• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Das Zehnte is het seizoen op Koninklijke wijze begonnen en prijkt met een 100% score trots aan kop van de ranglijst. De KNVB kon dan ook niet anders dan ons dit weekend in te plannen op het vorstelijk Prins Willem Alexandercomplex in Veghel.

Met de vallende bladeren komt niet alleen een rommelige tuin in het vizier, maar ook de beslissing in de Eerste DAW Schaijk periode. De dappere strijders van Das Zehnte voerden de ranglijst aan en waren tot op het bot gemotiveerd. Zelfs een kleedlokaal met nummer 13 en een schrijnende yell waren niet genoeg om de technici van hun stuk te brengen. Miniprins Dirk gaf een leipe boogbal op het geslepen strijKeijzer, maar die lobte het witte leder in de heg naast de goal. Toch zou de voorsprong voor Oranje/Blauw niet lang uitblijven: Japie-gol omspeelde de kieptert en prikte de bal tegen de touwen: 0-1! Dat was het signaal om een halve minuut als een verdwaalde ekster te gaan verdedigen en dat was precies lang genoeg om de thuisploeg langszij te laten komen: 1-1. Nadat ons Haske vanaf 40 meter probeerde de keeper te verassen herstelde Das Zehnte de voorsprong: onze miniprins hoekte een American Footballiaanse interception uit zijn schoenveter, ging een vermaarde 1-2 met Japie-gol aan en tekende de 1-2 aan.

Tegen alle natuurwetten in slaagde Yorick er na een klein half uur in om zijn backske op snelheid af te troeven en die mocht de tweede helft terecht voor straf gaan keepen. Das Zehnte liet zich ondertussen niet van de wijs brengen door de rare fratsen van de thuisvlaggerd, die er regelmatig eigen spelregels op na hield. Soesjeschef Japie-gol toverde een Winston Bolt – de ietwat tragere telg uit de familie van Usain – rush uit zijn schenen en gaf daarna de bal met een streep voor het doel. Daar wist het Herindelend strijKeijzer met een ‘geniale’ hakbal per ongeluk de 1-3 aan te tekenen. Toeschouwers die net aan kwamen lopen dachten stellig dat ze nog net de herhaling van de echte goal hadden meegepikt.

De Veghelaren snakten voor rust al als een Buzz Aldrin in een korte broek naar adem en dus was het voor Das Zehnte een kwestie van even aanpoten. Helaas begon El Selecao ongeïnteresseerd aan het tweede bedrijf en de groenvormers krulden zowaar de 2-3 de hoek in. Dat werd spannend en dus besloot routinier Haske van Boxtel tijd te rekken, door een perfect afgemeten voorzet van onze keukenboer vanaf 2 meter huizenhoog over en het sportpak uit te koppen. Toch weer twaalf seconden verdiend. Het verwende Schaijkse meegereisde publiek begon zich te roeren en met name Gerda had veel haver op haar tong. Ook ons Merkske wist daar niks in te veranderen, want zijn kans werd op de valreep gestopt door een Suske&Wiskige Vallende Veghelaar. Ook onze neef van banaan en mandarijn deelde in de malaise, aangezien Peer in korte tijd twee loeien van kansen rond de shampoo wikkelde, ofwel om zeep hielp.

“Als je hem zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant” luidt de tekst op één van de meest bekende voetbaltegeltjes. Na balverlies van laat komende Merk leek het daar ook op, maar dankzij een topredding van onze schijnzekerheidverkoper bleef het 2-3. Even later lag hij opnieuw dwars, maar toen werd het alsnog 3-3. Althans… Ons vlaggend ‘lijk’ riskeerde ongewenst zijn bijnaam kracht bij te zetten door in hol van de Veghelse leeuw zijn pin omhoog te jagen. De uitstekend fluitende scheidsrechter besloot verhaal te halen en nam het vlagsignaal – terecht – over: ‘NO GOAL’. Dat triggerde matige gedragstrekjes bij onze opponent, die nog slechter tegen hun verlies bleken te kunnen dan een Nick Kyrgios die zijn dag niet heeft. Met name de grensrechter stal de show door na een hilarisch vlagsignaal bij een bal aan de zijlijn tweeënhalf jaar zijn vlag in de lucht te houden. Nadat al 17 vliegtuigen richting Eindhoven te vroeg de afslag gepakt hadden vroeg de scheids hem vriendelijk weer naar beneden te doen.

Al met een al kwam Das Zehnte goed weg, maar dat mocht de pret niet drukken: de periode is binnen! Aanstaande zondag organiseren we een leuke receptie in de kantine, dus komt ons allen feliciteren!

Tagged under Senioren