• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Wanneer degraderen een sport zou zijn, dan stond er deze zondag een ware topper op het programma. In de duistere en verlaten kelders van de 4e reserveklasse O, nam WHV 2 het in eigen stadion op tegen de herhaaldelijk niet naar rato met punten beloonde totaalvoetballers van DAW 4. Beide ploegen waren in het bezit van elf carnavaleske winstpunten en de stofjassen waren dan ook geslepen.


Naast een nauwelijks onder woorden te brengen intrinsieke motivatie, werd de oranje armada van DAW 4 vandaag nog eens extra op scherp gezet door Johan Tieledoelmans. Vanwege het prachtige weer, stelde hij de hele ploeg en de technische staf een gratis ijsje uit zijn nieuwe ijssalon in het vooruitschiet, wanneer we erin zouden slagen om drie punten uit Loosbroek mee terug te nemen. Dat liet Teun ‘all you can eat’ van Tilburg zich geen tweede keer zeggen en hij was dan ook om 06.52u als eerste in de kantine aanwezig.

Na een bevlogen warming-up volgde een donderpeptalk van assistent-coach Ferry Appelhof. Met name de originele zinsnede ‘dan pakken wij hier die drie punten’ heeft vermoedelijk de nodige duiven, mussen, merels en antilopen naar stillere oorden verjaagd. Tot bijster goed spel mocht dat helaas niet leiden. DAW liet zich vanaf de eerste minuut afbluffen door de fysieke Lunenburgers en kwam voetballend nauwelijks in het spel voor. Nadat het tegenhouden ruim een kwartier met hang- en vliegwerk goed was gegaan, leed gelegenheidsrechtshalf Japie Jans zeldzaam balverlies. Hij maakte daarmee de weg vrij voor de thuisploeg, die over een verlaten toendra kon oprukken naar het doel van invaldoelman Antoine van Ras: 1-0. DAW 4 leek een beetje wakker geschud en het slaagde erin om wat speldenprikjes uit te delen. Helaas had ook de arbiter van dienst geen moeite met het uitdelen van speldenprikken. Een hoge bal werd knap gecontroleerd door een aanvaller van WHV, door de bal eerst met twee handen op te vangen, er vervolgens veertien meter mee te lopen, hem tenslotte netjes voor zijn goede voet klaar te leggen en binnen te schieten: 2-0! De scheidsrechter was toevallig net bezig met het tellen van de madeliefjes in het naastgelegen weiland en gaf aan dat het hele akkefietje hem helaas ontgaan was. Dit ontvlamde de kwade stier in de gelederen van DAW 4, dat dit Krimmige onrecht niet zomaar over zich heen kon laten gaan. Baleer Verstegen, vandaag in een officieel schoonvaderverjaardagpak ten tonele verschenen, hoopte de keeper met een mooie schijnbeweging in de luren te leggen. Hij deed net alsof hij de bal vol op zijn pantoffel nam, maar verruilde dat op het laatste moment voor een opmerkelijke schijnbeweging met dito buikschuiver. Hulde voor deze vindingrijkheid. Het dichtst bij een oranje treffer was Petje van der Heijden, die op aangeven van mister ‘Kristoff’ Bookmaker helaas net langs schoot.

Tijdens de Halftime Show bewees Baleer dat hij ook buiten de velden bijzonder creatief voor de dag kan komen. Met zijn vernuftige bewerking van het alom bekende kunstwerk ‘Dames van Korloo’ vormde hij het gesprek van de dag tijdens het wekelijks ‘Congres der Loosbroeker kunstcritici’.

De tweede helft zou een grote deceptie worden. Binnen tien minuten stond de 3-0 op het bord en de wedstrijd leek gespeeld. DAW 4 werd echter nog een laatste strohalm toegeworpen door de geel-zwarte gastheren. De spelers van WHV waren na de eerste helft kennelijk in de veronderstelling dat het toegestaan is om de bal in je handen te pakken en dit keer probeerden ze die manoeuvre in het eigen strafschopgebied. Ezels en stenen, etcetera etcetera: 3-1 via een feilloze strafschop van de pet. Het totale gebrek aan beleving werd pijnlijk duidelijk, toen niemand zich druk leek te maken om de bal zo snel mogelijk uit het doel te halen, op zoek naar twee late treffers. Dat het vierde niet van plan was om op zoek te gaan naar twee late treffers, betekent niet automatisch dat er ook geen late treffers gevallen zijn. Dat was namelijk wel het geval: 5-1.

Onze gedachten gaan uit naar Teun van Tilburg, die het deze zondag zonder gratis ijs heeft moeten stellen. Om hem toch een beetje tegemoet te komen, besloot de technische staf om hem toch een kleine attentie mee te geven: twee tassen.
Tagged under Senioren