• Gepubliceerd in Clubnieuws

Zou er nu al vuurwerk zijn in de kantine met een spannende ronde in het vooruitzicht?
In deze voorronde zijn veel oud-winnaars van de quiz en ook de winnaar van afgelopen ronde de Hofkapel was aanwezig.
De eerste ronde was een multimedia ronde hierin kregen de deelnemers drie videoclips te zien waarbij er één woord in alle clips overeen komt. Drie teams hadden hierbij de maximale score: 1860 an der Grunwalder Strasse, Bob Peeters en Olling schik en gein is een hendig medicijn.
Daarna kwam een schriftelijke ronde waarin er gekeken werd naar hoe de grammatica van de deelnemende teams waren zo moesten de woorden ge-sms't en pyjama goed geschreven worden. Ook werd er gezocht naar maar het meewerkend voorwerp in de zin : Toen ik haar een boek gaf, werd zij verlegen waarbij het antwoord haar moest zijn.
Ok Noch Ok 2 scoorde hier met een 9 een dikke voldoende op. De andere die goed op hebben gelet op school waren Bleu Curaçao, Witte Schare, Zot Gefrot, Domec in Universum quidem optima en de Durdouwers Dames kwamen met een 8 ook goed uit de bus.

3012voorronde

Ronde 3 bestond uit fragmenten van Schaijkse mensen waarbij gezocht werd naar de persoon of personen in het filmpje. Een mooie manier om te kijken naar de geweldige mensen van Ons Werelddorp. De Hofkapel scoorde hier goed op maar ook Scherp Zand, De Vroege Ploeg en Ut Wurd Wa A lieten zien Schaijk goed te kennen. Ronde 4 heten verboden vrucht en ging over the big apple New York. Met vragen als noem 1 van de 3 luchthavens van New York (JFK, LaGuardia), of noem 1 van de 2 voetbalclubs (New York City FC of New York Red Bulls) maar ook werd er gezocht naar hoe het grootste en bekendste stadspark heette wat natuurlijk Central Park is. De toppers van deze ronde waren Tis Wa met Bud, Wiseguys en De Jatpakkers met 8 goede antwoorden.

3012mistery

Dan de mistery ronde hierin kregen alle deelnemende teams maar ook het publiek wat in grote getale aanwezig was een box met 10 dranken daarin. Voor de meeste jongelingen in het deelnemers veld was dit goed te doen, maar de oudere deelnemers hadden hier wat meer moeite mee.
De dranken die in de mistery box zaten waren onder andere boswandeling, Malibu maar ook was er ranja in 1 van de potjes. Vur Spek en Tom Dumoulin, Olling schik en gein is een hendig medicijn, De Patjakkes en Selectie Schon Gekwakt dames scoorde hierbij de maximale score.

Ronde 6 was de ronde sing-alonge deze ging over het Eurovisiesongfestival. Het vuur werd de deelnemers aan de schenen gelegd over welk land niet bij de EU zit, maar wel sinds 2015 deelneemt aan het Eurovisiesongfestival, wat Australië moest zijn. Ook werd er gezocht naar het laatste Nederlandse nummer wat in het Nederlands gezongen werd dit was een nummer van Sieneke: Ik ben verliefd (sjalalie…). Het bleek een pittige ronde te zijn maar voor Goud van oud, Ok Nock Ok 1 Zot Gefrot en FC Valz was dit goed te doen met 6 juiste antwoorden.

3012voorronde2

De schriftelijke ronde die toen kwam nam ons mee langs allerlei sportvelden. Zo weten we nu hoe een veld van bossabal, kaatsen en beugelen eruit ziet. Ut Wurd Wa A scoorde de maximale aantal punten. 1860, simply the worst en de Patjakkers scoorde hier ook goed op.
De laatste 2 rondes braken aan hierin zijn dubbele punten te verdienen wat betekend dat alles nog open ligt. De ronde die op het scherm verscheen was de ronde raad het stadje hierbij kreeg je gebouwen te zien en moest je zeggen waar dit gebouw staat. Zo kwam de Martinitoren voorbij uit Groningen. De Domtoren uit Utrecht en Muiderslot in Muiden.
De beste van deze rondes waren 1860 en de Wiseguys. Maar ook Cafe Schaijk Zuid en Skiclub met Eric scoorde hier goed op.

3012tiswametbud

De laatste ronde heten problemen op de werkvloer. In deze ronde werd het precieze gemiddelde bij een intelligentiescore? Welk medicijn er vaak wordt voorgeschreven bij ADHD met als werkzame stof methyldenidaat? De antwoorden hierop waren 100 en Ritalin.
Roai Mar Wa en Ok Noch Ok 1 waren hier de toppers bij op de voet gevolgd door Tis wa met Bud, Scherp Zand en Simply the Worst.

Nadat alle punten bij elkaar op geteld waren bleek dat Tommy & de Ieniemienie's in de wachtkamer plaats mogen nemen en nog mogen dromen van een plek in de finale door middel van het golden ticket. De nummer 11 van alle voorrondes hebben nog een kans om mee te mogen doen. Op 6 januari komt daar nog een nummer 11 bij en gaan we bekijken wie deel mag nemen aan de grote finale.

Hieronder vind je de uitslag.

3012uitslag

Tagged under Simply the Best