• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Midden in de nacht schrokken de strijders van DAW 4 wakker uit hun schoonheidsslaapje. Directe aanleiding: de wekker. Rond 08.15u meldden zij zich aan de poort bij "D'n Heuvel by night", voor de uitwedstrijd tegen Nulandia 4.

DAW 4 had de thuiswedstrijd al met 0-4 verloren en had dus wat recht te zetten. Gemotiveerd, gebrand en geslepen stormden de soldaten van oranje over het kunstgras en na twee minuten was de eerste kans een feit. DAW6-goalgetter Tim Onderwijsinstelling maaide helaas naast de bal. Na zeven minuten was DAW5-goalgetter Joke dichtbij met een kopbal, op aangeven van DAW5-architect Tjubbie. Compleet tegen de relatie in, kwam Nulandia via de kluts in scoringspositie en dat werd direct 1-0. De wedstrijd raakte in een tijdtrekkende impasse, maar daar zou een dubieus moment in de 36e minuut verandering in gebracht. Een Nulandiarische frontman ving de bal met twee handen, liep veertien meter verder, legde hem daar weer op de grond en maakte vervolgens de 2-0. De kolderieke uitleg van de scheids luidde: 'tsja, als jullie grensrechter niet vlagt...' Grotere onzin heeft zelden op een stokje gepast en daarom werd maar snel afgefloten voor de thee.

De tweede helft was saai en inspiratieloos en verdient het niet om in een verslag vastgelegd te worden. Na elf seconden verkeerde de achterhoede van DAW 4 alweer in diepe winterslaap, waardoor lachwekkend simpel 3-0 aangetekend kon worden. Even later werd het begrip 'buitenspelval' door Teuntje van Tilburg op bijzondere wijze geinterpreteerd. Hij pleurde opzichtig op zijn gezicht en hoopte met zijn val mensen buitenspel te zetten. Helaas werkt dat zo niet en werd het 4-0: een deja vu. Joke Vos mocht met een Stankovichachtige vrije trap nog een eretreffer optekenen, maar meer zat er niet in. Fuut, fuut, fuuuuuut, op naar de wildwinterkermis.
Tagged under Senioren