Een uitwedstrijd in en tegen Erp levert al jaren de nodige gesprekstof op en dat zou dit jaar helemaal anders moeten worden, zo spraken we af voor de wedstrijd. De tegenstander, daar is eigenlijk helemaal niks mis mee. Sportief en fanatiek en eigenlijk zijn we best aan elkaar gewaagd, maar er zijn wat externe factoren die de wedstrijd in onze ogen behoorlijk negatief beïnvloeden…..

Wij spelen daar altijd op een verschrikkelijk kunstgrasveld, wat meer weg heeft van een betonnen bak die groen is geschilderd als van een voetbalveld. En we hebben er ook al jaren te maken met een zeer merkwaardige scheidsrechter. Enkele voorbeelden: een aanval affluiten omdat hij nodig een plas moet doen, wat hij dan ook prompt langs het veld gaat doen, was een paar jaar geleden een hoogtepunt. Of een wedstrijd veel te vroeg affluiten omdat hij zoals hij zei nog ‘’naar de kerk’’ moest. En dan hebben we het nog niet over het niet fluiten van overtredingen op onze spelers terwijl elk contact met een erp-speler als een moord-aanslag wordt beoordeeld.

Maar goed, we wilden ons deze keer van de beste kant laten zien en besloten dus om onze monden stil te houden en onze voeten te laten spreken…..
Met slechts 12 spelers tot onze beschikking moesten we er het beste van maken. Enkele jongens willen of durven niet meer op dit veld te spelen en dan wordt de spoeling dun.
De eerste tegenvaller viel al te noteren VOOR de wedstrijd toen Dennis werd getroffen door een soort van zweepslag in de kuit, waardoor hij niet kon beginnen. Antwan was onze enige reserve en hoewel keeper deed hij zijn best op de linksbuiten plek. De wedstrijd begon redelijk voortvarend en al direct waren wat kansen te noteren voor ons DAW. Een mooie aanval eindigde met een ferme overtreding op Bert, die direct de bal in de handen nam om klaar te leggen voor een vrije trap. Hoewel iedereen al klaar ging staan, besloot de scheids zijn  reputatie eer aan te doen en floot voor een handsbal tegen ons….. onbegrijpelijk maar eigenlijk geen verrassing voor ons. De rest van de eerste helft verliep eigenlijk vrij rustig. Het tempo was laag en dat wilden we eigenlijk ook graag. Er ontstonden wel wat kansen maar we waren niet doortastend genoeg om echt tot scoren te komen. Erp plaatste wat plaagstootjes maar was ook beducht op onze aanvalskracht, dus het bleef bij wat countertjes en van echte druk was zeker geen sprake.

Zo’n 3 minuten voor rust werd er enigszins gehaast een inworp verkeerd beoordeeld en Erp zag daarin een buitenkansje. De voorzet was prima en de goal onberispelijk en zo stonden we toch wel behoorlijk tegen de verhouding in tegen een 1-0 achterstand aan te kijken.

Zo gingen we rusten in de wetenschap dat winst nu wel heel moeilijk zou worden……

Na rust was het heel lang hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, ware het niet dat Erp nog kon wisselen en bij onze beschikbare spelers de krachten toch wel duidelijk wegvloeiden.
Toch ontstonden er weer wat ergernissen. Zo werden zowel Twan als Mark een keer bij de strot gegrepen zonder dat daar ook maar enige aanleiding voor was en de scheids liet weer gewoon doorballen. Toen daar tegen alle afspraken in toch wat opmerkingen over kwamen, kregen we te horen van de scheids dat we de monden moesten houden. Na wat heen en weer gemekker zei Twan dat de scheids dan zelf ook stil moest zijn en die mocht meteen 5 minuten gaan ‘rusten’. Met 10 man was het voor Erp wat makkelijker om overeind te blijven, maar toch creeerden we nog diverse kansjes, die helaas niet goed werden afgewerkt.
Twan kwam weer terug, maar Rolf viel uit met een spier blessure en zo moesten we verder met 10 man met nog zeker een kwartier op de klok. We sjouwden ons te pletter, maar kregen de bal niet in het ERP-doel gewerkt. Zij kregen nog twee kansen; 1 ging voorlangs en de tweede werd in een 1 tegen 1 situatie netjes gepareerd door Arthur.  Zo liep de wedstrijd tot een eind en dat eind verliep ook weer merkwaardig; Een overduidelijke uitbal voor Erp werd door onze grens Willem ook aan Erp gegeven, maar de scheids gaf de uitbal aan ons. Toen de bal werd ingeworpen ontstond gemor aan de kant van Erp. Tot onze verbazing legde de scheids het spel stil en gaf alsnog een uitbal aan Erp. Nadat die bal geworpen was floot hij af…………..

Zo drukt een vreemde man al jaren een stempel op de uitwedstrijd tegen Erp, jammer want het is juist een leuke tegenstander om tegen te ballen, hoewel we natuurlijk liever op echt gras spelen……..