• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Lang was de hoop van DAW 4 gevestigd op de beruchte infolijn, maar rond de klok van 10.41u was er geen ontkomen meer aan: er ging gevoetbald worden. Daarvoor mochten we naar Loosbroek, waar het lokale tweede het wedstrijdaffiche compleet maakte. De ontvangst was bijzonder hartelijk, ware het niet dat we al na 0,4 seconden gesommeerd werden om onze spelersbus aan de andere kant van Loosbroek te parkeren. Aldus geschiedde.

Tijdens de warming-up bleek de staat van het veld vergelijkbaar met die van een onderzoeksterrein van een archeologische opgraving. Met de uitrusting van een Limburgse mijnwerker betraden we de piste. Dat het veld goedgekeurd werd was een raadsel, maar die puzzel was al snel opgelast. De wedstrijd van WHV 1 was immers afgelast en die versterkingen misstonden natuurlijk niet in het zeer beperkt getalenteerde tweede elftal.

Das Vierte was hierdoor natuurlijk tot op het bot gemotiveerd en legde de WHV ½ combinatie direct haar wil op. DAW 4 creëerde een aantal gevaarlijke aanvallen over de flanken via roadrunner Geurts en DJ Burgt. De keeper van WHV zag dit met angst en beven aan en al snel was het loos in zijn broek. DJ Burgt bracht de bal voor het doel en daar stond Tim Theaterschool klaar om de bal buiten bereik van de doelman in de verre hoek te punteren: 0-1! Een absolute droomstart in een cruciaal duel, maar lang konden we daar helaas niet van genieten. Door passief optreden in de laatste linies werd de vijand weer in het zadel geholpen en in een mum van tijd werd de 0-1 voorsprong omgezet in een 2-1 achterstand. DAW 4 was de grip op de tegenstander compleet kwijt en kwam zelf nauwelijks nog aan goed voetbal toe. De ploeg leek met horten en stoten met een kleine achterstand de rust te halen, maar ook dat bleek ons niet gegeven. Stand-in goalie Daan Janssen riep overtuigend ‘LOS!’ en dook vervolgens als een afgetrainde tijger richting de bal. Helaas kwam de baan van de bal niet 100% overeen met de baan van zijn snoekduik, waardoor de bal over hem heen stuiterde en eenvoudig afgemaakt kon worden: 3-1.

DAW 4 was vastberaden om er de tweede helft nog wat van te maken, maar die hoop bleek ijdel. Lim van der Tinden was nog steeds zwaar geïrriteerd over het feit dat hij zijn bus moest verplaatsen en hij besloot om die agressie af te reageren op de tegenstander. Met een karatetrap waar zelf Eric Kantona zich niet toe zou verlagen vernietigde hij een Loosbroekse aanvaller binnen onze eigen zestienmeter. Zijn keuze was op de verkeerde aanvaller gevallen, want het bleek zowaar de zoon van de scheidsrechter te zijn. De leidsman was hier overduidelijk niet van gediend en toonde Lim een directe rode kaart. De daarmee samenhangende strafschop werd eenvoudig benut en daarmee was de wedstrijd beslist: 4-1. Hoewel Das Vierte door het wegsturen van Lim weer wat beter begon te draaien, kon het in aanvallend opzicht nauwelijks nog potten breken. WHV kwam niet meer in de problemen en wist de score in de slotfase zelfs nog uit te bouwen tot een pijnlijke 6-1 eindstand.

Al met al een teleurstellende middag, die een enorme impact had op de Selecao. Onze Wokkel raakte hierdoor zelfs zó van de wap, dat hij zijn gebruikelijke pils verving door een bedenkelijke Jillz. Waar we in eerste instantie nog dachten dat dit een vergissing was, hielden de symptomen uiteindelijk de hele middag aan. Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over de toestand van Wokkel, maar alles lijkt inmiddels weer onder controle. Eventuele fruitmanden en ansichtkaarten kunnen desondanks worden gericht aan het secretariaat van DAW.

Tagged under Senioren