• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na de zeperd van vorige week in Berghem (1-1), moest Das Vierte het dit weekend ook nog eens stellen zonder de geroutineerde veteranen van het elftal. Met een gemiddelde leeftijd van 19,6 betrad de ploeg de kunstgrasmat, om het in eigen huis op te nemen tegen de nummer twee: HVCH 5. Voorwaar geen sinecure, want de uitwedstrijd ging eerder dit seizoen nog met maar liefst 6-1 verloren.

Met tijdelijke aanwinsten Teun van der Zanden en Bart van der Velden in de basis, ging Das Vierte in de openingsfase vol vertrouwen op zoek naar succes. Die zoektocht bleek helaas van korte duur. Na ongeveer zeven minuten en veertien seconden werd een te korte no look terugspeelbal van Leijs van Larsen door de vijand onderschept. Frietbakker en goalie Janssen was bij de cornervlag nog te druk bezig met het tellen van door hobbyclub 'De Mishandelde Plant' gecastreerde klavertjes vier en kon de 0-1 daardoor niet voorkomen. Totaalvoetballers als we zijn, lieten we dat niet zonder slag of stoot over onze kant gaan en vol goede moed werd opnieuw de aanval gezocht. Helaas kwam Lim van der Tinden daarbij te vaak in balbezit, waardoor de ene na de andere aanval al vroegtijdig in de kiem gesmoord werd. Aan de overkant van het veld werd nog wat anders in de kiem gesmoord: de ambities en strijdbaarheid van Das Vierte. Met twee doelpunten in een tijdsbestek van acht minuten, besliste de Heeschenaren het duel al in een vroeg stadium. Met name Luuk ‘craptalk’ Willems zag er bij beide treffers niet goed uit. In beide gevallen struikelde hij over een los zittende veter en daarmee scoorde hij met stip zijn eerste nominaties voor ‘Funniest Homo Video’s’. Met een ontluisterende 0-3 tussenstand op het bord lieten de blauwwitten de teugels iets vieren, waardoor Das Vierte wat terug kon doen. Gelegenheidsspits Bart van der Velden omspeelde zeven Heeschenaren en speelde de bal vervolgens af op onze ontketende new born nestor op het veld: Lim van der Tinden. Die kreeg de bal zonder het te weten wat gelukkig tegen zijn dikke hak, maar dat mocht de pret niet drukken: 1-3! Halbzeit.

Na de thee – dit keer geen reguliere English blend, maar heuse sterrenmint – besloot Das Vierte om er nog eens met 110% inzet voor te gaan. Spelverdeler Bart Janssen en invaller Rik ‘ff wachten nog’ van Summeren verwenden de toeschouwers met flitsende acties. De schoonheid van hun acties deed zo’n pijn aan de ogen, dat Robin ‘we gaan verliezen dus ik wil wisselen’ van den Heuvel het maar voor gezien hield. Dat gaf de Heeschenaren nieuwe moed en prompt lag de bal weer in het net. Daan stond bij een slechte voorzet van de bezoekers volledig vaast in de grond en had de bal daardoor niet klemvaast. Daarmee konden de Schaijkse ambities alvaast de ijskast in, want de bezoekers vergrootten de marge vaastberaden tot 1-4. Hens van Ral liep bij deze actie knalhard tegen de paal aan, maar met een beetje vaasiline was hij zo weer op de been. De wedstrijd was gelopen en de bezoekers vonden het wel welletjes, wat uiteraard gebruikelijker is dan dat men het niet nietetjes gevonden zou hebben. Onze stofzuiger op de flanken, in de dorpsmond beter bekend als ‘Dennis Geurts’ kreeg veel ruimte en op aangeven van Leijs van Larsen wist hij daarvan te profiteren. Hij onderschepte de matige lange bal richting de linkercornervlag, trok als ware hij een rechtsbenige Arjan Robben naar binnen en roste het witte leder in de verre hoek: 2-4! In het besluit van de wedstrijd werden beide ploegen niet meer gevaarlijk, totdat Rick ‘V8 motor’ van de Helm knullig balverlies leed terwijl hij probeerde de bal drie keer hoog te houden. Ook ‘de Panter van de Hoevaastraat’ kon niet voorkomen dat de uitslag nog wat verder opgevoerd werd: 2-5.

Gelukkig werd Das Vierte daarna uit haar lijden verlost. Aanstaande zaterdag krijgt de ploeg de mogelijkheid op revanche: in eigen huis mag Das Vierte het op nulde Paasdag opnemen tegen Margriet 3. Dat mag u niet missen! Kaarten zijn nog beperkt op afroep verkrijgbaar.

Disclaimer:
Uw verslaggever had deze week andere verplichtingen en kon daardoor niet bij de wedstrijd aanwezig zijn. Gelet op zijn afwezigheid kan enige onjuistheid in de verslaglegging niet worden uitgesloten. Uiteraard is geprobeerd een zo reëel mogelijk beeld van de wedstrijd te schetsen. Over de inhoud van het verslag kan echter niet worden gecorrespondeerd.

Tagged under Senioren