Log in

  • Gepubliceerd in Seniorennieuws

Na de teleurstellende thuisnederlaag tegen Festilent waren zelfs onze trouwste supporters er wel even klaar mee. Een week later peinsden zij er dan ook niet over om de grote oversteek naar Sint-Oedenrode te wagen, waar Das Zehnte het vol bravoure opnam tegen hekkensluiter Rhode 9. Ons pad ernaartoe was niet bepaald geplaveid. Na een labyrintachtige exercitie door de krochten van Down Town Rooi bereikten de helden van Das Zehnte via een fietsbrug alsnog sportpark De Neul.

Rhode had lering getrokken uit de blamage van onze kersverse periodekampioenen een week eerder. De lokale terreinknecht annuleerde deze week zelfs zijn thema-avond ‘Viool spelen met een paarse trui’ om alle velden van de vereniging om te kunnen bouwen tot kunstgraspistes. Aangezien de zwarte korrels niet meer aangesleept konden worden, besloot hij een deal te sluiten met de lokale Gall & Gall. Hierdoor was bij aftrap van het duel maar liefst het gewicht van veertien walvissen en een orka aan kurk tussen het ‘gras’ te vinden. Een tweede orka voegde zich al snel bij het kurk. ‘Niet Kokkie maar’ Peppie van der Ven stortte zich tijdens de warming-up namelijk sierlijk ter aarde.

Het veld was zonder klapschaatsen nauwelijks te betreden en naar verluidt is het geheim van de terreinknecht deze week voor € 82,95 exclusief BTW verkocht aan de nieuwe ijsmeester van het Thialf Stadion. Das Zehnte moest daarom even wennen en dus dacht Rhode het wel met tien man af te kunnen. Na vier minuten bedacht de ploeg zich en voegde nummer 11 zich alsnog binnen de lijnen. Na balverlies van living legend Ruud ‘fopduik’ Zegers kreeg Rhode een joekel van een kans, maar de eerste goal viel gelukkig aan de overkant. ‘Niet Peppie maar’ kokkie Jans bracht Bas ‘strij’Keijzer in stelling, die de 0-1 aantekende. Even later leek een omgekeerde combinatie tot de 0-2 te leiden, maar Soesjeschef Jans wist de trekker niet over te halen.

Rhode had dit seizoen nog maar één keer gescoord en dat is natuurlijk zielig. Nobel als Das Zehnte is besloot het de ploeteraars te hulp te schieten. Na gevaarlijk balverlies van das Zehtne en een omschakeling van 0,00000 op de schaal van Righter kon de vijand eenvoudig met twee spelers ongehinderd op het doel af stormen. Dat bleek zelfs voor Rhode genoeg om er 1-1 van te maken. Dat was voor Nicky van Son (zonder Breugel) reden om eens opstandig in vijandelijk territorium aan de wandel te gaan. Stomverbaasd belandde hij dardoor zowaar in de zestienmeter en daar struikelde hij van totale schrik tegen de vlakte: penalty! Soesjeschef Jans toonde vanaf de stip geen enkele genade voor de ietwat kleine goalie van de gastheren: 1-2. Even later gaf onze Peer een pass waar een gemiddelde zebra vier dagen verkouden van zou raken, maar ons onverzettelijk strij’Keijzer wist zowaar toch nog op tijd bij de bal te komen en zijn tegenstander te omspelen, maar helaas strandde zijn schot uit moeilijke hoek op de paal. Dat kan ik beter dacht Peer en na beroerd uitverdedigen van Rooi zette hij de Soesjeschef vrij voor de goal. Die wist helaas op Otjessiaanse wijze van een goal een kans te maken. Halbzeit.

Het tweede bedrijf hadden de Rhodenaren weinig pepernoten meer op hun zang, ondanks de niets ontziende en alles gevende buitenspeler Barry. Das Zehnte stelde daar op zijn beurt ook weinig tegenover, maar creëerde tussendoor nog wel de nodige kansen. Kokkie Jans leek met een lijpe stift voor 1-3 te zorgen, maar na een reis van het witte leder tussen lat, paal en doellijn was het horloge van de scheids onverbiddelijk: NO GOAL. Box van Hanstel vond het – zeker na zijn geslaagde achterwaartse ‘no look’ lobgoal van vorige week – wel een goed idee om het kleine keepertje te blijven pesten met hoge ballen. Vanaf ongeveer 25 meter tekende hij met een beheerste volley de 1-3 aan. Ook onze invallers lieten zich niet onbetuigd. Nadat een assist van Rücksichtsloze Ruud door Rhode van richting veranderd werd kreeg Super Sub Hommel alle gelegenheid om de voorsprong beheerst uit te breiden: 1-4! Even later soleerde El Hommel ook nog eens dwars door het centrum, om daarna ‘vernietigend’ en ‘geplaatst’ door het midden uit te halen. Daar had de keeper – die immers precies op die plek stond – niet op gerekend: 1-5!

Daarmee was de koek nog niet op, want in de slotfase wist Das Zehnte nog twee keer het net te vinden. Uit een corner van Nicky ‘gelbe karte’ van Son wist Rücksichtsloze Ruud overtuigend raak te koppen en even later wist ‘The Ruud’ ook zijn assistentotaal nog te verdubbelen. Hij bediende de Soesjeschef op maat, die zijn gemiste kansen zo nog kon compenseren met een kenmerkende slalom om de doelman: 1-7!

Door wat tassen te herschikken en een oude fietspomp in het kanaal te mikken werd voldoende ruimte gecreëerd om de drie broodnodige punten mee naar Schaijk te nemen. Op naar de Udense krakers.