• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Nog voordat onze dorpshaan de kans had gezien om de talenten van Das Vierte uit hun nesten te schreeuwen, stonden de dertien geslepen totaalvoetballers al popelend voor de poorten van DAW te wachten. Althans, dertien.. Rick van de Helm had door de kou spontaan zijn klok op wintertijd gezet en kwam daardoor pas ruim na de echo van de allerlaatste gong uit zijn nest, maar had het geluk dat Taxihopper Van Leijsen hem thuis op kwam halen.

DAW 4 nam het op deze vroege ochtend in Oss op tegen DESO 2, dat tot nu toe exact evenveel punten had vergaard. De eerste helft was als een filmpje van een spartelende dikke vrouw in Oranje, die machteloos probeert om een BMW tegen te houden: het was niet om aan te gluren. DAW 4 verscheen tam aan de aftrap, de duels werden verloren en zodra we dan toch een keer de bal hadden veroverd werd die zo snel als maar kon weer ingeleverd bij de opponent. Goalie Daan Janssen kon het niet langer aanzien en besloot vrolijk mee te delen in de malaise. Bij het aannemen van een terugspeelbal vergat hij de doos van zijn nieuwe voetbalschoenen af te halen, waardoor de bal een meter van zijn voeten af schoot. De aanvaller van DESO kreeg de bal op een presenteerblaadje mee, maar wist daar tot verbazing van iedereen langs, op, tussen en boven het veld niet van te profiteren. In het vervolg van de eerste helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en kreeg de thuisploeg met speels gemak de ene grote scoringskans na de andere. Die werden gelukkig allemaal verprutst, waardoor we met een geflatteerde 0-0 de catacomben op mochten zoeken.

De tweede helft leek DAW 4 dan toch het heft in handen te nemen. Mister Bookmaker profiteerde na een kleine tien minuten van een dramatische terugspeelbal in de achterhoede van DESO en prikte bij de eerste paal de openingstreffer binnen! Kort daarna voorkwam hij met een prachtige verdedigende actie ook nog eens de gelijkmaker en een standbeeld op het Piet Paaltjesplein leek in de maak. Vreemd genoeg namen zijn teamgenoten niet de moeite om hem hiermee te feliciteren en waren de gastheren zo vriendelijk om twee keer vrolijk met hem mee te juichen. Dit wekte achterdocht bij de altijd scherpzinnig Bookmaker en hij informeerde bij de leidsman naar het hoe, het wat, het wie en waarom. Wat bleek? De scheidsrechter had eigenhandig in de rust besloten om beide ploegen van kant te laten wisselen, waardoor opeens sprake bleek te zijn van een eigen goal met daarop volgend de grootste gemiste kans uit de geschiedenis van de voetbalsport. Het kan verkeren.

Das Vierte ontworstelde zich aan deze malaise en wist zowaar alsnog de gelijkmaker op het bord te zetten. Topchef Japie Jans schoot vanaf rand 16 diagonaal knap binnen en bracht de hoop in de oranje harten weer tot leven. Niet veel later werd die weer in de kiem gesmoord, toen de bal via dertien caramboles in een minuut via het hoofd van een DESO aanvaller van richting veranderd werd: 2-1. Dat die aanvaller daarbij buitenspel stond maakte kennelijk niets uit. Daarna leek de moraal van de DAW-strijders gebroken. De thuisploeg kreeg daardoor alle ruimte om tal van FIFA 2014 trucjes uit de kast te toveren en via onder meer een dubieuze penalty en een tweede buitenspelgoal liepen de roodhemden uit naar 5-1. Toen vond de scheidsrechter het gelukkig welletjes, waarmee Das Vierte eindelijk uit haar collectief falen verlost werd.

Volgende week krijgt DAW 4 op de Schaijkse Heuvel kans op revanche. Vijand van dienst is Berghem Sport 3.

Tagged under Senioren