• Gepubliceerd in Seniorennieuws

Na de zeperd tegen VESTA moest Das Zehnte zich dit weekend opladen voor het belangrijke uitduel tegen Margriet. Met de onderlinge clash tussen concurrenten Nooit Gedacht en Herpinia elders op de pistes, kon Das Zehnte met een overwinning zomaar erg goede zaken doen. Aan BD-lezers geen gebrek en wijselijk reden we in een hechte en niet te plunderen karavaan de plak op.

Aan alle scheef vliegende elandnimfen was te zien dat het een bijzondere ochtend zou worden. Na een gelijk opgaand kwartiertje bleek waarom. In een vlaag van identiteitscrisis besloot Iniesta Obesitas opeens druk te zetten op de tegenstander. Dat leverde hem de bal op en na een vernuftige actie trok hij de bal strak voor het doel, waar niemand meer en minder dan trefferloze Fixet klaar stond om de bal netjes binnen schuiven: 0-1! Aangezien de goalie hierdoor zijn zekere weddenschap verloren had en daardoor zijn vrouw drie weken kwijt was aan een Polenhotel, aasde hij op onsportieve wraak. Die kreeg hij even later, door een ‘ontketende’ Fixet op weg naar doel onderuit te bowlen. Tot de verbazing van alles wat los en vast zat bleef een gele kaart achterwege. Even daarna bleek dat ons strijKeijzer ook kan stofzuigen en met name een kalende Margrietausputzer ergerde zich groen en nog geler dan zijn shirt. Nadat de thuisploeg een zeppelin van een kopkans om zeep geholpen had, kwam ons strijKeijzer weer in beeld. Hij bediende veteraan Merkel, die tegen alle wiskundige berekeningen weg draaide naar zijn linkerbeen, waar nog net het etiketje ‘for walking only’ op te zien was. Vlak voor de thee kwam Das Zehnte met de schrik vrij, toen de goed fluitende leidsman na een ondeugend zetje van ons Haske in eerste instantie een pingel toekende aan de thuisploeg. Gelukkig bleek hij mans genoeg om die beslissing op basis van de sporen in het kunstgras, de toelichting van Lijk VAR Lith en de kristalheldere instructies van onze trouwe achterban terug te draaien. Na een poemateske save van onze Pup kon Das Zehnte daarna met een voorsprong naar de thee: Halbzeit.

Nadat we de rooibos en carvan cevitam achter de kiezen hadden, wervelde Das Zehnte kansrijk de catacomben uit. Nadat eerst de diarree al rijkelijk door de Margrietse broeken stroomde na stevig doorjagen van Merk Bugatti, was het even later pas echt gillende keukenmeiden geblazen. Helaas wist Basco da Gama onze voorsprong niet tot 0-2 te herindelen. Een paar minuten later was het opnieuw tijd voor een galavoorstelling van Iniesta Obesitas. Met een assist waar Hazard en Messi een dag later over zouden opscheppen op het schoolplein, bediende de Hommel onze tot dan toe uitstekend verdekt opgestelde Peer. Die aarzelde geen moment en nam hem vol op zijn doos sigaretten: 0-2! Na een ontroerend mooie aanval via de Neel, de Zeger en de Peer kwam Merk compleet verkeerd uit met zijn wandelstok.

Nadat Margriet een paar bloemen van kansen om de tulp gewikkeld had, werd Co romantisch op zeventien plekken onder de grond gestopt. Daardoor moest een kreupele bank gemobiliseerd worden om het restant van de wedstrijd symbolisch een stukje in de rondte te hobbelen. Toch was het Schaijkse vat nog niet leeg. Het eerste succes werd geboekt door zonnepa Neelen, die bij zijn vierde inworp van de wedstrijd voor het eerst niet afgefloten werd voor verkeerd ingooien. Daarna kregen de Bookmaker en Basco da Gama, op voorgeven van de Zeger, nog een grote kans, maar toch zou Das Zehnte de score in extremis nog eenmaal opvoeren. Na een nieuwe gedaanteverwisseling zette Hommellinho nóg een keer druk op zijn tegenstander en heroverde hij als doorgewinterde zeevaarder de bal. Met het overzicht van een havik in topvorm bediende hij de vernietigend hard inkomende capitano Zeger op maat. Die werkte onberispelijk af in de korte hoek: 0-3! Net als de gehele achterhoede van de thuisploeg vond de leidsman het daarna wel welletjes.

Twintig minuten later zoefden onze gepantserde bolides achterdochtig door het donker en verlaten paadje bij het Sportpark van Margriet. In welke tas de punten zaten, wilde niemand zeggen.