• Gepubliceerd in Clubnieuws

Vanavond is het alweer de laatste voorronde voor de grote finale op zaterdag 13 januari a.s. Voor Mensa en kids en Tommie en de ieniemienie’s is he ook nog een spannende avond, in verband met het Golden Ticket waar vanavond ook nog 1 of meerdere teams op zullen hopen om toch nog kans te maken op deelname aan de finale.

De deelnemers stroomde deze avond langzaam binnen en stipt om 8 uur werd er begonnen met quizzen. Zoals nog elke avond werd er ook nu toevalligerwijs begonnen met een multimediaronde. De ronde heette “Toen we nog klein waren”. Er waren 10 fragmenten te horen van televisieprogramma's uit onze jeugd. Dat dit natuurlijk een ruim begrip is met een deelnemers veld van 18 tot 80 is, wat zorgde voor diverse hi fives, maar ook voor vele vraagtekens. We gingen hierbij op
zoek naar Bassie en Adriaan, Spongebob, Pokemon maar ook naar de Familie Knots, de Fabeltjeskrant en Tita Tovenaar. De V-tjes, Abe vd Ban Fanclub en de dames van Senioren 3 scoorden hier goed bij met 8 goede antwoorden. Goed Slecht, Nondeju wan moi kantine volgde ze op de voet met 7 punten.

Hierna een rondje sport we waren op zoek naar allemaal kampioenen zoals de Nederlander die eind 2017 wereldkampioen bowlen werd. (Xander van Mazijk) Of in welke sport Mark Selby in 2017 voor de 3de keer wereldkampioen werd, waarop het goede antwoord snooker is. De 5 Heere haalde hierbij het hoogste aantal goed beantwoorden vragen, maar ook de V-tjes lieten met 8 punten zien met deze ronde ook wel raad te weten.

Het radje belandde hierna weer op een multimediaronde, Op grote hoogte, waarin er diverse beelden waren waarop Schaijk en omgeving te zien waren. Ze zitten 't te weten, BVOB en gast, de schnitzels en een klein beetje blauw in de kantine haalde hier goede punten.

Ronde 4 was een scherm ronde waarbij de deelnemers 10 bloemen getoond werden. De vraag was wat de Nederlandse naam was van de bloemen. Zo zagen we Madeliefjes, Lavendel en de tulp voorbij komen maar ook het gebroken hartje, de passiebloem en de Korenbloem. Vrouwen RMW en Kwist 't nie hadden hierbij 8 bloemen goed. Team (k)alfons huuyy en VAW haalde hierbij 7 punten.

Daarna was het tijd voor de Mistery Ronde. De boxen waren dit keer gevuld met specerijen. De specerijen die in de potjes zaten waren onder andere kardemon, piment, venkelzaad maar ook kaneel en paprikapoeder. Lastige mins scoorde een full pull door alle antwoorden goed te hebben. Robaniwi had er 9.

Na deze ronde van kijken, proeven en ruiken was het weer tijd om het radje te draaien. We kregen een ronde over de grenzen. Hierin waren 10 begin tunes te horen van series op tv. The big bang theory, Seinfeld, topgear. Weer 10 goede antwoorden dit keer voor de V-tjes, Mag ik dat zeggen ja dat mag ik zeggen en de slimmste mensch maakte slechts 1 fout.

Hoe kleiner de bal was de volgende ronde die gespeeld ging worden. Dit ging over diverse balsporten. Zo werd er gevraagd wat de oudste, officiele, voetbalclub van Nederland is. Dit is de Koninklijke HFC of werd er gezocht naar het antwoord Wanderers uit Oss op de vraag hoe de dichtstbijzijnde cricketclub heet. De 5 Heere gaf hierbij de meeste goede antwoorden namelijk 7. Kwist 't nie, de slimmste mensch en VAW scoorde met 6 punten ook niet slecht.

Dan breken de laatste 2 rondes aan. Bij deze rondes zijn dubbele punten te verdienen. De eerste is een schriftelijke ronde MKB hierbij gaan we op zoek naar Welk bedrijf is in Herpen begonnen door “Tinus Lul” en “Hanneke Krul”, maar door de zoon in Schaijk voortgezet? Wat kapsalon Ploegmakers is. We kregen oude foto's te zien van het pand waar tegenwoordig Welterusten en de read shop gevestigd zijn. Kwist 't wel Ze zitten 't te weten scoorde hier goed op maar ook Abe v/d Ban Fanclub en de slimmste mensch haalde hier veel punten mee binnen.

De laatste ronde was een ronde waarbij iedereen in de zaal een Arena uitgedeeld kreeg. Ze kregen een aantal minuten om deze te lezen en aantekeningen te maken. Hierna werden de kranten bij iedereen weggehaald en werden er vragen gesteld over de krant. Een wedstrijdje snel lezen dus. Hierin blonken de slimmste mensch en kwist 't wel. Ze hadden met 7 goed beantwoorden vragen de juiste dingen onthouden.

Hierna was het voor de deelnemers gedaan. Ze konden niets meer doen aan de uitslag. Nog bijzonder was de sprong die Kwist 't wel maakte. Voor de laatste 2 rondes bevonden ze zich in de onderste regiones maar door 32 punten te scoren maakte ze een hele grote sprong naar de 10e plaats. Na alles opgeteld te hebben bleek dat er 4 teams een gelijke stand hadden op de 10e plaats. Een benaderingsvraag moest de beslissing brengen welk team zich direct zou plaatsen voor de finale ronde. Voor de dames van Kwist 't wel was het geluk nog niet op, want ze hadden de benaderingsvraag het beste beantwoord. Dit betekende dat Goed Slecht, Robaniwi, Ze zitten 't te weten nog het lucky lozer ticket konden bemachtigen. Door middel van het radje waar alle teams, Goed Slecht, Robaniwi, Ze zitten 't te weten, Mensa en Kids en Tommie en de Ieniemienie's, 2 keer op stonden werd er beslist welk team zich nog klaar kon maken voor de finale ronde op 13 januari.

Robaniwi bemachtigde het zo fel begeerde titel en is daardoor het laatste team wat zich meld voor de finale.

We zien jullie graag allemaal terug op 13 januari voor de finale ronde van Simply The Best. Kantine is geopend om 19:00 uur de quiz start om 20:00 uur.

Hieronder de uitslag van de 3e voorronde:
0301stbuitslag

0301stb1

0301mr

0301stb

Tagged under Simply the Best