• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Das Vierte hanteert een scherpe scheiding tussen voetbal en politiek en dat is in deze tijden van besluiteloosheid maar goed ook. Zo kon de ploeg zich in deze pre-paasweken tenminste zonder nare bijgevoelens voorbereiden op een heus Udens tweeluik: UDI 6 uit en FC De Rakt 2 thuis. Bij een tweeluik kan het nooit kwaad om het eerste luik alvast winnend af te sluiten en met dat doel vertrokken we dan ook richting UDI.

In deze duistere periode van dreigende terreur geldt een gewaarschuwd mens voor drie. Toch kon het gebeuren dat Das Vierte tijdens het omkleden werd opgeschrikt door een onbekende infiltrant, die ongevraagd ons kleedhok inliep en zelfs al bijna aanstalten maakte om zich in een oranje tenue te hijsen. Dat laatste ging gelukkig op de valreep niet door, maar de schrik zat er goed in bij onze verfijnde en vredelievende technici. Hevig aangedaan door dit staaltje kleedkamervredebreuk begonnen we aan de warming-up.

Voor aanvang van de wedstrijd maakte de plaatselijke scheidsrechter met een blits pakje en een overdreven grondige inspectie van de Schaijkse pasjes duidelijk dat hij zijn taak serieus nam. Dat gold helaas niet in gelijke mate voor Das Vierte, dat er in de eerste twintig minuten nauwelijks aan te pas kwam. Na ongeveer tien minuten werden de gezapige oranjehemden voor hun zwakke openingsfase ‘beloond’ met een vroege tegengoal. Goalie Daan ‘’t Durp’ Janssen stond niet optimaal opgesteld en kon daardoor niet voorkomen dat de bal vanaf links diagonaal in de verre hoek binnen geschoten werd: 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde verdampte het kwaliteitsverschil een beetje, waardoor ook Das Vierte af en toe wat in de karnemelk kon brokkelen. Eerst was Teun ‘woensdagtrainer’ van der Zanden dichtbij een treffer, maar zijn diagonale schuiver ging helaas voorlangs. De beste kans op de gelijkmaker was voor onze Burgt, die van dichtbij helaas recht op de keeper af vuurde. Nadat ook Dennis the Menace nog eens dicht bij de 1-1 was, vond De Man In Het Geel het te gevaarlijk worden en hij nam het heft in handen. Hij besloot er zijn eigen show van te maken en die leidde hij in met het wegsturen van JVL, die geel kreeg voor zijn schandelijke reactie ‘Ach joh!’ of woorden van gelijke strekking. Das Vierte hield met tien man dapper stand en dat was de arbiter een doorn in het oog. Gelukkig werd hij geholpen door Slidingfantoom Helm, die over een afstand van 21,37m met een hoog been aan kwam glijden en als dank daarvoor ook met geel naar de kant mocht. Met 9 tegen 11 konden de noeste werkers van Das Vierte niet voorkomen dat het op slag van rust toch 2-0 werd.

Tijdens de thee werd een heel Regeerakkoord aan goede maatregelen doorgesproken, die alsnog tot een goede afloop moesten leiden. Nadat de leidsman er op een kemerkende Willy-van-der-Zandenachtige manier op gewezen was dat het tijd was om onze gele-kaarters weer het veld in te sturen, trokken we herboren ten strijde. Helaas werd al snel duidelijk dat we beter tegen UDI’6 19 dan tegen UDI’19 6 aan hadden kunnen treden. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft werd het met een lullig balletje namelijk ook nog 3-0, waarmee het duel zo’n beetje beslist was. Das Vierte probeerde het nog wel en met een doffe knal op de lat was invaller Mas ‘Oranje Schoentjes trainen niet’ Bartens het dichtst bij een treffer. Die treffer zou er vlak voor tijd toch komen. Thomas ’gongggggggg’ van Boekel lepelde de bal bekeken in de baan van de blitse oranje schoentjes van Mas Bartens en met één van die schoentjes wipte hij de bal beheerst over de doelman: 3-1! Verder zou Das Vierte helaas niet komen, waardoor de eerste 50% van het tweeluik ons niet meer dan nul punten opleverde.

Tagged under Senioren