• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na weken van nipt verlies, net niet dat beetje geluk, beter voetbal, meer kantinebezoek, stijgende trainingsopkomst, minder afmeldingen dan vorige week en de carnaval al lang achter ons, ja u raadt het natuurlijk al, moest het voor DAW 8 dan eindelijk eens gebeuren. Kortom er moest gewonnen worden. Daarbij opgemerkt dat geen regenachtige dag was, ook niet extreem zonnige dag, maar een zo’n dag waarvan je zou zeggen; wat een mooie dag voor voetbal.

En dat is wat het 8ste van DAW dan ook kwam doe op het terrein van sportpark d’n Heuvel.
Vijf voor negen was de Maikel “de coach” Kling present, helaas alleen maargoed laten we niet te vroeg oordelen. Gelukkig was om 9.03 iedereen, dus ook Frans “ik doe het met de zus van Kai” van Casteren present, meestal loopt dit ook wel eens anders.

De wedstrijd begon goed voor de mannen in het oranje. Ze hadden de overhand en controleerde het spel, de druk lag dus op het doel van OSS’20. Duidelijk was dat we met de ondersteuning van Koen “ik loop de longen uit mijn lijf” Bongers overwicht op het middenveld hadden. Begin eerste helft miste Rob “de speech” Broeren een enorme kans op aangeven van Frans “volgende week ben ik weer gewoon te laat” van Casteren maar daar zal ik het verder niet over hebben.
Vervolgens golfde het spel tussen de middenlijn en de goal van OSS’20 op en neer. Tijdens de 4de aanval van DAW controleerde de laatste man van OSS’20de bal met de hand, iets wat volgens het handboek voor scheidsrechters niet mag en dus volgde er een vrije trap. De bal werd klaargelegd door Paul “ik schoot op de training ok alle ballen erin” Kling op een afstand van +/- 18,5 meter. Ook had hij in de voorgaande wedstrijd tegen Berghem al bewezen dat hij over een gouden slof beschikt, maar was dat nou geluk of wijsheid? Paul liep aan, krulde de bal op geniale wijze over de muur en de bal vloog zomaar pardoes in de kruising! De 1-0 was een feit.
Niet veel later werd de bal via Paul “ziede nou wel dat da geen geluk was” Kling aan Frans “ellebogenwerk” van Casteren meegegeven en die liep zijn tegenstander zo hard snot voor de ogen dat deze zijn hamstring verrekte. Frans “keihard als hij is” van Casteren zette zijn reis naar het doel alleen voort en rondde koelbloedig af in de korte hoek af. Zo werd de score op 2-0 gezet.
Er werden nog wel enkele aanvallen opgezet maar geen van deze mag een naam hebben. Totdat Boney van OSS’20 de bal rond de middenlijn kreeg. De verdediging van DAW wist dat deze aanvaller van OSS’20 snel was, maar toen deze via de rechter flank optrok en eerst Tom “van slidings op kunstgras krijg ik brandplekken” Kusters voorbij snelde, vervolgens het deed lijken alsof Maarten “de mol” Langenhuizen stil stond terwijl deze hem probeerde bij te houden zette dit DAW wel aan het denken. Gelukkig was Maikel “De ausputzer” Kling er om de bal vakkundig voor de voeten van Boney te pakken en de zijlijn te laten passeren. 7,5 minuut later was het rust.

De tweede helft begon DAW, na wissels van Joost “gewoon standaard 60 bij 60 kastjes” Manders en Rob “Vlaggen is ook een kunst” Reijnen, iets minder sterk aan de wedstrijd en lieten ze OSS’20 meer in de wedstrijd komen. Er werd echter nog steeds goed gewerkt dus aan inzet ontbrak het de Schaijkse equipe niet. DAW kneep wel ff de billen samen toen er een paar van OSS’20 op het doel van de oranje hemden begonnen te rammen. Gelukkig voorkwam Kai “op vrijdag in de raaf zit mijn haar nog veel wilder” Vijverberg met een tweetal kat-achtige reddingen dat OSS’20 “de nul” van het scorebord af zou vegen.
Niet veel later, na een mooie pass van Rob “ik was vorige week tot wel 18.23 in de kantine” Reijnen werd Frans “Ik ben toch topscoorder” van Casteren gelanceerd via een verre uittrap. Deze zag de bal buiten bereik vallen maar joeg door tot aan de laatste man. Deze jongen meende de bal met een ferme trap terug op de helft van DAW te brengen maar Frans blokkeerde dit. De tegenstander claimde hands maar de afdruk op Frans “de boetepot is door mij gevuld” van Casteren zijn gezicht deed anders vermoeden. Via dit gezicht belandde de bal in de voeten bij Dominique “Tuurlijk mag jij wel een apfelcorn voordat je gaat rijden, dat doen die andere polen toch ook” Warta. Deze legde de bal rustig klaar en koos een hoek uit om de bal vervolgens snoeihard binnen te trappen. 3 – 0
Na dit doelpunt knapte er iets in het hoofd de nummer 4 “Angelo”, de linksback van de bezoekende club. Hij had duidelijk een niet zo’n goede week achter de rug en ontplofte zowat bij elk klein akkefietje of opstootje wat er hierna voorviel. DAW zwakte na deze voor de C selectie “monsterscore” iets af en liet gaten vallen. Redenen voor OSS’20 om nog een keer aan te zetten. Helaas voor dit kleurrijk stel werd elke aanval door DAW in de kiem gesmoord. In de slot minuten had Maikel “30+” Kling. Nog iets heel moois in gedachten. Hij stormde op tot aan de middellijn speelde de bal op Dominique “volgende week weer ff terug naar polen om mijn vriendin te bezoeken” Warta en deze kaatste de bal terug op de ondertussen doorgestoomde Maikel. Helaas (of gelukkig) werd deze op randje 16 opgevangen door een verdediger van OSS’20. Doormiddel van een zweefduik waarbij je bij het WK schoonspringen minstens een 8 voor krijgt belandde deze dan ook bijna op het veld van Emos. De scheidsrechter twijfelde geen moment en floot voor een pingel. Kai “lekker op de tribune zitten in het zonnetje” Vijverberg stak het veld over omdat deze voorafgaande aan de wedstrijd al aan had gegeven dat hij een pingel zou en moest nemen. Zo geschiede. Kai wachtte op het signaal van de scheidsrechter, keek de keeper tegenover hem diep in de ogen en zag daar dat de linker hoek open was. Daar schoot hij hem dan ook binnen. De cijfers op het virtuele scorebord van veld 4 (voormalig veld 2) toonde deze prachtige stand 4-0.
De scheidsrechter had ondertussen schoon genoeg van het geklaag, gezeur en gescheld van Angelo en besloot af te fluiten. Eindstand 4-0. Belangrijk zijn de 3 punten waardoor DAW 8 weer een plekje geklommen is op de ranglijst en weer naar beneden kan kijken.

Nog 4 wedstrijden te gaan tegen Cito, Ruwaard, Margriet en op de slotdag wellicht de laatste landerd derby tegen Festillent, als het aan ons Raadslid Bas “sorry ik kan niet mee voetballen want ik heb het te druk met herindelen” Keijzer ligt. Kortom allemaal teams waartegen punten gepakt kunnen worden. Komt dat zien!

Tagged under Senioren