Rond de klok van 17.45u Pacific Standard Time verzamelden de matadoren van Das Vierte zich deze zondag in de kantine van DAW, voor één van de vroegste uitwedstrijden van het seizoen: Margriet 3. Na een De Graafschappiaanse seizoensstart met 0 punten uit drie wedstrijden, waren de oranje leeuwen uiteraard gebrand op een resultaat.  Met goed en minder goed gevulde auto's vertrokken we dan ook op en top gemotiveerd naar Oss.

Das Vierte had het voorrecht om aan te mogen treden op een kwalitatief hoogstaand kunstgrasveldje naast het hoofdveld. Na een enigszins onwennige openingsfase waarin het veld opeens niet meer de schuld gegeven kon worden, nam DAW 4 het initiatief in handen. Tot meer dan wat onschuldige speldenprikjes wisten we aanvankelijk niet te komen, totdat Robin van den Heuvel de bal met een fraaie steekpass bij Lim van der Tinden bezorgde. Normaal gesproken is dat steevast de inleiding op gevaarlijk balverlies, maar dit keer liep alles anders. Lim lanceerde de bal feilloos op het hoofd van de opgekomen Bart Janssen, die bij de tweede paal vrij binnen kon koppen: 0-1! De aanwezige analytici konden niet geloven dat Lim's voorzet goed aangekomen was en bestudeerden daarom de beelden van de herhaling. Daaruit bleek dat zijn voorzet in de lucht eerst via twee ganzen, een verdwaalde ekster en een boze pekingeend gecaramboleerd was en dat verklaarde natuurlijk alles.

Niet veel later kreeg Das Vierte een goede mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, toen Jeroen van Leijsen zich op wilskracht voorbij de geel-zwarte achterhoede wurmde. Helaas wist de goalie zijn inzet met de reflex van een muizenval net over het doel te tikken. Aan de overkant beleefde doelwachter Daan Janssen tot dat moment een rustige ochtend, wat gelet op zijn afgestelde 'Darkraver partyanimal' nachtklok van de avond daarvoor niet slecht uit kwam.

DAW 4 begon flitsend aan het tweede bedrijf. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten en 32 seconden kreeg Das Vierte drie uitgelezen kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Twee keer was het JVL, die oog in oog met de doelman het net niet wist te vinden. Tussen die bedrijven door bewees Robin van den Heuvel dat hij toch net wat meer genen van zijn moeder dan van zijn vader meegekregen heeft, door in vrije positie van dichtbij over te koppen. Waarmee uiteraard niet gezegd is dat mevrouw Van den Heuvel niet zou kunnen koppen.

Oude voetbalwetten zijn meedogenloos en ook nu stak er weer één de kop op: 'Als je hem zelf niet maakt...'. Juist, dan valt hij aan de andere kant. Nadat goalie Daan Janssen de gelijkmaker eerst nog wist te voorkomen met een uitstekende redding, was het tien minuten later dan toch raak. Een inzet vanaf rand-16 werd niet goed genoeg verwerkt door onze balstopper en verdedigend was de organisatie even niet goed op orde, waardoor de bal bij de tweede paal binnen gelopen kon worden: 1-1. Das Vierte treurde niet en zette de score binnen acht minuten weer naar haar hand. Routinier Jans kreeg de bal op ruim twintig meter van het doel in zijn bezit, twijfelde niet en jaagde het witte leder met buitenkantje rechts fraai tegen de touwen: 1-2!

Das Vierte probeerde de gelederen daarna gesloten te houden, maar uit een corner ging het mis. Hens van Hal had al een paar wedstrijden geen penalty meer veroorzaakt en vond dit een mooie gelegenheid daar verandering in te brengen. Zonder te kijken belandde de bal tegen zijn hand, maar desondanks zag de scheidsrechter aanleiding om vier minuten voor tijd een onbegrijpelijke penalty aan de gastheren toe te kennen: 2-2. De wedstrijd dreigde daardoor in een teleurstellend gelijkspel te eindigen, maar in de laatste minuut kwam alsnog de verlossing: de scheidsrechter zag kans om zijn fout van een paar minuten daarvoor goed te maken en kende Das Vierte voor een vergelijkbare handsbal ook een onterechte strafschop toe. Penaltykiller Jans legde aan en voltrok meedogenloos het vonnis over de gefrustreerde Margrieters: 2-3!

Das Vierte stijgt hierdoor met stip op de ranglijst en kan komende week thuis tegen FC Schadewijk opnieuw goede zaken doen. Komt dat zien!