• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Waar topploegen uit de vaderlandse competitie hun tijd mogen verdoen op warme oefenoorden als Spanje of Malta, moesten de moegestreden gladiatoren van DAW het deze winterstop met net minder te stellen. Geen luxe ressorts, geen flessen champagne, geen grote zwembaden en ook geen horde op geld beluste hitsige vrouwen. Dat mocht de pret echter niet drukken.

Rond acht uur in de avond verzamelden de vedetten zich met hun opgevoerde fietsen bij huize Van de Burgt, waar de ploeg van hoofdopperbevelzagvoerder Van der Zanden ook dit jaar weer welkom was voor het jaarlijks trainingskamp van Das Vierte. Met een gevarieerde quiz werd iedereen meteen op scherp gezet en na een zinderende nek-aan-nekrace wist team ‘RiJa’ de favoriete ‘Schwalbekoningen’ net achter zich te houden. Dat moest natuurlijk gevierd worden met een shotje Apfelkorn, al was ‘El Helm’ al meer dan tevreden met een bodempje sinas. Die sinas deed overigens wonderen, want in het daarop volgende potje ‘bierpong’ was El Helm onnavolgbaar. In gezelschap van Hands van Hal wist hij de familie Van Leijsen en gastheer Burgt na een spannende pot naar huis te sturen. Wat in het geval van de gastheer uiteraard weinig voorstelde.

Nadat de warming-up erop zat, werd het langzaam tijd voor het echte trainingskamp. Rond de klok van 00.00u verschenen er twee taxi’s, die ons naar het Epicentrum van studerend DAW 4 zou brengen: Nijmegen! Nadat de chauffeur in zeven termijnen afbetaald was, gingen de vedetten van Das Vierte onopvallend op in het nachtelijk feestgedruis. Die onopvallendheid bleek van korte duur, want al snel ontstonden er Keulse toestanden: de meest uiteenlopende vrouwen en kinderen bleken onveilig voor de bedenkelijke charmes van onze totaalvoetballers. ‘El Helm’ had zijn achternaam beter op zijn hoofd kunnen zetten, want hij incasseerde al snel een pak slaag van een lokale diva. Het bleek de kick-off van een hilarische en bij vlagen beschamende vleesjacht, waarbij alles wat adem haalde en vaag wat weg had van een vrouw het moest ontgelden.

Dat patroon hielden de Das Viertenaren eenvoudig vol tot ver na sluitingstijd, maar toen werd het toch echt tijd om te gaan. Na een rustige terugreis besloten de onvermoeibare totaalvoetballers een en ander nog eens rustig te evalueren in Burgt Plaza. Dat mondde uit in een bedenkelijke verkleedpartij, waarbij de flessen Jillz er in minder dan geen tijd doorheen gingen. Ergens na de klok van zessen kwam ook de waakhond van dienst even een kijkje nemen, maar die vloog al rap op allerlei diervriendelijke manieren door de garage. Het niveau van de karaoke optredens daalde in het daarop volgende uur met de minuut en dat was een teken om het toch maar voor gezien te houden. Tegen de tijd dat de meesten Partycentrum Van de Burgt verlieten, sloeg de klok opnieuw acht uur en daarmee stond de eindstand op het bord. Zo kwam er een eind aan een veel bewogen avondje en ochtendje teambuilden met Das Vierte.

Tagged under Senioren