• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW heeft weer een lastige wedstrijd op het programma staan. Ditmaal is Volkel de tegenstander. Voor DAW is het zaak om in het vizier van de kop te blijven. DAW heeft op Niels na een fitte groep. Bij Volkel lopen een paar klasbakken in het veld Luuk van den Elzen (7) en Stijn van Cuijk (12) hebben en ervaring en scorend vermogen. Speciale aandacht voor dit tweetal is gewenst.

De wedstrijd DAW Volkel kent geen rijke historie. Een ouderwetse quizvraag is dan op zijn plaats. Welke DAW’er scoorde het eerste doelpunt tegen Volkel. Let wel het gaat wel over de naam Volkel en DAW. Voor de snelste goede inzender een eervolle vermelding in de volgende voorbeschouwing. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de jaren dertig troffen beide dorpen elkaar wel een aantal keren. Het Udens weekblad berichtte erover.

Het bericht op 24-11-1937 luidde als volgt.

Schaijk

R. K. V. V. “A. D. O.”

Nadat door onze jongens reeds enkele wedstrijden verloren zijn gegaan wegens onvolledigheid, heeft zondag een volledig ADO de punten binnen weten te halen. Met niet minder dan 6-1 werd DVO naar Volkel teruggestuurd.

Terug naar het heden, trainer Rob van der Ven over zondag; “Behalve Niels is iedereen inzetbaar. Ook Aldair en Marc Raaijmakers zijn weer wedstrijdfit. Zondag een tegenstander waar we het altijd lastig tegen hebben. De uitwedstrijd eerder dit seizoen geeft echter vertrouwen voor deze wedstrijd. Waar we vorig seizoen niet meer konden doen dan tegen houden, hebben we in de uitwedstrijd laten zien dat we voetballend momenteel niet veel meer onder hoeven te doen. Opvallend is dat we veel moeite hebben met scoren tegen deze tegenstander. De laatste twee duels tegen Volkel zijn niet voor niets in 0-0 geëindigd. Het zal dus wederom een duel worden waarin de verschillen klein zullen zijn. Willen we echter mee blijven doen, dan zullen we zondag weer eens moeten winnen.”

Klare taal van de trainer lijkt me. Goede voetbalomstandigheden worden er voorspelt, dus alle reden om naar het sportpark te komen. Scheidsrechter is de Hr Laarhoven, aanvang wedstrijd half drie.

Tagged under Senioren