In alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen mocht het nog altijd ongeslagen tweede het opnemen tegen Milsbeek. Milsbeek is een team waar 't tweede al jaren moeilijk tegen voetbalt en hier zou deze zondag verandering in moeten gaan komen.

Waar DAW II doorgangs zwak start aan een wedstrijd werd er vanaf de eerste minuut druk gezet op het doel van de gastheren. De Milsbekers, zonder Herpernaar Van Sambeek, wisten niet wat ze overkwam en kwamen dan ook nauwelijks van eigen helft. 't Tweede creƫerde binnen het kwartier al enkele kansen die eigenlijk in het netje thuis hoorden. Maar zoals zo vaak in voetbal, als je de kansen niet afmaakt doet de ander dit. Zo ook vandaag, nadat de laatste oranjese verdediger weggleed kon de rood-zwarte aanvaller de bal zomaar oppikken en op het doel van Stefan afhobbelen.

De aanvaller hield het overzicht en legde breed op de meegelopen spits en die kon de bal naar binnen schuiven. Na twintig minuten stond het dus 0 - 1. In principe genoeg tijd om het te herstellen zou je zeggen en dat moest dan ook maar even gaan gebeuren. Het spelbeeld bleef ongewijzigd en het gedrang voor het Milsbeekse doel bleef. Zelfs de Schaijkse verdedigers kregen kansen om in de vijandelijke strafschopgebied te slalommen en te schieten. Echter was het telkens de doelman die Milsbeek redde en de rust in liet gaan met een voorsprong. Tussendoor was er nog wel een dubieus gevalletje waarbij de betrokkenen vertelden dat de bal en doelman over de lijn waren, maar dat was alleen te zien voor degenen op de achterlijn en niet voor de mensen ter hoogte van de middencirkel.
Ook de tweede helft kwamen er nog dotten van kansen, maar een schlemielige nederlaag zou geen nederlaag zijn als er gescoord zou worden door 't tweede.

Ondanks de bewonderenswaardige inzet en goede spel (tot vaak in de zestien) van alle spelers lukte het deze zondag niet en mogen de rood-zwarten uit Milsbeek zich de gelukkigen noemen. Volgende week een nieuwe kans uit tegen koploper Boxmeer 3 waar nog iets valt recht te zetten valt.