• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Nog ver voordat de klok Christelijke tijden geluid had, verschenen de vedetten van Das Vierte popelend van ongeduld in de kantine. Het aroma van matig verteerde pilsjes kwam ons daarbij tegemoet, want de halve selectie van DAW 4 had zich de avond daarvoor gewaagd aan gezellige oer-Hollandse meezingers op het Mega Piratenfestijn. Nu de Burgt er niet was om zijn schrijnend slechte oeuvre door de speakers te laten galmen, moesten de oranje iconen het dus doen met een herbeleving van bedenkelijke acts als Monique Smit, Jannes en de Gebroeders Ko.

Gelegenheidsopponent was deze zondag subtopper UDI’19 5, een ploeg die we in de heenwedstrijd nog met 3-1 de baas waren. Adel verplicht werd Das Vierte door UDI’19 niet weg gestopt op één of ander vaag en treurig bijveldje, maar mocht onze talentvolle selectie op kunstgras aantreden. Groot was onze verbazing, toen bleek dat kunstgras ook gewoon recht overeind kan staan en zelfs voor de nodige demping kan zorgen. Het feit dat je ook zonder knieproblemen en rugklachten op kunstgras kunt spelen, zorgde in de openingsfase dan ook voor veel verwarring bij de oranjehemden. Daarvan profiteerden de gastheren dankbaar en binnen een tijdsbestek van 0,0189 nanoseconde stond het al 2-0 voor de thuisploeg. Na iets meer dan een half uur leek Das Vierte wat terug te doen, toen Mister Bookmaker naar het vijandelijke doel opstoomde. Op het moment dat hij vervolgens Rik ‘Havana aan de Waalenaar’ Van Summeren op zijn wenken wilde bedienen, werd hij echter zo hard aan zijn shirt getrokken, dat DAW’s modekoning Harold Pashouwers nog steeds overweegt om hiervoor een schadeclaim in te dienen. Helaas was de – overigens goed fluitende – scheidsrechter desondanks niet van plan om de bal op de stip te leggen. Ook na de ‘shit-we-staan-achter’ wissel van Robin ‘lord of the valpartijen’ van den Heuvel keerde het tij niet. Zo’n vijf minuten voor het zetten van de thee leidde slordig balverlies van Hens van Hal zelfs de 3-0 in, waardoor ook het non-alcoholisch gedeelte van de selectie met een flinke kater de catacomben in ging.

Het strijdplan van Das Vierte voor de tweede helft was duidelijk: snel scoren en hopen dat het tij nog keert. Dat strijdplan werd met grootste precisie uitgevoerd, want binnen vijf minuten lag de bal al in het net. Normaal gesproken stemt dat de burger tevreden, maar in dit geval viel dat mee. Het waren namelijk de gastheren uit Uden, die in de 50e minuut het net alweer hadden gevonden: 4-0. Na ongeveer een uur spelen was het debacle compleet, toen de Udenaren er ook nog eens 5-0 van maakten. Een lange bal over de verdediging werd in buitenspelpositie aangenomen door een rood-wit-blauwe spits, maar de scheidsrechter besloot een uitzondering op de regel toe te passen: it giet oan! Compleet in verwarring en onthutst was Daan ‘vaasverdelger’ Janssen hierdoor te laat bij de bal, waarvan de rood-wit-blauwe spits dankbaar profiteerde: 5-0. Met de mentaliteit van een oud-Griekse Olympiër van weleer, liet Das Vierte zich daarna gelukkig niet naar de slachtbank leiden. De Grote JVL stuurde roadrunner Geurts de diepte in, die vriend en vijand verbaasde met een stiftje uit de categorie ‘Bergkamp, Cruijff, Van Basten en anderen’, waarbij gezegd moet worden dat deze stift uiteindelijk het etiket ‘en anderen’ mee heeft gekregen. Das Vierte rook bloed en na een snel genomen vrije trap mocht de Helm van D’n Heuvel van ongeveer twintig meter vrij aanleggen met zijn vernietigend linkerbeen. Hij krulde de bal dankbaar in de verre hoek: 5-2! Op dat moment was dat nog genieten geblazen, maar toen konden we ook nog niet vermoeden dat we dit verhaal nog de rest van de zondag in veertien verschillende versies aan moesten horen. Tot meer dan wat eerherstel leidde deze aansluitingstreffers helaas niet.

Na afloop toonde Das Vierte zich wél daadkrachtig tijdens de Heinekenveiling. Onder leiding van veilingcrasher Helm en Luuk ‘lavendelsprayer’ Willems sleepte het ensemble overtuigend de nodige prijzen in de wacht, waardoor de totaalvoetballers hun zondag toch nog met een enigszins goed gevoel af wisten te sluiten. Voor meer informatie over de wondere zalfjes van Luuk Willems verwijst uw reporter u naar de hoofdrolspeler zelf. Met een beetje geluk ruikt zijn onderarm ook drie dagen na dato nog steeds naar een combinaties van madeliefjes en een zakje winegums.

Tagged under Senioren