De jonge goden van het achtste elftal van DAW waren weer uitverkoren het groene gras te betreden voor een goede pot voetbal. Frank  v C. werd vroegtijdig door de zus van Kai het bed uitgewerkt dus hij was als eerste aanwezig, dit was zowel voor DAW 8 als voor heel DAW een grote schok. En waarschijnlijk een unicum in de voetbal carrière van Frank.

Ondertussen had in Oss zich de Poolse delegatie verzameld op het terrein van de ruwaard. Deze hadden de flessen wodka verruild voor een paar sokken, een korte broek en n shirt en vormden zo de tegenstander van het oranje-witte team.
Het zelfvertrouwen was na de winst van vorige wedstrijd gestegen tot boven proportie en DAW begon zo na een goede warming-up fel aan de wedstrijd.
In de eerste helft van de eerste helft werd het spel dan ook meer gemaakt op de helft die de Ruwaard verdedigde. Er waren wel wat counter aanvallen via de snelle nummer 12, maar aangezien deze een vlieg gewicht van rond de 25kg had was deze geen partij voor Roy M.
Na het verliezen van de bal was het aan de zijde van de Ruwaard kourva voor en kourva na met af en toe een playstation ertussendoor gesmeten. Nog geen 10 minuten voor tijd werd er een aanval over de rechter kant opgezet door DAW. Deze werd door de laatste man van de Ossenaren vakkundig over de achterlijn gewerkt. Joost (kan iemand ff voor mij lope) Manders legde de bal met zijn timmermansoog goed klaar voor het nemen van de corner. Ondertussen had Rob (Robinho sterallures) Reijnen. zijn plek ingenomen op de rand van de 16. Deze zag dat Joost klaar was met passen en meten en liep af op de eerste paal. Manders jr. zag dit en plaatste de bal op zijn hoofd. Rob had nog een keer over zijn schouder gekeken en zag dat ED vrij stond bij de 2de paal. Deze trapte de bal dan ook met overtuiging het dak van het doel in. Uiteraard baalde de verdediger van de Ruwaard hier wel van maar dat mocht de vreugde van de oranje hemden niet drukken. 0-1!
Onder het motto van “en nu vasthouden” en “meteen oppakken” van Maikel (mijn vriendin vindt dat ik ook een keer een leuke bijnaam moet krijgen) Kling werden de laatste 10 minuten de voorsprong goed verdedigd. Het was nog even billenknijpen nadat de linkshalf van Oss de bal om Kai (ik kijk m gewoon t doel uit) Vijverberg heen krulde en er gejuich van de bank van Ruwaard klonk. Deze vielen echter weer stil toen ze besefte dat deze het doel niet inging. Via de binnenkant van de paal belandde de bal op de andere paal. Wederom klonk er gejuich van de bank van de Ruwaard totdat deze zagen dat de inzet via deze paal in de handen van deze goalie verdween.
Rob (het temperament) Broeren had nog wel een woordgemeen met Maarten (gullie komt er nog wel achter as ge zelf keinder het) Langenhuizen binnen het Schaijks elftal maar zelfs dat kon dit elftal niet uit het veld slaan. Ze namen dan ook deze voorsprong mee de kleedkamer in.

Gelukkig had het 8ste de beschikking over een rijkelijke keus aan wissels dus nadat Eugiëne (mijn papa is scheidsrechter) Bagueri in het veld de plek van Rick (pff mijn tegenstander is snel) v Uden overnam kon de 2de helft beginnen. DAW gaf deze helft het initiatief af aan de Ruwaard en had er moeite mee om dit terug te krijgen. Het deinsde op en neer maar de afstand tussen het middenveld en de verdediging van DAW werd af en toe te groot waardoor het lastig was voor de oranje hemden om de bal in de ploeg te houden.
Tijdens een van de overnames op de helft van DAW door de Ruwaard, vuurde een middenvelder een kanonskogel af op het doel van Kai V. Gelukkig was deze op de juiste momenten scherp en sloeg deze inzet als een geit op een haverkist uit het doel.
Nog geen 5 minuten later was het aan de andere kant te doen. Joost kreeg de bal via Paul (ik vraag bij voorbaat alvast om een corner) Kling waarna deze de bal de 16 van de tegenstander in slingerde.
Daar liep Rob R om de bal als een struikelende walrus binnen te knikken en zo de wedstrijd op slot te gooien. Echter zag hij, naast de schoen van de tegenstander op centimeters afstand, zijn inzet op de lat belanden.
Hierna had DAW Het nog een paar keer lastig met verdedigen. Maar vakkundig ballen over een zijlijn werken is de mannen van het oranje legioen op het lijf geschreven. De positieve instelling van Maarten (opening van de rotonde opening van de rotonde opening van de rotonde) Langenhuizen lijkt voor de 2de wedstrijd op rij voor een goede sfeer binnen het elftal te zorgen. Zal deze lijn volgende week door worden gezet wanneer ze weer in Oss worden verwacht worden maar dan op het veld van Cito? De inzet is er in ieder geval! Wederom 3 puntje bijschrijven heren, Chapeau!