Na de zege in de beker afgelopen donderdag tegen Mariahout 2, die naar huis werden gestuurd met twee tegendoelpunten (van Roba en de kapstok). Waarbij Stefan wederom zijn doel schoon hield, waardoor DAW 2 weer zijn naam als “cupfighters” waarmaakte. Dit ter info.

Maar waar het natuurlijk om draait is de competitie, waarin DAW 2 de fiere lijstaanvoerder is, echter zijn er wel enkele partijen meer gespeeld dan de concurrentie. Maar deze moeten eerst de wedstrijden nog maar eens om zien te zetten in winst. ’t Tweede mocht deze prachtige, zon overgoten morgen weer aantreden op het wat ijzige veld op d’n Heuvel. Ditmaal was het tweede elftal van HBV Beers de tegenstander. De heenwedstrijd was in 2009 nog omgezet in vrij eenvoudige winstpartij, waarin we vooral zelf de grootste tegenstander waren. De drie punten waren belangrijk vandaag en de tegenstander mocht dan ook niet worden onderschat.

Op het vrij lastig bespeelbare veld begon ’t tweede met rouwbanden om aan een sterke eerste helft. Iedereen zat zijn directe tegenstander op de huid en de duels op het middenveld werden gewonnen. In een eenzijdige eerste helft waarin het eenrichtingsverkeer was richting het doel van de Beerse doelman kwam Beers niet in de zestien meter van Stefan en van schoten op doel was geen sprake. Aan de andere kant gebeurde gelukkig meer, want na nog geen half uur spelen was het Devi die voor de tweede maal neer werd getrokken in het strafschopgebied van Beers door de centrale verdediger die al na enkele minuten een gele prent te zien kreeg voor een grove charge. Hij mocht blijven staan van de uitstekend fluitende leidsman en Geert mocht aan gaan leggen en rondde net wat overtuigender af dan de eerste penaltynemer. DAW nam geen gas terug en wilde de marge nog voor rust vergroten. Na de verscheidene kansen lukte dit  nog net voor de theepauze. Want na een voorzet van Devi was het Japie die trefzeker was. Eerst het balletje onder controle, aanleggen en het netje laten bollen, het diagonaal ingeschoten doelpunt liet de doelman andermaal kansloos en het zag er dan ook somber voor hem uit, want hoe vaak zou hij in de tweede helft nog moeten gaan vissen.

Na rust veranderde weinig aan het wedstrijdbeeld. HBV kon niet onder de druk uitkomen en het was wachten op meer doelpunten. Er kon vrijuit worden gespeeld en gasten leken het wel allemaal goed te vinden wat er gebeurde op een enkeling uitgezonderd. Achterin werd wederom de nul gehouden. En voorin waren er mogelijkheden in overvloed op het voornamelijk aan de tribunezijde ontdooide veld. Natuurlijk werd de score dan ook uitgebreid. Het was wederom Japie die doel trof. Na weer een aanval werd opgezet door Geert die heerste centraal op het middenveld kon Joost, die een te klein hoofd voor zijn oren, de voorzet geven op Japie die niet aarzelde en het leder ineens op z’n slof nam. De doelman had geen tijd om te reageren en het mooiste doelpunt van de wedstrijd vloog de bovenhoek in. Of het al niet genoeg was ging DAW ook nog op zoek naar het vierde doelpunt. Na wederom een uitstekende uitgespeelde aanval werd verrassend genoeg Japie gevonden. Vrij gelaten door de Beerse defensie werd hij gevonden door Peter. En Japie maakte z’n derde deze wedstrijd.  Vervolgens waren er nog wel enige mogelijkheden om een vijfde doelpunt toe te voegen aan deze wedstrijd, maar helaas lukte dit niet meer en bleef de scorebord hangen op 4 – 0.

Belangrijk was dat de zoveelste zege werd binnengehaald en dat we deze dag niet de enige waren in de competitie die speelden, wat de afgelopen weken door de verschillende weersomstandigheden wel zo was.