• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na de schaamteloze exercitie in de duistere krochten van Landerd, restte Das Vierte niets anders dan om in de thuiswedstrijd tegen Margriet 3 eindelijk weer eens drie punten op het bord te zetten. Bij een nieuwe nederlaag kon het one-way ticket naar de Vijfde Reserveklasse namelijk alvast besteld worden. Eén voordeel voor de Oranje Leeuwen: Margrietjes groeien eind november niet.

Echte kapiteins verlaten hun zinkend schip niet, maar daar dacht Hauptsturmführer Van der Zanden anders over. Uit vrees voor de witte zakdoekjes langs de zijlijn dook hij dit weekend onder in een hutje op de hei. Niet getreurd, want het resterend deel van het technisch hart van Das Vierte nam vrolijk de honneurs waar. Bovendien was het de 52e verjaardag van Carlo de Groot en Das Vierte verloor nog nooit in haar rijke historie op een dag waarop Carlo de Groot 52 werd.

Gesteund door deze statistieken creëerde Das Vierte de ene kans na de andere. Een uitstekende corner van Bart-back-Janssen landde op het torpedohoofd van The Menace, maar die miste pijnlijk. Even later kon onze topscoorder dat rechtzetten, na een afgemeten voorzet van de Grote JVL. Helaas wist The Menace de bal bij de tweede paal niet binnen te glijden. De geelzwarte bloemetjes uit Oss kwamen niet veel verder dan her en der een aardige combinatie. Na twintig minuten bleek dat onze verslagen ook door de Messentrekkers gelezen worden, want met een snel genomen vrije trap vanaf 35 meter probeerden ze de schaapjes tellende Jaan Danssen te verrassen. Dat lukte gedeeltelijk, maar de bal verdween over het doel.

Das Vierte bleef de meest kansrijke ploeg. De volgende uitgelezen kans kwam op naam van onze Helm. Met een helm op mag je op een brommer en dat gaf de Saltospringer van de Raaf de kans om met een voorsprong van 21 meter op het Osse doel af te stormen. Helaas ging die kans in rook op. Ook Thermo-Thomas kreeg nog een prima kans om beheerst binnen te schieten. Helaas was het nog net te nat en te koud voor de Mooi-Weer-Voetballer van de Bolderik.

In de rust raakte Das Vierte twee iconen kwijt, omdat de familie Van Leijsen thuis de zak van Sinterklaas moesten gaan wassen. Het was dus tijd voor een Geheim Wapen en dat werd: de Burgt! Compleet in de war hadden de geelzwarten hier niets van terug en de Burgt kreeg een 200% kans op de 1-0. Met zijn suikerbeen faalde hij hopeloos en in de rebound joeg Thermo-Thomas de bal richting veld 17. De Osse versie van Jeroen Verhoeven kon het niet langer aanzien en hij vroeg de scheidsrechter tot drie keer toe of hij even op de bank plaats mocht nemen. Een gele kaart later had hij toestemming om daar tien minuten plaats te nemen. Das Vierte wist daar niet van te profiteren en kreeg juist de grootste kans van de wedstrijd tegen. Gelukkig aarzelde de Margrietenaar oog in oog met onze kiepert te lang, zodat de Helm nog net op tijd in kon grijpen.

Even later stond Das Vierte zélf in ondertal, nadat Stef Pinkeltje noodgedwongen aan de rem moest trekken. Die Mannschaft voelde dat het even wat extra op de mat moest leggen en dat had effect. De Helm veroverde de bal op het middenveld en bracht de Derksenator in stelling. Die stuitte nog op de keeper, maar in de rebound haalde de Burgt ‘vernietigend’ uit met links. Na veertien seconden dwarrelde de bal via de binnenkant van de paal in de goal: 1-0! Meteen daarna kon de Derksenator na een fabuleuze steekbal van Thermo-Thomas ook de 2-0 aantekenen, maar daarbij lag de keeper in de weg.

In de slotfase liet Das Vierte zich ver inzakken en ontsnapte het nog twee keer met veel geluk aan een tegengoal. Dat mocht de pret niet drukken, want na 90 spannende minuten stond de 1-0 eindstand op het bord. Zo werden de bloemetjes netjes buiten gezet en kon Das Vierte genieten van een – bijna bedorven – Apfelkorn.

Tagged under Senioren