• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na een aantal teleurstellende uitslagen, moesten er deze week een aantal sportpsychologen aan te pas komen om alle neuzen bij DAW 4 weer in dezelfde richting te krijgen. Met name de neus van onzichtbare André verdiende de aandacht. Na de nodige 'yes we can!'s en 'huppakeetje!'s en 'wiedewiedewiet, verliezen doen we niet!'s verschenen we gelukkig monter en opgetogen aan de aftrap.



Zonder enorm te overdrijven, had het eerste bedrijf vermoedelijk een entertainmentgehalte dat vergelijkbaar is met de voormalige testbeelduitzendingen van de publieke omroep. Voor de neutrale toeschouwer is het doorgaans genieten wanneer een team kans op kans weet te creëren, maar in dit geval lag dat anders. DAW 4 toonde zich namelijk meester in het creëren van kansen op kansen, wat toch net een andere tak van sport is. Ook de geelzwarte vijand creëerde niet veel, maar na een klein kwartier was het helaas toch raak. Terwijl onze rode mul nog naar hartenlust zijn klassieker 'Daar staat een paard in de gang' ten gehore aan het brengen was, ging zijn lichtvoetige tegenstander er als een haas vandoor. Onze geroutineerde spelverdeler kon de opgelopen achterstand niet meer inlopen en ook goalie Tieleman moest het antwoord schuldig blijven: 0-1. Ook Sjoerd 'Mahrib' Wingens kreeg op aangeven van chefkok Jans een uitgelezen kans op een kans, maar de aanname liet wat te wensen over. De scheidsrechter van dienst kon het spel niet langer aanzien en floot maar snel af voor de thee. Door alle inspanningen zagen we ons genoodzaakt om een tweede treetje thee het hok in te slepen, maar dat werd ons helaas al snel weer ontfutseld.

In de tweede helft liet DAW 4 zien dat het wel gewend was aan een achterstand en het ging vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. De oranje stoptrein had het betere van het spel en het Osse bolwerk kraakte in zijn voegen. Na 58 minuten en 44 seconden voltrok zich opnieuw een ziedende aanval over de linkerflank, met als sprankelend hoogtepunt een bijna dubbele 1-2 combinatie tussen Sjoerd 'El Hamdaoui' Wingens en mister Bookmaker. Laatstgenoemde dacht vervolgens frivool weg te draaien van de aanstormende verdediger, maar werd daarbij op de rand van het strafschopgebied getorpedeerd. Kennelijk waren de Ossenaren niet bekend met onze vrijetrapspecialiast Balleer, maar dat ligt inmiddels wel anders. Vanaf 16 meter en 81 centimeter krulde Balleer de bal op Zidaneaanse wijze in de rechterbovenhoek: 1-1! Die opleving bleek helaas van korte duur, want na twee keer matig ingrijpen in drie minuten tijd, stond er een deprimerende 1-3 tussenstand op het bord. Tot overmaat van ramp kwam daar ook nog eens een onterechte gele kaart voor de Vis bij. Tien minuten voor tijd werd het zowaar nog een beetje spannend, nadat targetmen Jans op aangeven van mister Bookmaker de 2-3 tegen de touwen had geprikt. Margriet leek als een tulp te verwelken, maar de narcistische blik in de ogen van de tegenstanders beloofde niet veel rooskleurigs. Ook de scheids kon niet verbloemen dat de blessuretijd voorbij was en hij had geen zin om als vierde viool tot de krokusvakantie door te laten spelen. Eindstand 2-3. Kak dus.

In de derde helft boekte DAW 4 alsnog een spaarzame zege. Erkende krent de Vis beloofde op straffe van een blad bier dat hij nooit meer lelijk zou doen tegen de tegenstander. Luuk 'paalschieter' Willems wist gelukkig wel beter en stelde ons een blad bier in het vooruitzicht wanneer de vis zich aan zijn woord houdt. Unibet houdt de adem in.

Tagged under Senioren