• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Deze zondag mocht Das Zehnte een beroep doen op twee tijdelijke aanwinsten met een reputatie tot ver buiten de Bossestraat: Lim van der Tinden en Jessebrahimovic waren bereid onze gelederen te versterken. Onheilspellende weergoden maakten dat Das Zehnte zijn warming-up uit voorzorg in het kwadraat moest inkorten, om onze tijdelijke geleasete mooiweervoetballers niet meteen weer de douche in, naar huis en op de bank te jagen.

De legertop van Das Zehnte kwam met een verrassende op de proppen: De onnavolgbare Lus werd tot captain gepromoveerd. Sidderend van angst verloor SCV daardoor de toss en speelde het de eerste 19 minuten als een doorweekt Algemeen Dagblad. De Schaijkse kansen vlogen door de rondte, maar het Gnabrygehalte bleek te laag om die uit te buiten. SCV profiteerde bijna van de aanvallende onmacht van Das Zehnte, maar daar stak VAR Lith senior een vlaggenstokje voor. De Velpse protesten namen al rap Goede Tijden, Slechte Tijdenachtige vormen aan, maar dat baatte de bezoekers geen achterste van een paard. Daarna deed een nieuw tegeltje zijn intreden in het voetbal: ‘Als je hem zelf niet maakt, dan maak je hem alsnog’. Na een zoveelste juweel van een corner van Hommelllinho kondigde de doelman al aan dat hij de bal ‘LOS!!’ ging laten, maar daar reageerden de Velpwachters ietwat traag op, waardoor de Keijzer van de Schaijkse velden alert 1-0 aan kon tekenen. Halbzeit.

Elke verdere hoop op Schaijkse doelpunten vervloog met de invalbeurt van Fixet. De teleurstelling op de gezichten van de toeschouwers langs de zijlijn, die maar al te goed wisten welke vervlogen glorie binnen de lijnen kwam, prikkelde onze voormalige vedette. Met de snelheid van orkaan Bram Henst voerde hij de druk op de laatste linie van de bezoekers op en creëerde onder meer daardoor twee 121% kansen af. Helaas braken acute epidemieën van Plankenkoorts uit rondom de vijandelijke zestienmeter, waardoor de gebruikelijke omzeephelpingen onvermijdelijk waren. Aan de overkant had Lim van der Tinden een onvervalste sirtakidans nodig om zijn tegenstander onschadelijk te maken. De regisseur van Anastasia was bijzonder onder in druk, wilde hem bedankten en stuurde Tim ’n boek toe. Ondertussen stuurde onze Merkwaardige keukenboer superspits Peppiegôl alleen op doel af. D’n heuvel af had hij zwaartekracht technisch gezien een dik voordeel op zijn tegenstander en dat betaalde zich uit: na beheerst afronden hing de 2-0 in de touwen. Althans.. Het Suske en Wiske album van SCV – De Valse Vlagger – zette er een streep door en Sjors kon het vlagsignaal vanaf zijn strandstoel op de middenstip niet overrulen. In de slotfase leek Basco da Gama op aangeven van de minibookmaker de 2-0 op zijn voet te hebben, maar het ene buitenkantje rechts blijkt het andere niet.

Jesse, Tim en natuurlijk onze trouwe 12e man: bedankt!

Disclaimer: wegens afwezigheid van de verslagschrijver kan over de inhoud, de volgorde, de interpunctie en het lettertype van dit verslag niet worden gecorrespondeerd.