• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Volledig uitgerust na een voetballoos weekend, stormden de hongerige DAW 4-strijders deze zondag de kantine in voor de belangrijke uitwedstrijd bij Blauw Geel 4. Althans, de tien matadoren die voor dit duel beschikbaar waren. Gelukkig kon de ploeg een beroep doen op Daan Janssen om het hok schoon te houden en kon de technische staf beschikken over twee ervaren en geslepen huurlingen, in de persoon van Peter ‘omnikunner’ van der Heijden en Kai ‘Degemkolb’ Visschers. De gemiddelde leeftijd steeg hierdoor in één klap van 22 naar 37. Op weg naar Veghel belandden we al snel in een dollemansrit, in een poging om de auto met daarin Tim School voortijdig te lossen. Daar bleek helaas niet mogelijk, waardoor we toch genoodzaakt waren om hem op te stellen.

De thuisploeg had een warming-up achter de rug van het niveau van het reserveteam van de veteranen van FC Keent en daar wilden de oranjehemden direct van profiteren. Helaas moest de gelegenheidsachterhoede van DAW 4 in de beginfase even zoeken naar de organisatie. Toch zou de eerste grote kans van de wedstrijd voor DAW zijn. Rocketlauncher Geurts kwam vanaf rechts vrij voor de keeper te staan. Helaas deed hij zijn zojuist verzonnen bijnaam eer aan en lanceerde hij het witte leder in de richting van de randweg rond Eindhoven. Niet veel later revancheerde hij zich, toen hij de openingstreffer voorbereidde met een prachtige assist op maat. Met buitenkantje scheenbeen gaf hij de bal over de hele, pal op de stropdas van de spits van Blauw Geel, die met een boogballetje dankbaar profiteerde: 1-0. Het vierde liet de koppen niet hangen en creëerde onder aanvoering van veldheer Visschers een karrenvracht aan mogelijkheden. Helaas liep de lokale vogelstand meer gevaar dan de keeper van Veghel, want de pogingen gingen bijna allemaal pijnlijk hoog over, of pijnlijk ver naast. Torpedo Geurts slaagde er vervolgens in om de bal tussen de palen te krijgen, maar daarbij stuitte hij helaas op de poortwachter. Aan de overkant creëerde Blauw Geel ook nog wat kansen, maar daarbij werden we eerst gered door onnauwkeurig afwerken van de gastheren en vervolgens door een stijlvolle duik van goalie Daan Janssen. Met een beschamende, onnodige maar hoopgevende 1-0 achterstand stuurde de goed fluitende scheidsrechter ons de catacomben in.

In het tweede bedrijf wilde DAW 4 wat meer druk op de vijand zetten, om zo de gelijkmaker te forceren. Helaas kreeg de ploeg al snel een koude douche te verwerken. De scheidsrechter wilde het spel niet bederven, liet daarom de Veghelaren in buitenspelpositie gewoon lekker doorspelen en uit die voorzet werd direct de 2-0 binnen gekopt. Wat volgde was een gezapige tweede helft, waarin de oranjelingen niet meer verder kwamen dan wat ongevaarlijke pogingen van afstand. Alleen de Alberto Tombo van de lage landen, in het dagelijks leven beter bekend als Peter van der Heijden, kwam nog dichtbij een doelpunt, maar helaas lag de keeper in de weg. Ongeveer twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd met een afstandsschot in de korte hoek definitief beslist in het voordeel van de thuisploeg en om de ellende compleet te maken werd daar vlak voor tijd ook nog een vierde treffer aan toegevoegd. Ook de verschillende diepzinnige academische discussies met geledingen van de thuisploeg leiden niet tot extra hoogtepunten. Gelukkig verloste de scheidsrechter ons van een wedstrijd die niet als ‘troef’, ‘piek’ of ‘rik’ te klasseren valt, maar het best een ‘misère’ genoemd kan worden.

Tagged under Senioren