• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

FC Barcelona en Juventus figureerden woensdagavond slechts in de schaduw van de échte onvervalste voetbalgoden: Das Vierte. Om de dagjesmensen die op zondag verplicht met hun vrouw moeten gaan fietsen of wandelen ook eens de kans te geven deze geweldenaren te bekijken, verplaatste de KNVB onze uitwedstrijd tegen TOP 3 namelijk zeer coulant naar een woensdagavond. In het verleden bleek de ingang van het sportpark al eens lastig te vinden voor een Das Vierte-coryfee en dat lot trof nu de niet-coryfeeën Luuk Willems en Teun Zwaans, die beiden rijkelijk laat op het grijze fabriekscomplex van TOP arriveerden.

De licht autistische trekjes van de tikkie-takkie spelers van Das Vierte braken hen direct op. Geheel van de leg door het rare aanvangstijdstip van de wedstrijd, was het in de openingsfase flink zoeken geblazen. Niet alleen naar spelritme overigens, maar ook naar toeschouwers langs het veld. Kennelijk is ook de woensdagavond al opgeëist door de dikke duim van de zondagse vrouw, vermoedelijk voor een avondje ‘kletsen met de buurtvereniging’, een ‘bakkie thee bij schoonmoeders’ of een andere activiteit van een vergelijkbaar burgerlijkheidsgehalte.

Het ontregeld Das Vierte kwam al binnen het kwartier op achterstand, toen gelegenheidsback Mister Bookmaker ambitieus maar net te laat uitstapte. TOP speelde het vervolgens snel en goed uit, waarna goalie Janssen mocht vissen: 1-0. Even later kreeg Das Vierte een kansje om wat terug te doen. Bart ‘wannabe back’ Janssen haalde van afstand uit, maar stuitte daarbij op de lat. Niet veel later was het toch raak, maar dan wel aan de overkant. Burgt en Mister Bookmaker maakten er als voorstopper en linksback een wedstrijdje van wie het verst uit positie kon lopen. Die wedstrijd werd gewonnen door Burgt, maar lang kon hij daar niet van genieten. Das Vierte leed namelijk balverlies en door een snelle omschakeling konden de Ossenaren optimaal profiteren van een woestijnachtige onderbezetting in de achterhoede van Das Vierte: 2-0.

Veerkracht kan ons ensemble nooit ontzegd worden en ook dit keer was onze weerbaarheid van mythische omvang. Dennis ‘the menace’ Geurts had al wat kansjes om zeep geholpen. Dit keer werd hij op rechts weg gestuurd door Soesjeschef Jans en op dat moment verzamelde hij al zijn frustratie in één ziedend schot in de korte hoek: 2-1! Het lek was dus weer boven en even later kreeg de Grote JVL (a.k.a. ‘mister Penalty’) een uitgelezen kans om aan te tonen dat hij ook veldgoals kan maken! Hij ging alleen op de vijandelijke keeper af en had daarbij nog meer tijd dan Mandela op Robbeneiland. Desondanks besloot hij vernuftig om de keeper te verrassen. Niet door een mooi stiftje of een leipe passeerbeweging, maar door al vanaf 24 meter totaal ongehinderd hoog in het vangnet te schieten. Dat gaf de Ossche burger moed en tien minuten voor Halbzeit konden zij opnieuw dwars door het midden het hele veld oversteken. Ook goalie Janssen had geen antwoord: 3-1.

Hoewel de tussenstand niet rooskleurig was, gaf het spelbeeld toch aanleiding om te denken dat er nog minimaal een puntje in zat. Met een donderspeech tijdens Tea Time motiveerde Generaal Van der Zanden zijn manschappen om de tweede helft oergretig uit de startblokken te schieten. Het doel was om snel de 3-2 aan te tekenen, zodat we in het restant van het tweede bedrijf nog een resultaat over de streep konden trekken. Dat doel kon al binnen 71 seconden naar de vuilnisbelt, omdat Goalie Janssen op Almere Cityaanse wijze balverlies leed. Slap van de lach werd de bal eenvoudig binnen getikt: 4-1. Dat bleek de nekslag voor de veerkracht van Das Vierte en de tweede helft werd er één om heel snel te vergeten. TOP kreeg in een tijdsbestek van 19 minuten ongeveer 42 kansen om de score op te voeren tot minimaal 25-1, maar het slaagde daar – onder meer door een aantal goede reddingen van Daan en hilarisch slechte afronding door de thuisploeg – niet in. De schade bleef ‘beperkt’ tot 5-1 en in de slotfase kreeg Das Vierte als troostprijs nog een zeer makkelijk gegeven strafschop. Daarvoor legde uiteraard de Grote JVL aan, die zijn bijnaam ‘Mister Penalty’ nog maar eens eer aan deed: 5-2! Een schamel doekje voor het bloeden. Al met al een dramatische vertoning en de veldmaarschalk van TOP zal nog lange tijd gebaald hebben dat hij zijn peperdure lichtinstallatie hiervoor aangezet heeft.

Tagged under Senioren