Enkele weken geleden kon de wedstrijd tegen Blauw-geel geen doorgang vinden ivm te weinig spelers bij de tegenstander. Omdat onze tegenstander van zaterdag, VOW, teruggetrokken is uit de competitie, waren we vrij en dus kwam de vraag vanuit Veghel om dan zaterdag maar tegen hen in te halen. Nou zijn dit altijd leuke en sportieve wedstrijden, dus zo gezegd, zo gedaan. Voor ons gevoel was het een compleet ander elftal dan gewoonlijk, maar niet getreurd, gewoon aan de gang.

Met in zowat elke linie wel 1 of meerdere backs opgesteld –dit ivm vele afmeldingen- begonnen we vol goede moed aan de strijd en al snel waren de toch bekende patronen terug te zien.
Het was ook al snel duidelijk dat B-G niet gemakkelijk te verslaan zou zijn en dat zij zich ook in aanvallend opzicht flink lieten gelden.
Dit resulteerde al snel in een mooie mogelijkheid voor de lange spits van B-G die echter Arthur op zijn pad vond.
Enkele minuten later was het wel raak, toen een slecht verdedigde aanval binnengepunterd werd door de linksbuiten van B-G: 0-1.
Natuurlijk konden we dit niet over onze kant laten gaan en steeds meer kwamen we in de buurt van een goal. Vooral vanwege de knappe acties van Rene, die zich deze wedstrijd weer eens van zijn beste kant liet zien. De ene na de andere goede voorzet volgde van zijn voeten, maar de scherpte ontbrak (weer) om deze te promoveren tot doelpunt.
In tussentijd moest Arthur nog eens gestrekt om een bal uit zijn doel te ranselen na een knap afstandschot van een middenvelder van B-G.
Tegen het einde van de eerste helft was daar toch ons verdiende doelpunt. Een hard schot van Marcel vd Heuvel, vanaf de 16-meter lijn, werd enigszins van richting veranderd en eindigde zo in het netje: 1-1.
Gezien het spelbeeld zeker niet onverdiend want de laatste periode voor rust was duidelijk voor onze oranje-hemden……..

Na de nodige thee en wat wissels mochten we in de 2e helft proberen alsnog de volle buit binnen  te halen.
Met wat nieuwe impulsen, onder aanvoering van Dre, ging dit ook heel voortvarend en het was eigenlijk wachten op een goal.
Blauw-geel kwam er steeds minder uit en kon vaak niet meer dan de bal hard en hoog naar voren trappen, maar daar lag ook meteen hun kracht; een fysiek sterke spits die de bal prima vast kon houden en een geweldige mid-mid die de bal aan een touwtje had. Het was dus opletten op de scherpe counters!!
Na enige tijd bleek maar weer eens dat scoren dit seizoen ons niet gemakkelijk afgaat. Er werden nogal wat kansen gemist en ook de eindpass liet vaak te wensen over.
Daarin wordt ‘” ónzen Dorus”” toch node gemist. Maar als je zelf niet scoort moet je opletten dat je zelf niet in het mes loopt…..
Maar na enkele speldenprikken van B-G kon je je klok erop gelijk zetten. We bleven kansen missen en zo’n 3 minuten voor tijd liepen we in de val. Na een wederom afgeslagen aanval van onze zijde, stapten we met bijna ons gehele middenveld in om de bal op hun 16-meter al weer te onderscheppen. De dieptepass van B-G was echter splijtend, de loopactie van de lange spits indrukwekkend en de machteloosheid van onze achterhoede tekenend. Het schot was buitenkant voet en verdween in de verre hoek om binnenkant paal het net in te rollen: 1-2. Met nog 2 minuten op de klok en een volwassen tegenstander is de wedstrijd dan echt wel gespeeld. Jammer want de 2e helft waren we voetballend veel sterker dan B-G. Dit in tegenstelling tot de 1e helft toen B-G vaak de bovenliggende partij was. Moet gezegd worden dat we de laatste 10 minuten het moesten doen zonder Victor die na een ferme botsing alleen nog sterretjes zag, en we twee spelers puur ter invulling van een positie konden neerzetten omdat hun fitheid ver te zoeken was.

Al bij al toch een leuke en wederom sportieve pot, waarin een gelijkspel eigenlijk op zijn plaats was geweest.
Volgende week beter tegen Venhorst, wederom om 17.00 uur thuis.