Omdat FC Dylan Bens een kwartier te laat was met het insturen van het verslag van afgelopen week en sommigen toch behoefte hadden aan een korte flashback, volgt hier in vogelvlucht ook nog even het verslag van de wedstrijd DAW 4 – UDI BB 7.

DAW 4 was 81 minuten lang de betere ploeg, maar keek al na drie minuten tegen een achterstand aan. Waar de oranje sluwerds geen vrije trap op de 16 van UDI kregen en daar ernstig verbaasd drie minuten bij stil bleven staan, counterde UDI onder aanvoering van de enige fatsoenlijke voetballer van het team naar een 0-1 voorsprong. Sjoerd den Brokkenpiloot was hem daarbij erg behulpzaam door de bal vriendelijk door zijn benen te laten gaan. Het zou de “Sjoerd en Maarten-show” worden, waarbij beiden op Koefnoen-achtige wijze eerlijk twee doelpunten voor hun rekening namen. DAW 4-debutant Hidde Huizinga redde de eer met twee doelpunten, maar dat mocht helaas niet meer baten: 2-4…

Op de regenovergoten tweede zondag van september mocht DAW 4 de nare bijsmaak van de openingsronde weg spoelen, op bezoek bij Margriet 5. Scheidsrechtertechnisch gezien niet de meest gunstige loting zou je zeggen, maar de schade viel mee. Op een zompig veld, in de lokale volksmond bekend als “Tis dn bult die oe kult”, hobbelde DAW 4 agressief over het ongelijk liggend terrein, op zoek naar drie punten. Margriet 5 moest lijdzaam toezien hoe DAW 4 bij vlagen goed combinatievoetbal op de mat legde. Na wat kleine kansjes en wat jammerlijke opties op mogelijkheden, kwam de beste kans van de eerste helft op naam van Ricky van Boekel. Door gebrek aan concentratie schoot hij de bal echter van 35 meter afstand slechts op de paal. Na deze dot van een kans bleef DAW de touwtjes stevig in handen houden, om maar eens een cliché uit de tafel te strijken. Toch kwam ook Margriet een paar keer dicht in de buurt van onze Sjoerd, die met een paar goeie reflexen knap overeind bleef. Niet veel later werden we naar binnen geroepen voor de thee. 0-0 dus.

In de tweede helft trok DAW de goede lijn van de eerste helft door. De Margrieters werden steeds moeër. Sterker nog, ze werden moe, nog moeder en toen oma. DAW bewaarde voor de verandering de rust aan de bal en profiteerde goed van de door de geel-zwarten geboden ruimte. Er kwamen opnieuw de nodige kansjes voor de oranjehemden, maar het vizier stond in de laatste fase van de virtuoos opgezette aanvallen niet op scherp. Omdat de thuisploeg het op basis van het spel niet bol ging werken, werd er aan de fysieke noodklok getrokken. Vooral de in plat Noord-Hollands accent spiertsende “De dikste vent, van Purmerend” liet geregeld van zich spreken en raakte betrokken bij een prachtig Stervende Zwaan grondtoneelspel-duetje met Oscarwinnaar Ricky van Boekel. DAW zou zich echter niet mee laten slepen door alle commotie en zou uiteindelijk krijgen waar het recht op had. Ongeveer tien minuten voor tijd belandde een corner van gelegenheidslinksback (haha echt niet!! Haha echt wel!! Nee man, echt niet!! Toch wel!!) Ton Reijnen bij Bram Vos. Die bracht de bal met een streep de vijandelijke 16 in, waar Deguusman met een alerte voetbeweging de verdiende voorsprong op het bord bracht: 0-1! DAW sleepte de overwinning naar het einde van de wedstrijd, mede door vakkundig vrijlzakwerk van Kay van Son. Vlak voor het einde van de wedstrijd hoopte veteraan Kai “André” Visschers nog een penalty te krijgen, maar meer dan een 10 van Eigen Huis en Tuin handyman Nico, vanwege de grote gelijkenis met de bedroevende teloorgang van een geblesseerd tuinhuis, leverde het hem niet op. Gelukkig werd er snel afgefloten en kon DAW 4 de punten veilig in de tas opbergen. Die overigens nog bijna overreden werd op het parkeerterrein…

Kai Visschers en Kenny van Son bedankt voor het meedoen!