• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Siësta wie siësta toe komt. De afgelopen weken vertoefde uw verslagschrijver aan of in de buurt van de Spaanse costa, in een poging om aan de hectiek van zijn drukke baan te ontsnappen. Met een volledig opgeladen accu reisde hij dan ook mee naar Heesch, waar het plaatselijke zesde ons al op stond te wachten. Helmloze Helm besloot op de valreep af te haken. De schade aan zijn knie door een salto met viervoudige axel op de avond daarvoor bleek hardnekkiger dan gedacht.

Das Vierte had de punten nodig en begon dus als een horde hongerige paardenspringmuizen aan het duel. Op voorhand waren de Bernhezenaren misschien favoriet, maar daar was binnen de lijnen niet veel van te merken. De eerste goede kans was dan ook voor Das Vierte: Dennis the Menace kreeg een grote kopkans, maar slingerde zijn knoestige moker helaas verkeerd tegen de bal. Even later leidde een goede actie en vlijmscherpe steekbal van Bas ‘Iniesta’ Martens tot een geweldige kans voor Bart ‘whatsapp kapot’ Derks. Helaas faalde hij oog in oog met de schorre doelman. De organisatie stond goed en een scherp Das Vierte gaf niets weg. Dat gaf goalie Jaan Dannssen de gelegenheid om een middagdutje te doen. Die storende snurkbui zorgde ervoor dat De Frietbakker van de Hoevestraat een mega-, opper- en overduidelijke terugspeelbal toch gewoon in zijn handen pakte. Klem! De scheids beloonde die prestatie met een indirecte vrije trap in de zestienmeter, maar die werd gelukkig niet benut. Even later kreeg de thuisploeg zowaar nog een tweede kans toen de bal van richting veranderd werd en op 14,3 meter van de goal voor de voeten van een Schorre aanvaller terecht kwam. Ook die werd overtuigend om zeep geholpen, waardoor Frits van Turenhout de ruststand voor mocht lezen: nullll – nullll.

Het tweede bedrijf kende lange tijd weinig noemenswaardigheden, totdat Dennis the Menace zomaar de beste kans van de wedstrijd kreeg. Compleet ongehinderd ging hij op het vijandelijk doel af en hij had ongeveer 17 minuten de tijd om te bedenken hoe hij de bal erin zou jagen. Dat bleek 16 minuten en 57 seconden te lang. Na lang beraad krulde hij de bal helaas met rechts voorlangs. Een vrije trap van Leijs van Larsel zeilde nog aardig richting de kruising. Dat bood hoop voor zijn tweede vrije trap, maar die hoop was vals. De bal dreigde even in een baan rond de aarde terecht te komen, maar landde uiteindelijk gewoon ergens in het buitengebied van Volkel. Bart ‘Whatsapp kapot’ Derks gooide er ook nog een paar versnellingen uit, maar de laatste voorzet kwam helaas niet uit de grondverf. Na 82 minuten was de batterij van The Menace traditiegetrouw weer leeg en dat gaf de vlaggende Mister Bookmaker de kans om toch nog wat minuten te maken. Dat bleek een Gouden Greep van Hauptsturmführer Van der Zanden! In de slotminuut werd een schotje van de Grote JVL zomaar los gelaten door de schorre keeper en Mister Bookmaker was er als een onvervalste Barnevelder als de kippen bij om de bal binnen te tikken: 0-1! Het onterechte vlagsignaal van de kneuzige thuisgrensrechter overtuigde de rechtvaardige arbitrage gelukkig niet om de goal alsnog af te keuren.

De thuisploeg zette nog alles op alles om een gelijkmaker te forceren en Das Vierte stond in de laatste minuten flink onder druk. Daarbij kon het niet rekenen op de steun van de arbiter, die voor elke hoestbui, gestrikte schoenveter en omver gereden glasbak zeven minuten extra tijd toevoegde. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd ging het alsnog mis. Op de achterlijn werd veel te makkelijk een voorzet weg gegeven, die ook nog eens precies tussen de oranjehemden en de goalie in viel en binnen gekopt werd: 1-1, afgelopen... De sfeer na het laatste fluitsignaal laat zich raden.

Tagged under Senioren