Log in

  • Gepubliceerd in Seniorennieuws

Nadat de titelkansen van Das Zehnte in Nistelrode tot enkele duizendsten op een schaal van een miljoen gereduceerd waren, kon het deze week vrijuit aantreden tegen de begaafde technici van Blauw Geel 8. On the road hadden de legendarische opperhelden van Das Zehnte moeizaam met 2-3 gewonnen, dus ze waren gewaarschuwd.

Een geolied man telt voor twee en daarom besloot Geheim Wapen Yorick op zaterdag in de Jumbo de hele schap Konimex leeg te trekken. Met een fles zo groot als een graansilo verscheen hij op het sportpark en vlak voor het eerste fluitsignaal kieperde hij 1.294 liter vetzooi in zijn nek. Een geoliede machine is normaal gesproken erg bruikbaar, maar helaas kon deze olie het achterstallig onderhoud van de machine niet compenseren.

Toepasselijk genoeg mocht de Lus van de Oliemeulen uitgerekend in deze wedstrijd na twee jaar afwezigheid zijn rentree maken. De Lus kon helaas niet voorkomen dat zijn directe tegenstander al snel een baas van een assist gaf. De balontvanger sneed naar binnen en werd daar onderuit gelopen door een ietwat traag reagerende Bokske van Hanstel: pingel. Alle hoop was gevestigd op de Onana van d'n Heuvel, maar die was compleet kansloos: 0-1. Miniprins Bonger had na twaalf minuten nog steeds de folie om zijn schoenen. Hij leed daardoor oliedom balverlies op het middenveld en leidde daarmee de 0-2 in. Ai(olie)...

Secret Weapon Yorick was ongeveer 92% van de tijd langs de zijnlijn te vinden. Vast een onbedoeld neveneffect van zijn lijnoliebehandeling. Drie anderen waren tegelijkertijd even klavertjes vier aan het zoeken. Was het misschien toch bloemolie geweest? De nummer 7 van de uitploeg had daar geen boodschap aan, stormde ongehinderd op door het midden en kon na half ingrijpen van onze golie in tweede instantie de 0-3 aantekenen. We noteren 18 minuten op de klok. Olie veheer, als dat maar geen dubbele cijfers zouden worden.

Na een buitenspelgoal van Veghel kwam Das Zehnte iets beter in de wedstrijd. Keukenkampioen Manders bracht onze polieticus in stelling, maar zijn leip boogballetje bleek net te kort. Toch zou de Schaijkse treffer er komen. Drie keer hands is een penalty, zeker als die derde keer ook nog eens binnen de zestienmeter is. Jaap 'braadolie' Jans bleef ijzig kalm vanaf de stip: 1-3! De 2-3 hing daarna in de lucht, maar uit het niks counterde de bezoekers zich vlak voor de thee naar 1-4. Halbzeit.

Nadat onze Peppie zijn jarenlange investeringen in frituurolie botvierde op de uitkeeper, moest een Veghelse veldspeler het hok in. Das Zehnte kon daar niet van profiteren en zag hoe de bezoekers na een snel genomen vrije trap van afstand aanlegden en in de rebound van dichtbij zelfs de 1-5 tegen de netten rosten. Daarmee was de olie helaas nog niet op. Even later lanceerde een vijandeling met zijn oliepeil en boog een zweefbal, waarop onze Onana het nakijken had: 1-6. Ook de nummer 7 wist weer te profiteren van een olielek in de Schaijkse defensie: 1-7.

Nadat Das Zehnte al zijn oliereserves binnen de lijnen had gebracht besloot de gevreesde nummer 7 met een oliegeraffineerde pass een ploegmaat in stelling te brengen, die dankbaar profiteerde: 1-8. Nieuw Schaijks geklungel bij het uitverdedigen was symboliesch voor de wedstrijd en daarmee leek ook de 1-9 een feit, maar van dichtbij roste de vijand hoog over. Niet veel later werd het dat alsnog, na een prima combinatie van nummer zevenmet zijn neef Achtmet. Hoewel Veghel blauw en geel was, waren het de Schaijkse toeschouwers die zich groen ergerden.

Een ontieglijke afzwaaier van onze Peppie leukte de tweede helft nog wat op. Zou het dan zaadolie zijn? Het gaf de Schaijkse burger in ieder geval moed en oliebakker Jans kreeg het nog eens op zijn heupen. Hij solieerde naar binnen, legde af op de Merk, die van afstand vernietigend uithaalde: 2-9! Helaas werd iedere hoop op een late comeback direct de kop ingedrukt door Zevenmet, die het na vier goals en drie assists nog niet genoeg vond. Hij stoomde op dwars door de vijandelijke linies, kapte ons Bokske van Hanstel uit en tekende voor de 2-10. Melancholie maakte zich van onze ploeg meester.

Het slotakkoord was voor onze Peer van de olielamp, die op aangeven van oliekoker Jans met een fraaie boogbal voor 3-10 en tevens voor het slotakkoord tegende. Zo won Das Zehnte het laatste kwartier met 2-1. Een vermoeden van dieselolie stak de kop op, maar dat was voor korte duur.

Peppie was de hele tweede helft al bestookt met oliedomme opmerkingen en gooide na afloop met wat rake oneliners nog wat olie op het vuur. Ook Jos VAR Linth deed nog wat oliegeld in het zakje en de gemoederen liepen even hoog op. De rondslingerende teksten waren niet van Shakespeariaans intellect en even leek de kunstgrasmat van DAW de hoofdstad van Mongoliƫ. Geknokt werd er uiteindelijk niet, wegens een gebrek aan slaolie.

Na afloop was het ondanks de zeperd tegen de Veghelse oliegarchen nog lang gezellig in de kantine, met een spelletje Monopolie en met een gezamenlijk drankje en een hapje om de metabolie op de gang te houden. Al had Yorick als enige netjes zijn eigen boterhammetjes bij. Was het kennelijk toch smeerolie.