• Gepubliceerd in Clubnieuws

Buiten is het koud in de meeste huiskamers staat een kerstboom dat betekent dat het tijd is voor weer een nieuwe editie van Simply the Best.
Helaas hebben we afscheid genomen van Gerard, de mede oprichter, die er na 16 jaar een punt achter zet.
Met ook de fusie tussen EMOS en DAW hebben we versterking gezocht bij de dames van het korfballen. Deze hebben we gevonden in Sabine Vos. Vorig jaar hadden we al de technische ondersteuning van Kevin Hermens en dit jaar hebben we zelf een nieuwe categorie bij multimedia.
Er zijn 101 deelnemende teams waarvan er in elke voorronde 10 doorgaan naar de finale.
Daarnaast is er dit jaar nog een golden ticket. Alle nummers 11 van de voorrondes gaan in een grote pot waarbij er op 6 januari 1 team getrokken wordt die deel mag nemen aan de finale op 13 januari.

Nadat Tina Turner uitgezongen was kon er begonnen worden met quizen. Het radje werd gedraaid en stopte bij de beeldvragen kilometervreters.
Hierbij kregen de deelnemers afbeeldingen te zien van 10 verschillende vrachtwagens. Zo kwam er een DAF,Scania Tesla maar ook een Isuzu voorbij. Voor de meeste teams een ontzettend moeilijke ronde maar als je zelf op de vrachtwagen zit of een transport bedrijf hebt is dit natuurlijk appetje eitje. Met 9 goed beantwoorden waren de toppertjes IQ5, Da Ge Ut Wit 2, en de jongelingen van CV de zekere hyena's 2 en 4.

23122017


Daarna kwam de ronde huishoudboekje. Hierbij werd het vuur aan de schenen gelegd over hoeveel procent assurantiebelasting je betaalt. Wat het eigen risico bedraagt. En wat de prijs van een postzegel van post.nl met een 1 erop. Kwistut was het team met de meeste goede antwoorden in deze ronde met 9 goede antwoorden. Daarna scoorde ook O.Z.O.N, Just for fun en de Dorstvlegels met 7 punten goed.
Voor het eerst was toen een multimediaronde aan de beurt. Hierbij waren de tunes te horen van 10 Nederlandse televisie series. We gingen hierbij terug naar programma's zoals Breekijzer, Vrouwenvleugel,  maar ook De wereld draait door en Expeditie robbinson. Maf Mar Moi 1 en GWON scoorde met 7 punten hier goed op. Maar ook de vrouwen van Ut Wurd Wa en het team Zo Gut Ut Nie scoorde hierbij goed.

231220172


De schriftelijke ronde die daarna volgde nam ons mee naar allerlei bekende of minder bekende moeszakken en moeszakkinen. Zo zagen we Prins Bart maar ook Rick Potjes en onze eigen Victor terugkomen in de afbeeldingen.
De voetbalvrouwen, just for fun, lucky us, Kees weet het Beter en WZAWZDB behaalde hier de maximale score.
Normaal gesproken zou nu de Mystery Guest zijn opwachting maken. Echter werd het een Mystery Box met daarin 10 groene kruiden. Hieraan mocht naar gekeken, geroken en geproefd worden.
De kruiden die we in de Mystery Box hadden gestopt waren onder andere thijm, rosemarijn en dille.
Slechts 1 team had ze allemaal kunnen onderscheiden namelijk team WZAWZDB. Haga, Ollie en de Muppets, Zuutjes an Vrouwen en Kwisut hadden slechts 1 fout gemaakt.


De ronde hierna was een beeld ronde die op het scherm werd gespeeld. Er werden foto's getoond van het land van Ravenstein. Dat dit een groot gebied beslaat bleek wel uit alle dorpen die op de foto waren gezet. Zo was de kerk van Volkel te zien, de molen in Zeeland en de kerk van Overlangel. Toen was geluk heel gewoon maakte de minste fouten van iedereen en haalde 8 punten. Gratis bier en CV de zekere Hyena's 3 en 4 zitten waarschijnlijk ook vaak op de fiets want ze behaalde 7 en 6 punten in deze ronde.


De ronde Wat Stom! was een ronde waarin de videoclips werden getoond zonder dat men de muziek van de artiesten hoorde. Zo kwam Wham, Madonna en Katy Perry voorbij. De beste van deze ronde was Mensa en Kids met 7 goede antwoorden. Op dit moment was alles nog mogelijk in de laatste 2 rondes. Deze rondes zijn bonusrondes wat inhoud dat er dubbele punten op te verdienen zijn. Als eerste werd getest naar de medaillespiegel van het Moesland. Waarbij er gevraagd werd hoeveel verschillende clubs de gouden medaille hadden mogen ontvangen in de categorie wagens. Dat waren er in totaal 20. Maar ook waren we op zoek naar de grote loopgroep die de meeste medailles hadden behaald dat was 'T Moest Nie Moette. Maf Mar Moi 1 behaalde hier de goede score van 7 goede beantwoorde vragen.

De laatste ronde er kon nog van alles gebeuren in de stand. Dus bittere noodzaak voor enkele teams om de broodnodige punten nog binnen te sprokkelen. Dit diende te gebeuren met de ronde erfelijk belast. Je zag de kinderen maar wij waren op zoek naar de naam van de vader. Met wat moeilijke foto's van de kinderen van Klaas-Jan Huntelaar en Jermain Lens maar ook overduidelijke foto's van Patrick Kluivert of Nathan Rutjes.  De teams die slechts 1 fout maakte waren Haga, Uli's Wonderboys en Schupt 'm erin.

231220171


De quiz was gespeeld en de punten van de laatste 2 rondes werden erbij opgeteld. Voor sommige teams was het billen knijpen. De punten werd er vanaf de onderste bijgeteld zodat elk team de kans had om bovenaan de lijst te komen staan. Menig team kon zo even hun momentje pakken.
De teams die door zijn naar de finale op 13 januari zie je hieronder. Het team in het oranje gaat voor de golden ticket welke bekend zal worden op 6 januari.

uitslag23122017

Tagged under Simply the Best