Na de zeperd bij Prinses Irene moesten de troepen van Das Zehnte zich herenigen om de nooit aflatende hoop op de Scudetto in leven te houden. Dat moest dan gebeuren tegen de enige luchthavenbezitters in onze competitie: Volkel 8. Positief voorteken waren de witte shirts met rode baan van de bezoekers, welke normaal gesproken garant staan voor een gezapige vertoning met veel tegengoals.

Onder toeziend oog van Jos VAR Lith maakten de ploegen er een doffe eerste helft van. Nadat Hands van Boxtel goed weg kwam, moest de Onana van het Moesland alles uit zijn tenen slepen om met een Buffonniaanse snoekduik de 0-1 te voorkomen. Met het laatste restje vingertoppen wist hij de het witte leder nog net tegen de lat te werken. Na ongeveer 25 minuten kon hij dat kunstje niet herhalen toen de aanvoerder van de bezoekers vanaf ongeveer 30 meter loepzuiver raak roste: 0-1. Een goal uit een boekje dat normaal gesproken in geen enkele Volkelse bibliotheek te vinden is. Generaal Ko besloot zijn beruchte ‘stierenloop bij daglicht’ move in te zetten en kon direct met geel op zak vertrekken. Das Zehnte wist in de hele eerste helft aanvallend geen potten te breken, al was Box van Hanstel in de slotminuut koppend uit een corner nog dichtbij die Ausgleich. Halbzeit.

Na rust zagen de talloze toeschouwers alle vier een iets beter Das Zehnte op de mat verschijnen. Helaas wist mister ‘Geen Daden Maar Woorden’, beter bekend als Ton ‘Guiness Book recordanalist’ Hommeles met een complete zaadbal door het midden de vijand in stelling te brengen. Die vijand profiteerde dankbaar: 0-2. Vliegende Full Back Nicky van Son doolde even later door de zestienmeter van de bezoekers, kapte als een ware Salah zijn directe tegenstander uit en prikte beheers raak: 1-2! De trouwe holmaat van Kokkie leek even later op aangeven van onze soepbakker de gelijkmaker aan te tekenen, maar bij het optrekken van de stofwolken bleek Peppie de uitstekende assist van Jaap de nek om gedraaid te hebben. Ook slogankoning ‘Ton/Rob’ Reijnen ging achter de vijandelijke linies aan de wandel, maar zijn voorzet werd op het laatste moment geblokt.

Das Zehnte voelde de krachten weg vloeien, met name onze Peer leek achttien kilo lood in zijn kicks te hebben. Dat gold niet voor onze Moesländische Onana, die met een vernietigende sprint op de zijlijn afstormde om een grotere achterstand te voorkomen. Dat had op korte termijn succes, maar op de middellange termijn niet. Met een schot van afstand tekenden de bezoekers even later alsnog de 1-3 aan. Das Zehtne zou Das Zehnte niet zijn als het niet alsnog een keer de rug rechtte. Erkend goalenmaker Jaap ‘huzarensaladekoker’ Jans slalomde als een Marcel Hirscher door de 16 en schoof vakkundig de 2-3 binnen. Ondanks de 12 minuten extra speeltijd zou de gelijkmaker uitblijven. Onze Zeelandse vrinden stormden daarop massaal met hun pinpas naar de lokale markt om spek te kopen.