• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Voor DAW 4 stond dit weekend de uitwedstrijd tegen UDI’19 BB 7 op het programma. Bij aanvang van het duel namen de getalenteerde wisselspelers van DAW 4 plaats op de reservebank, die voor deze gelegenheid tot dierentuin was omgetoverd. Naast een naaktslak en een lieveheersbeestje waren er namelijk ook twee rotte otters in de dug-out te vinden.

daw-logo-voor-clubtv

Gelet op de enigszins matige seizoensstart met twee punten uit zes wedstrijden, was een goed resultaat zeer welkom. Die boodschap leek goed tussen de oren beland te zijn, want de eerste twintig minuten van de wedstrijd waren DAW 4. Nu Das Vierte er zelf amper in slaagt om kansen te creëren, werd deze keer een beroep gedaan op de tamelijk niveauloze rechtsback van de tegenstander. Die gaf op verzoek een heerlijk balletje breed op Bart Janssen, die het vroege kerstcadeautje helaas niet uit wist te pakken. Onder de bezielende leiding van één van de meest opmerkelijke en autoritaire arbiters die we dit seizoen op de velden tegen zullen komen, nam UDI langzaam maar zeker het initiatief over. DAW 4 kwam er nauwelijks nog uit en moest zich beperken tot verdedigen. Dat ging een tijdje goed, maar na dik een half uur was het dan toch raak voor de gastheren en liep Das Vierte weer achter de feiten aan. DAW 4 zou er ook nog in slagen om het net te doen trillen, maar daar was de scheids niet van gediend. Assistenttroep Bart Remmits, die deze zondag in de leidsman een nieuwe Best Friend Forever ontmoette, legde de bal met het hoofd terug op de inkomende Bart Janssen, maar de daarop volgende goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Topscoorder Japie was in de slotfase van het eerste bedrijf ook nog even dicht bij een doelpunt, maar de vijandelijke goalie was net op tijd wakker geschrokken om de bal nog over het doel te kunnen tikken.

In de rust volgde een oorverdovende donderspeech van de leiding en daardoor gingen de oranjehemden als gebeten honden getergd de wei in. Ziedend en wervelend stormden de totaalvoetballers vastberaden uit de startblokken en dat bleef niet zonder gevolgen. Binnen de kortste keren stond het namelijk 2-0 voor UDI… Na matig verdedigend optreden werd de bal van dichtbij met lage snelheid richting het doel gefrommeld, maar doelman Van Casteren slaagde er helaas niet in om zijn handschoenen tegen de bal te krijgen. Een onnodige nederlaag leek zich af te tekenen, maar er was nog voldoende tijd over op de zuivere-speeltijdhorloge van de opzichter. Na iets meer dan een kwartier in de tweede helft deed DAW 4 iets terug. Bart Remmits bezorgde de bal bij de Pablo Aymar van het vierde, die in het dagelijks leven als Jorg Manders door het leven gaat. Met een bekeken boogbal in de verre hoek krulde hij de 2-1 tegen de touwen. Wat volgde was een uitgebreid feestje, waarbij goede muziek en een heerlijk buffet de spelers van Das Vierte heerlijk bezig hielden. Wat hen ondertussen ontgaan was, was dat UDI alweer had afgetrapt en aan de overkant kinderlijk eenvoudig de 3-1 had aangetekend. Hiermee was de Schaijkse geest definitief uit de fles en wat volgde was een pijnlijk laatste kwartier, waarbij DAW 4 blij mocht zijn dat de score niet verder opliep dan 4-1. Als kers op de taart bezegelde Bart Remmits zijn onvoorwaardelijke vriendschap met de scheidsrechter, door hem op afstand een paar ontroerende liefkozingen toe te roepen. De leidsman bleek gevleid en trok uit waardering een gele kaart. Zo eindigde een troosteloze wedstrijd in Uden in een troosteloze nederlaag.

Tagged under Senioren