• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Ook als een hond geen horens heeft, kan hij stinken als een bizon. Met die geruststellende gedachte in het achterhoofd sjokten de legendes van Das Zehnte de wei in, om daar de strijd aan te binden met concurrent Erp 8. Jubileumboekicoon Erik ‘Ravanelli’ van den Heuvel was weer paraat om ons bij te staan in de loopgraven en was zo gretig als een hoentje, dus de blauwhemden waren gewaarschuwd. Althans, dat hadden ze moeten zijn.

Een gewaarschuwd Erp 8 telt voor 16 en dat bleek zelfs voor Das Zehnte teveel van het goede. Box van Hanstel zat met zijn gedachten nog op de krijtrotsen van een Zuid-Indisch eiland en leverde de bal op AGOVV-achtige wijze in bij de tegenstander. Die wist daar wel raad mee en Di Stefano had het nakijken: 0-1. Een heuse kraker leek zich te ontvouwen, maar al snel teerde de kei toen de vijandelijke kiepert blunderde als een malle bever. Terwijl iedereen van Das Zehnte al sip afdroop na een mislukt rollertje besloot de weinig overtuigende goalie het witte leder weer los te laten en klungelig vooruit te duwen. Helaas stond daar Dikkie Dirk Bongers, waardoor het normaal gesproken gewoon 0-1 zou blijven. Dit keer voltrok zich echter een Wonder uit de orde van de onbevlekte ontvangenis van de Heilige Maagd Maria: raak, 1-1! Gesteund door deze bizarriteit ontwaakte ook Sicky van Non uit zijn herfstslaap en met zijn tweede fatsoenlijke balcontact van de wedstrijd prikte hij op aangeven van ons strijKeijzer de 2-1 binnen. Diezelfde Les Pays-Bas stuurde even later Ravanelli de diepte in en dat bleek niet voor niets: met een prachtige nooit in de zeventiende Reserve Klasse vertoonde boogbal met links liftte hij de stand naar 3-1! De wedstrijd leek am Halbzeit al vorentscheided.


Typisch genoeg was het in de tweede helft DAW dat schErp begon. Nadat Hommelinho eerst nog als een kloothommel de bal verneukte, was het bijna echt Hommeles voor de bezoekers. De Evert ten Napel van Das Zehnte onderschepte sterk de bal, maar wist daarna met zijn suikerbeen de 152% kans niet uit te melken. Even later vond Merk van der Linden onze Ravanelli, die met een lijpe lift voor 4-1 leek te zorgen. Helaas werd de bal onsportief van de doellijn weggehaald. Dat zou het even later toch worden, toen soesjeschef Jans ook wat in de soep wilde brokkelen: met een uithaal vanaf 30 meter verschalkte hij de veredelde veldspeler met handschoenen: 4-1! De Bruce Grabbelaar van Erp maakte er een potje van en zou na de wedstrijd schoorvoetend toegeven verre familie te zijn van de indrukwekkende ballenvanger van HVCH. Daarmee viel de 10 eurocent direct op zijn plek. Even later vervolgde hij zijn cabaretvoorstelling door bij een corner van de keukenkampioen naast de bal te maaien, zodat Ravanelli van den Heuvel kon profiteren: 5-1!


De Schaijkse achterhoede kreeg medelijden met de bezoekers en na half om half gehaktverdedigen konden zij eenvoudig 5-2 aantekenen. Slapie Jans was inmiddels al ingedut en leidde de tegenstander af met wat opmerkelijke en weinig effectieve trucjes bij de aanname. Dat was voldoende om er even later zelf de mandarijnen van te kunnen plukken. Nadat Bruce Grabbelaar weer eens lag te prutsen na een inzat van Merk, kwam Ravanelli met een kunstig hakje, waarna onze chefkok eenvoudig kon scoren: 6-2! Even later leek de 7-2 op komst, maar in een veertienkoppige schiettent besloot Bork Dingers met een krul buitenkant paal. In de slotfase vloeiden de krachten weg bij de vermaarde strijders van Das Zehnte, waardoor zelfs de Erpse poortwachter wat balletjes klem kon pakken. Toch zou er nog tweemaal gescoord worden. Na een ongekende en Bergwijniaanse solo van de Merk over de linkerflank legde hij de bal terug op Moesprins Junior, die voldoende zelfkennis had om niet voor eigen succes te gaan en op zijn beurt weer breed legde op soesjeschef Jans: 7-2! In de slotfase was het woord nog eenmaal aan Erik ‘living legend’ van den Heuvel, die na een weergaloze actie opnieuw de hoofdcateraar van Das Zehnte op maat wist te bedienen: 8-2!


Daarmee boekt Das Zehnte opnieuw een overtuigende zege en voert het de druk op haar collegakandidaten voor de periode verder op. Komt allen zien hoe dat volgende week afloopt tegen FC Ko van Nistelrooij: Makt da ge’m Rakt 4.