• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De oplettende lezer is ongetwijfeld flink gestruikeld over de tegenstrijdigheid in de titel van dit verslag. Een uitwedstrijd verliezen is immers niks nieuws voor Das Vierte, maar over het algemeen doen de Oranje Matadoren dat niet in Schaijk. Dit keer lag dat anders. Handel 2 beschikt namelijk niet over een verlicht speelveld en daarom pakte het lokale tweede elftal hun hele Handel op, om hun thuiswedstrijd in Schaijk af te werken.

Vlak vóór het duel moesten de Gladioteren van Das Vierte een bittere pil slikken: Mas Bartens gaf aan dat hij zijn inspanningen op D’n Heuvel niet meer kon combineren met zijn werk. Waar ieder weldenkend mens bij zo’n gedwongen keuze direct zijn baan op zou geven, besloot Mas Bartens verrassend genoeg om zijn zwarte leders in de wilgen te hangen. Het afscheidscadeau – een peperdure fles Apfelkorn uit een uitstekend jaar – werd door Hauptsturmführer Van der Zanden helaas onverschillig tegen de vlakte kapot gehoekt. Half bedwelmd door de alcoholdampen strompelde ons legioen naar de aftrap.

Het Heilige Veld 2 moest in deze katholieke decembermaand worden ontzien en dus week Das Vierte uit naar het kunstgrasveld. De bezoekers hadden tot ieders verbazing een eigen scheidsrechter meegenomen en al snel bleek dat hij vooraf duidelijk geïnstrueerd was. Das Vierte begon desondanks fel en was de eerste 25 minuten de betere ploeg. The Menace kreeg na een te korte terugkopbal een goede kans om de 0-1 aan te tekenen. Ook andere oranje speldenprikjes leverden geen doelpunt op. De Frietenbakker van de Hoevestraat bleek ondanks zijn slaapverwekkende eerste half uur zo scherp als een gloednieuw Oost-Zwitsers zakmes en redde na een kwartier katachtig op een kopbal van dichtbij.

Na 25 minuten gooide veldtrainer Teun ‘Jans’ van der Zanden zijn Scania vrachtwagen imitatiemoves in de strijd. Met een draaicirkel van tweeënhalve oplegger gooide hij zijn corpus in de rondte, in een poging om alsnog zijn directe tegenstander te verdedigen. Helaas. Tegen de tijd dat hij gedraaid en gekeerd was lag de bal al twee minuten in het net: 0-1. De Handelse appèl-scheids nam het zekere voor het onzekere en stuurde vlak voor de rust zonder reden ook nog gelegenheidsspits Dominik Warta met geel tien minuten naar de kant. Een inmiddels machteloos Das Vierte kabbelde met tien man rustig nog een paar minuutjes door: Halbzeit.

Ook in de tweede helft solliciteerde de ingevlogen scheidsrechter uit Handel naar de eervolle titel ‘Kleuter van de Eeuw’. Tot twee keer toe weigerde hij de bezoekers met een gele kaart naar de kant te sturen en ook de buitenspelregel kreeg onder zijn leiding een compleet nieuwe invulling. Keer op keer toonde onze arbiter aan dat een kaal hoofd niet altijd samen hoeft te gaan met overmatige activiteit onder de schedel. De wedstrijd veranderde zo steeds meer in een Suske & Wiskeboek: De Arbitraire Arbiter. Tot dolle pret van de kinderachtige leidsman werd het even later ook nog eens 0-2.

Das Vierte probeerde het wel, maar creëerde weinig. Alleen de afzwaaiende Mas Bartens was met een hakbal op de paal dichtbij de aansluitingstreffer. Terwijl de mooi-weer-voetballers van Das Vierte één voor één met krampjes en pijntjes tegen de vlakte knalden, bloedde de wedstrijd langzaam maar zeker dood. Toch kwam er nog een opwelling, toen Wannabe Rechtsback Jans Bartten aan de vijandelijke aandacht ontsnapte en stiekem de 1-2 aantekende!

De riante provisie van the Man In Black dreigde in gevaar te komen en dat kon hij in het zicht van de haven natuurlijk niet riskeren. Nog voordat de blessuretijd de kans kreeg om in te gaan, floot hij voor het einde van de wedstrijd. Schrale troost: Das Vierte is weer een vrije zondag rijker.

Tagged under Senioren