Deze zondag trad DAW 4 in Oss aan tegen DESO/ Van der Horst 2. Een ware semi topper, gelet op de posities op de ranglijst. Het bijvoegsel “van der Horst” bleek niet onterecht. Een horst is een geologisch gedeelte dat na een aardbeving, een afschuiving (breuk) of een opheffing van de druk onder de gedeelten van land omhoog is gekomen, terwijl de slenk bij hetzelfde proces naar beneden gezakt is. Kortom: het veld was niet best.

De noeste krijgers gehuld in oranje, begonnen fanatiek aan het duel en het duurde niet lang voor het eerste gevaar voor het doel van DESO een feit was. Deguusman torende hoog boven de rest van het veld uit en tekende met het hoofd bijna de 0-1 aan. In het verloop van de eerste helft bleek DESO 2 een tamelijk matige ploeg te zijn. Door gebrekkige communicatie kon de ietwat stevig gebouwde aanvalsleider van de gastheren desalniettemin een aantal keren gevaarlijk voor DAW doelman Sjoerd den Brok opduiken. Licht tegen de verhouding in zou DESO ook nog eens op 1-0 komen, nadat DAW 4 in extreem traag tempo omschakelde na een door haarzelf genomen hoekschop. Toch liet DAW de kop niet hangen en ging het op zoek naar die Ausgleich. Die zou er komen ook! Onze Stientje stuurde onze Dylan weg, die weinig ruimte nodig had om van ongeveer twintig meter gruwelijk hard de gelijkmaker in de korte hoek binnen te jagen  - op diens verzoek en ter volledigheid nog even terugkomend op vorige week: zijn tweede goal was toen echt héél mooi, een verrassende kapbeweging naar rechts en vervolgens een strak schot in de winkelhaak van de verre hoek! -. Niet lang daarna bezorgde de tot dan toe wat ongelukkige matador Bram Vos de bal met een bekeken voorzet precies op het hoofd van Dylan Bens, die zijn enorme lengte optimaal uitbuitte en feilloos ook nog de 1-2 binnen kopte, hoera! De Turkse thee smaakte dan ook erg goed. Zeker gelet op de extra meevaller, bestaande uit de heuglijke omstandigheid dat al onze spullen zich nog bevonden op de als dusdanig voor aanvang van de wedstrijd bestempelde vindplaatsen.

In de tweede helft begon DESO erg scherp en werd DAW 4 regelmatig overlopen. Voor zover er echter al op goal geschoten werd, stond Sjoerd den Brok de DESO-ers daarbij gruwelijk in de weg. Om te scoren had de thuisploeg dan ook een standaardsituatie nodig. Uit een onnodig weg gegeven vrije trap op de rand van de 16 meter tekende DESO de gelijkmaker aan. Na deze nieuwe tegenslag zocht DAW 4 opnieuw voorzichtig naar een voorsprong, maar het veldoverwicht uit de eerste helft was volledig verdwenen. Waar superspits Kay van Son nog ten onrechte een penalty onthouden werd, na een weliswaar ietwat gemakkelijk ogende duikactie, zou DAW 4 toch op gelijke hoogte komen. Een indraaiende vrije trap van Bram ‘the fox’ Vos werd door niemand aangeraakt, maar door nuttig gefrommel van Kay van Son waren verdediger en doelman zodanig van hun paadje af, dat de bal in het doel verdween, 2-3! DESO bleef in de tweede helft echter de bovenliggende partij en DAW kwam met wind tegen nauwelijks meer aan fatsoenlijke combinaties toe. De tegenstander ging daarentegen steeds opportunistischer voetballen en profiteerde van het gebrek aan verdedigingsdrang bij de DAW formatie. Hoewel ballenvanger Sjoerd den Brok herhaaldelijk zijn leven in de waagschaal stelde om de overwinning over de meet te slepen, zou de gelijkmaker niet uitblijven. Een voorzet die nooit gegeven had mogen worden werd bij de tweede paal door een vrijstaande speler binnen geschoten, die nooit vrij had mogen staan. In de slotfase was Kay van Son nog dichtbij de 3-4, maar zijn verrassende schot met links kon ternauwernood door de (matige) DESO-keeper gestopt worden. Ook laatkomer en dus invaller Rob van de Rande kwam nog even dichtbij, maar kon aan de eindstand niets meer veranderen. Op basis van de wedstrijd was een gelijkspel niet onterecht, maar het punt werd begrijpelijk gevierd in grafstemming.