• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De dagen worden korter en dat betekent dat er voor de talenten van DAW 4 steeds minder tijd overblijft om tijd te komen. Ook voorafgaand aan de laatste wedstrijd voor de winterstop kon er lange tijd een kanon worden afgeschoten. Lucky Luuk, die zijn stalen Jolly Jumper al om 10.56u in de hekken gestald had, leek hierdoor te ontsnappen aan een reservebeurt met bijbehorende vlag. Zodra dat bekend werd stormden de ontbrekende spelers de kantine binnen en toen de stofwolken in de echo van de gong waren opgetrokken, zaten er toch gewoon twaalf man aan tafel.

De wedstrijd tegen Margriet 3 was voor DAW 4 een belangrijke zespuntenwedstrijd in de kelders van de vierde reserveklasse. De eerste kansjes van het duel was voor de bezoekers, maar keeper Tom ‘wanneer hou ik nou eens de 0?’ van Casteren lag een paar keer hinderlijk in de weg. Aan de overkant zorgde storend werk van Jorg Manders en Teun van der Zanden ervoor dat target man Japie Jans in de vijandelijke zestienmeter in balbezit kwam. De geel-zwarte verdedigers keken angstig toe en zagen met lede ogen aan hoe veteraan Jans zichzelf met een flitsende abracadabra actie vrij voor de keeper speelde. Een vernietigende uithaal later was ook de keeper kansloos en stond de 1-0 op het bord! Margriet dacht al snel weer op gelijke hoogte te komen via een afvallende bal, die in de rebound erg makkelijk binnen getikt werd. Helaas voor de bezoekers stond de doelpuntenmaker op het moment van schieten buitenspel en gunde grensrechter Lucky Luuk de Ossche Daltons geen cadeautje.

DAW 4 was wakker en het zette een vernuftige aanval op om de vijand te verrassen. Mister Bookmaker stuurde Rik ‘Malle Babbe’ van Summeren met een steekpass de diepte in en die bezorgde de bal feilloos bij de genadeloze Japie. Kappen, draaien, trucje, uithaal: 2-0! DAW 4 rook bloed en drukte door. Op een enkeling na lieten de oranjehemden zich niet uit de wedstrijd halen door rare onsportieve fratsen van de tegenstander en de zoektocht naar een volgende treffer werd ingezet. Na ongeveer een half uur spelen werd die treffer gevonden. Masterchef Jans stuurde Jorg ‘perfecte krul van Adrelon’ de diepte in. Jorg legde de bal daarna terug op de inkomende Teun”Jans 2” van der Zanden, die de bal feilloos achter de keeper schoof: 3-0! Doordat het gehuil van de tegenstander schrijnende vormen aan begon te nemen, besloten we om de Ossche kinders wat terug te laten doen. Net buiten de 16-meter kregen de bezoekers een vrije trap en die werd – na een ontroerende discussie van 17 minuten over dat het eigenlijk een penalty had moeten zijn – onberispelijk buiten bereik van doelman Van Casteren binnen geschoten. Daarmee werd de ruststand bepaald op 3-1.

DAW 4 hield zich voor om de tweede helft als een bezetene van start te gaan, zodat de tegenstander niet de kans kreeg om terug in de wedstrijd te komen. Dat ging ongeveer 8 minuten en 12 seconden goed. De Osschenaren schoven een extra speler door en dat kwam wiskundig gezien niet helemaal overeen met het aantal verdedigers dat DAW 4 hier tegenover kon stellen. De bal werd vanaf links hard in de korte hoek geschoten en onze doelwachter had opnieuw geen schijn van kans: 3-2. Wat volgde was een onvervalst spelletje ‘winnende goal’. Bij beide partijen was het beste er wel af en iedereen voelde aan dat de eerst scorende ploeg met de volle buit aan de haal zou gaan. Margriet kwam nog een paar keer dicht bij de 3-3, maar uiteindelijk bleek toch Das Vierte de gelukkige te zijn. Een corner van Rik ‘studiepuntenverzamelaar’ van Summeren belandde op het hoofd van Jaap ‘geen Peppie maar Kokkie’ Jans, die de bal beheerst in de verre hoek kopte. De Ossche doelman leek aan de grond genageld te staan en daarmee was de Vorentscheidung een feit: 4-2! In het vervolg kwam de overwinning van DAW 4 niet meer in gevaar en vlak voor tijd maakte Japie het viergangendiner compleet. Op aangeven van admiraal Teun van der Zanden omspeelde hij de keeper en joeg daarna zijn vierde goal van de wedstrijd tegen de touwen: 5-2!

Een doelpunten- en kaartenrijke wedstrijd,met drie hele belangrijke punten als beloning. Hierdoor gaat DAW 4 met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden toch nog boven de streep de winterstop in.

Ingezonden brief:
Hallo, ik ben de keeper van DAW 4. Ik doe hard mijn best, maar hou eigenlijk nooit de 0. Ook blijf ik meestal niet zitten in de kantine, want ik ga liever bij DAW 1 op de bank zitten, of thuis in mijn eentje op de bank liggen. Wel lees ik altijd de verslagen, maar vorige week klopte er iets niet. Ik had de bal namelijk niet tegen Lars aan geschopt, want dat was Rens. Dat ik hem daarna niet gewoon tegen heb gehouden dat klopt wel, maar ja, het was wel Rens die hem tegen Lars aan schoot. Ik ben blij dat ik dat via deze mooie brief van mij nog even aan jullie kan laten weten. Groetjes van de keeper!

Tagged under Senioren