• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

In alle vroegte verzamelde de voltallige selectie van Das Zehnte zich dit weekend in de kantine van DAW, voor een koninklijke twist met Prinses Irene in Nistelrode. Althans, voltallig? D’n Peer was de kleine letters van zijn kersverse trouwakte nog aan het doorspitten, Dirkje Bongersje moest eerst in Zeeland autootjes kijken, onze vlaggenist was nog een opwindend beschuitje aan het eten in Nijmegen en ‘Joost Manders, alleen zijn klok is anders’ was nog rustig een ontbijtbordje uit de aan hemzelf verkochte keukenlade aan het trekken. Morituri te salutant.

Volledig in de trant van Market Garden probeerde de veldwachter van de dochtervereniging van Juliana Mill ons tijdens de warming-up al met waterboarding op de knieën te krijgen. Voor volk en vaderland ontweken we echter alle verrassingsaanvallen van de lokale kunstgrassproeiers, waardoor de leidsman geen andere keus had dan te fluiten voor de aftrap.

In een weinig sprankelende openingsfase had Das Zehnte het iets betere van het spel. Kokkieloze Peppie strooide veelvuldig met passjes, nadat hij de vrijdag daarvoor nog veelvuldig met stro had gepasst. Ook de Hommel, de Dikke Iniesta van D’n Heuvel, liet meerdere Nistelrodes voetbalbroeken bruin aanlopen. Met het gemak van een douchende spreeuw speelde hij Mister Bookmaker vrij voor de goal, maar die faalde als sneeuw voor de zon. Toch zou een Schaijkse voorsprong niet lang uitblijven. Met de flair van een meanderende rivier bracht El Hommelero Hauptsturmführer Zeger in stelling, die ijzig kalm bleef en beheerst binnen prikte: 0-1!

De gelegenheidsgeelhemden stelden daar met beroerd uitgespeelde aanvalletjes weinig tegenover. Hommelinho kende daarentegen geen genade en Peerdere een Dijk van een voorzet voor de pot. Daar dook een getergde Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen op. Die mikte met gevaar voor eigen lever zijn hoofd tegen de bal en was daarmee de uitstormende goalie te snel af: 0-2! Met een Oscarwaardige scene uit de musical Stervende Zwaan stortte hij daarna ter aarde. Als heuse Feniks herrees hij echter rap uit zijn as toen hem voor de bejaarde slet, dan wel ouwehoer, verteld werd dat zijn goal was afgekeurd. Halbzeit.

In een rommelig tweede bedrijf leek Das Zehnte toch de Vorentscheidung onder de blauwe emmer te drukken, ware het niet dat een loepzuivere goal van oorlogsveteraan Merk wegens ‘buitenspel’ werd afgekeurd. Nadat Das Zehnte daarna met een vijandelijke bal op de paal al goed weg kwam, wuifde de leidsman even later ook nog een (onterechte) penaltyclaim van de thuisploeg weg. Uit de daarop volgende counter tekende een getergde Merk op aangeven van De Zeger alsnog de bevrijdende 0-3 aan. Ook De Lus kreeg na een met gelaserde timmermansogen uitgemeten voorzet van BuffelKo Hill een kans van mammoetachtige omvang, maar liet zien dat zijn linkerbeen uitsluitend bedoeld is voor niet voetbalgerelateerde activiteiten.

In het laatste kwartier maakte de arbiter er een berend potje van, onder meer met een onverklaarbare penalty voor de gastheren. Vanaf de plee kon een geblinddoekte VAR nog zien dat er niks aan de hand was, maar dat mocht niet baten: 1-3. Das Zehnte leek het aanrecht alsnog te bevestigen toen officier Bongersje met een veldmaarschalkiaanse steekbal ‘Joost is anders geklokt’ vogelvrij op doel af stuurde. Helaas faalde ons vertraagde keukenblok 1 op 1 met de poortwachter. Ook De Lus en onze Merk kregen nog dotten van kansen. Om voor elke analist onmogelijk te bedenken reden koos Merk echter voor tijdwinst door de bal van dichtbij tot halverwege De A50 terug richting het Moesland te rossen.

In extremis tekenden de ontvangers alsnog de 2-3 aan, al dacht de scheidsrechter daar anders over. Met een politicieuze eigenwijsheid volhardde hij in zijn constatering dat de bal op het – kennelijk merkwaardig gesitueerde – dak van het doel terecht was gekomen en floot daarop maar rap voor het einde van de wedstrijd. Drie punten voor Das Zehnte.

Disclaimer
Wegens medische beperkingen en een gebrek aan mobiele notitieblokken kan over de volgorde van gebeurtenissen en de volledigheid van het verslag niet worden gecorrespondeerd.

Tagged under Senioren