• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De prestaties van het frivool en verfrissend voetbal spelende Das Vierte laten dit seizoen nog aardig te wensen over. Hoewel de ploeg van Veldmaarschalk Van der Zanden al drie ploegen uit de top vier getroffen heeft, kon met vier nederlagen in zes wedstrijden niet bepaald van een pikstart gesproken worden. Groot was dan ook de vreugde, toen bleek dat deze week hekkensluiter Blauw Geel ’38 4 op bezoek zou komen. Dat móest uiteraard een driepunter worden.

Nu de dames van Emos hun potjes weer in de zaal afwerken, kon het geen kwaad om de hoog-lang-en-ver stylisten van Das Vierte op veld 4 aan te laten treden. Dat was even wennen en DAW begon dan ook erg mat aan het duel. De ploeg maakte een gejaagde indruk en kon de bal niet langer dan veertien seconden in de ploeg houden. De meeste en beste kansen waren in de openingsfase dan ook voor de bezoekers, die daar gelukkig geen raad mee wisten. Geheel tegen het spelbeeld in zou Das Vierte de zo vurig gewenste openingstreffer toch tegen de touwen jagen. Op aangeven van Teun ‘Jans’ van der Zanden ontworstelde de Grote JVL zich binnen de zestienmeter van zijn belagers, om vervolgens met rechts diagonaal binnen te schieten: 1-0! Zo’n tien minuten later zou ook de even zo geflatteerde 2-0 op het bord komen. De Grote JVL ging opnieuw goed het duel aan en bezorgde het blauw-witte leder bij Japie ‘soesjseschef’ Jans, die van dichtbij uit zijn eerste kans raak kon mikken: 2-0!

Wie dacht dat het vijandelijk verzet daarmee gebroken was, kwam opgelicht uit. De Veghelaren wisten ook in het vervolg van het eerste bedrijf goede kansen te creëren, maar op die momenten lag doelman Sjoerd den Brok – voor zover dat nodig was – steeds vakkundig in de weg. De geflatteerdheid van de tussenstand nam vlak voor rust Oost-Australische vormen aan, toen Das Vierte ook nog de 3-0 wist aan te tekenen. Lars ‘longback’ van Leijsen bediende Mister Bookmaker op maat. Het was de bezoekers ontgaan dat MrB zich afgelopen woensdag onder de bezielende leiding van Maikel van Orsouw had toegelegd op schieten met rechts en dat kwam de 0413-lingen duur te staan: in de korte hoek was het stiekem raak met rechts, 3-0! Badend in ongekende weelde trokken de gladiatoren van Das Vierte zich daarna een kwartiertje terug, om de scheidsrechter van dienst ook even zijn rust te gunnen.

Over het tweede bedrijf kunnen we helaas kort zijn. De getalenteerde tikkie-takkies van Das Vierte wisten elkaar in een slordige en slechte tweede helft niet meer te bereiken en aan het einde van het duel liepen de frustraties op het veld steeds verder op. Bij een incident waarbij twee gele kaarten werden getrokken, sloeg de bliksem in de pan en kon de arbiter niet anders dan beslissen om het duel voortijdig te staken. Een beschamende en zwarte pagina in het Grote Geschiedenisboek van Das Vierte, die we hopelijk heel snel achter ons kunnen laten. Welk staartje dit incident nog gaat krijgen is op dit moment nog niet bekend.

NB:
Aanvragen voor een exemplaar van het Grote Geschiedenisboek van Das Vierte kunnen mondeling en in persoon worden ingediend bij leden van de nomadenstam de Chuci’s, die zich van dinsdag tot vrijdag aan de voet van het Cherski gebergte bevinden.

Tagged under Senioren