• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Het zijn roerige tijden bij Sv TOP. Een week nadat het plaatselijke eerste elftal bij de F7 moest winkelen om een voltallig elftal op de been te krijgen, kreeg het lokale derde elftal in alle vroegte de technici van DAW 4 op bezoek. Het was een wedstrijd tussen de nummers laatst en voorlaatst in de competitie en die werd dan ook heel toepasselijk afgewerkt op een veld dat nog hobbeliger was dan de 27 kasseistroken uit Parijs – Roubaix.



Eén van de spelers van TOP 3 was een week eerder nog opgeroepen voor een wedstrijdje in de Hoofdklasse en met die ongelofelijke status dacht hij deze zondag even een quattrick te kunnen noteren. Hij vergiste zich uiteraard, want turboback Luuk Willems had hem namelijk compleet in zijn tes! Wie denkt dat Luuk Willems dan dus ook in aanmerking zou moeten komen voor een wedstrijdje in de Hoofdklasse is of aan drie ogen blind, of is zelf Luuk Willems. Na zeven minuten had mooiveldvoetballer Jorg Manders genoeg van de Hel van het Zuid-Oosten en hij hield het snel voor gezien. DAW 4 had ondertussen weinig te stellen met de veteranen van TOP 3 en creëerde al snel een megakans. Tim Kleuterschool kwam compleet vrij voor de keeper te staan, maar faalde hopeloos in de afronding. DAW deelde nog wat onschuldige speldenprikjes uit, maar na ongeveer een half uur was het dan toch raak. Aangeefkoning Teun van der Zanden bediende Tim Kleuterschool, die de bal na een rush van 45 meter beheerst langs de keeper plaatste: 0-1! TOP had nog altijd geen kans gecreëerd en ook niets wat daar ook maar een beetje op leek. Daar had Hens van Hal het maar mat moeilijk mee en hij deed er alles aan om de gastheren weer in de wedstrijd te helpen. Waar zijn eerste handsbal nog slechts leidde tot een corner, kreeg TOP de tweede keer terecht een penalty toegekend. Op slag van rust werd goalie Van Casteren kansloos gelaten en met een kater en een gelijke stand klommen we van het veld.

Het overwicht was te groot om bij de pakken neer te zitten en DAW ging dan ook vol voor de winst. Vlak na rust kreeg de ploeg direct een dot van een kans, maar Bart Janssen vond het strategisch gezien kennelijk niet gewenst om zo vroeg al op voorsprong te komen. Niet veel later kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om tegen alle verhoudingen in ook nog op 2-1 te komen, maar Lim van der Tinden spolde als een ontploft beest achter de ontsnapte vijand aan. Met de vernuftigheid van een sluwe Italiaanse difensore kneep hij de spits net op tijd in zijn vel en dat was genoeg om hem uit balans te brengen. Bovendien verkleinde hokbewaker Tom van Casteren zijn doel goed, waardoor hij de inzet kon keren. Zo’n tien minuten na de thee onderschepte Mister Bookmaker de bal op het middenveld en hij bezorgde de bal bij Tim ‘El Nina’ School. Die besloot voor eigen succes te gaan en dat loonde: met een fraaie boogbal krulde hij de bal om de oud(e)-keeper van TOP 1 heen: 1-2! Na ruim een kwartier in het tweede bedrijf kreeg Dennis ‘Rommedahl’ Geurts de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn lobje over de keeper werd helaas net achter de Berghemse kerk terug gevonden. De laatste twintig minuten sloeg de twijfel weer een beetje in de pan, waardoor het spel wat rommeliger werd. Met hangen en wurgen werd de driepunter toch over de streep getrokken, waardoor DAW nu aan de goede kant van de magische streep staat.

Zo was het stapavond-effect meteen weer goed zichtbaar in het resultaat. Uiteraard boekte DAW 1 traditiegetrouw weer hetzelfde resultaat als Das Vierte en dat verleidde Tiona tot een spectaculair optreden. Het slap geziever van Burgt en Willems werd er daardoor helaas niet minder op.

Tagged under Senioren