• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De DAW infolijn was afgelopen zondagochtend even de drukst bezette telefoonlijn van Nederland. Ook de website van DAW werd gretig bezocht. Urenlang werd er verwachtingvol op los geCtrl+N’d, in de hoop het verlossend bericht te mogen lezen dat alle thuiswedstrijden op D’n Heuvel afgelast zouden zijn. Helaas: met de publiekstrekkers van Das Vierte nam men geen risico en die wedstrijd werd dus keurig op kunstgras ingepland. It giet on.

Het kunstgrasveld van DAW leek dit weekend omgetoverd tot een Zeeuwse kust, want de wind had vrij spel en haalde op het rechte stuk snelheden waarvan de Toro Rosso van Max Verstappen alleen maar kan dromen. DAW 4 kon dit weekend toch
al vol aan de bak, want UDI 5 behoort tot één van de hoogvliegers in La Liga. Dat bleek niet tegen dovemansoren gezegd. Als afgetrainde tienkampers stormden de gladiatoren van Das Vierte als bezetenen over de kunstmat, om het de Udense
vijand zo lastig mogelijk te maken. Dat wierp zijn vruchten af, want de bezoekers kwamen tijdens het eerste bedrijf nauwelijks in de buurt van het Schaijkse doel.

Met veel inzet en beleving dwong DAW 4 een klein veldoverwicht af, maar dat werd helaas niet vertaald in goede kansen. Sterker nog: tegen de verhouding in kwam Das Vierte na een klein half uur zelfs op achterstand. Lim van der Tinden stond iets te lang klavertjes vier te tellen, waardoor zijn directe tegenstander eenvoudig bij hem weg kon lopen. Van dichtbij werd de door de wind gedragen bal met hoofd, schouders, hand, knie en teen tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. Niet veel later leek DAW 4 ook de tweede deksel op de neus te krijgen, toen een aanvaller binnen de oranje zestienmeter volledig vrij in balbezit kwam. Die had echter niet op de GoGo Gadget sliding van gastspeler MikeB gerekend, die op zijn tandvlees een tegentreffer wist te voorkomen. Vlak voor de thee leek Das Vierte een pingel te krijgen, nadat Rick v.d. Helm met zijn hoofd mister Bookmaker de diepte in stuurde. Tijdens zijn kansrijke missie op weg naar de gelijkmaker werd hij echter tegen alle spelregelboekjes in op gênante wijze tegen de grond gewerkt, maar de gedecideerde arbiter toonde zich niet onder de indruk. Halbzeit.

Teleurgesteld doch strijdvaardig verdwenen de spelers van DAW 4 het kleedlokaal in, om daar op en top gemotiveerd weer uit te komen. Het spel golfde de tweede helft wat meer op en neer en Das Vierte had wat meer moeite om de Udenaren bij
het doel weg te houden. Gelukkig kon de ploeg rekenen op de diensten van Daan ‘darkraver’ Janssen, die zijn team met een aantal knappe reddingen op de been hield. Zo verkleinde hij zijn doel goed in een 1 op 1 situatie, pareerde hij even later een lastige vrije trap en dook hij tenslotte met een stijlvolle forelduik ook nog een inzet uit de verre hoek. Die inspanningen bleken niet voor niets. Das Vierte bracht roadrunner Dennis ‘the menace’ Geurts in stelling, die net binnen de vijandelijke 16 op onregelmatige wijze tegen de grond gewerkt werd. Dit keer kon de leidsman er echt niet om heen en mocht killer JVL aanleggen voor een strafschop. Met de zelfverzekerdheid van een Ibrahimovic in top vorm aaide hij de bal onberispelijk over de doellijn: 1-1!
De Udenariatoren leken even aangeslagen en daar wist DAW 4 direct van te profiteren. Invaller Robin van den Heuvel troefde zijn verdediger zowaar op snelheid af en schoot vervolgens knap met links uit moeilijke hoek binnen: 2-1!

Daarna braken tien minuten van onvervalst kunst- en vliegwerk aan. De bezoekers zetten aan voor de gelijkmaker, maar door veel inzet en een klein beetje geluk bleef Das Vierte overeind. Uit één van de tegenstoten wist Robin van den Heuvel de bal goed te verlengen op mede-invaller Rick ‘so you can ziever’ van de Burgt, die in alle vrijheid en in volledige eenzaamheid op het vijandelijke doel af mocht racen. Oog in oog met de keeper bleef hij rustig en hij krulde beheerst de 3-1 tegen de touwen. De bezoekers waren in het restant van de wedstrijd volledig van de leg en richtten zich uiteindelijk vooral nog op zinloze discussies met de scheidsrechter van dienst. Das Vierte kreeg hierdoor loon naar werken en sleepte daarmee drie belangrijke punten uit het vuur.

Tagged under Senioren