende voorzet van Petje vakkundig weg voor een inkomende mr. Bookmaker. Doordat de thuisploeg verzuimde om een beslissende goal te forceren, bleef DAW hopen op een punt. Helaas werden op het moment suprême verkeerde keuzes gemaakt, waardoor echte kansen uit bleven. Met een 2-1 nederlaag op zak gingen we – na een verlepte sanitaire stop in de krochten van Thermen Bartriestus – teleurgesteld huiswaarts.

Tagged under Senioren