• Gepubliceerd in Clubnieuws

Nadat de Hofkapel, winnaar 2017, al sneuvelde in de voorronde houdt dit in dat er een nieuwe kampioen gekroond gaat worden. Zal er een nieuwe kampioen komen of zal de beker in de wacht worden gesleept door een oud winnaar?

Met 31 teams werd er afgetrapt aan de grote finale. De eerste ronde die gespeeld werd was de multimedia ronde das pas lachen. Deze ronde nam ons mee door diverse films waar allemaal in gelachen werd. Zo kregen we Liar Liar en the nutty professor te zien. Diverse teams scoorde hier de maximale 10 punten op zoals De Wiseguys, 1860 de V-tjes en GWON.

De tweede ronde was een schriftelijke ronde waarin de deelnemers meegenomen werden door Schaijk door middel van beelden of voorwerpen zo zagen we de zwaan op de Udensedreef. De molen die in de Wieken staat De Wiseguys, Just for fun en Toen was geluk heel gewoon maakte in deze ronde maar 2 fouten en scoorde met 8 punten een dikke voldoende.

In de ronde Herinnert u zich deze nog? Werden er video fragmenten getoond waar we het jaartal bij wilde hebben. Zo kregen we de Vuurwerkramp te zien de moord op Pim Fortuijn en het jaar waarin Ajax de Champions league won. BVOB en gasten behaalde de hoogste score met 9 maar ook Robaniwi Haga scoorde hier uitstekend op.

De 4e ronde was een mondelinge ronde met vragen over Afrika. Tis wa met Bud behaalde hier 10 punten op vragen als In welke stad speelde het Nederlands elftal de WK finale in 2010? Wat Johannesburg was. Of waar het Afrika museum is in Nederland? Waarop het antwoord Berg en Dal gegeven diende te worden. Maf Mar Moi 1 behaalde hierbij 9 punten Hij Niet Ut Wurd Wa A Vur Spek en Tom Dumoulin, Lastige Mins en de 5 Heere 8.

Hierna was het tijd voor de mistery ronde. Zou het dit keer een mistery box zijn of zou het toch een mistery guest zijn. Twee clowns genaamd Jut en Jul verschenen op het toneel en wie kan deze ronde nou beter presenteren als Gerard Manders. Gerard, medeoprichter van de quiz, wilde wij als organisatie als afscheid nog 1 keer de MG ronde laten presenteren. Bij de blinde gok ronde bleek dat onze schminkers Mieke Reijnen Rob Reijnen en Femke Arts-Geurts het goed hadden gedaan. Geen enkel team had het bij het juiste eind. Na de cryptische omschrijving “Deze clowns zijn echte kindervrienden” waagde enkele teams de gok maar alleen de Vrouwen van GWON hadden de juiste namen ingevuld bij Jut en Jul. Bij de vragenronde werden er persoonlijke vragen gesteld zoals of er zondag een afspraak om 10 uur was met Joris Lange wat niet het geval was. Maar ook of Jut en Jul actief waren bij de jeugd van DAW waarop door beide Ja werd geantwoord. Na het stellen van alle vragen was het voor 14 teams duidelijk wie er achter de prachtige creaties zaten. Dit waren Mari van de Venne en Mieke Geurts. Die zich al jaren inzetten voor de jeugd van DAW en EMOS door middel van het jeugdkamp en de sinterklaasviering.

Bij deze onderbreking wilde we ook gelijk gebruik maken om mensen te bedanken. Zoals het barpersoneel wat 4 avonden lang de deelnemers voorziet van een natje en een droogje. Maar ook de nakijkdames die per avond alle vragen nakijken, waardoor we als organisatie sneller kunnen werken.

De volgende ronde bestond uit allerlei stemmen van bekende Schaijkenaren of DAW-ers. Zo kregen we Jet vd Linden te horen onze barvrouw bij DAW maar ook manusje van alles Nico Geurts en Prins Bart Bongers. Vrouwen van GWON en Ok Noch Ok 2 wisten hierbij 8 personen goed te benoemen.

De ronde hierna was een ronde die op het scherm te zien was. Zo zagen de deelnemers een plaatje uit een Disney film en wilde wij weten welke film dit was. De plaatsjes kwamen uit de films Mulan, Belle en het Beest en onder andere Oliver & co. Haga en 1860 an der Grunwalder Strasse scoorde 9 punten.

De laatste 2 rondes zijn voor dubbele punten en voor veel teams zou het een strohalm kunnen zijn om toch nog bij de laatste 5 teams te komen wat recht geeft op het knoppenspel. Bij de eerste ronde voor dubbele punten kregen de deelnemers 10 honden op papier te zien en zochten we de naam van het hondenras. Zo kregen we een Jack Russel te zien maar ook een Dobberman. De teams die hier goed op scoorde waren de 5 Heere en de Witte Schare, die beiden slechts 1 fout maakte.

De allerlaatste ronde was een ronde op het scherm er kwamen slogans voorbij van auto's en wij zochten hier het merk bij. Creative Technologie van Citroen, Zoom Zoom van Mazda. De heren van Maf Mar Moi 1 scoorde hier 10 punten op waardoor ze een ontzettende sprong maakte in het klassement en deel mochten nemen aan de knoppentafel.

Aan de knoppenspel namen deel:
- Ok Noch Ok 2
- Wiseguys
- Tis wa met Bud
- 1860 an der Grunwalder Strasse
- Maf Mar Moi 1

Er werd diverse keren gemuteerd van positie en na 8 vragen namen we afscheid van Maf Mar Moi 1. De nummer 4 van Simply The Best 2018 was het team van Ok Noch Ok 2. 1860 an der Grundwalder Strasse verliet als nummer 3 de quiz arena.

De jongelingen van Tis wa met Bud en al 2 maal kampioen de Wiseguys bleven daarbij in de race voor de begeerde badjassen en de beker. Bij de laatste vraag werd er gezocht naar een stad binnen Europa. De hints waren: Hoofdstad, Europese stad, Kennedy en de rivier de Spree. Bas Keijzer van De Wiseguys dacht het na de laatste aanwijzing te weten en gaf als antwoord Berlijn. Hier waren wij als organisatie ook naar op zoek en hiermee kroonde de Wiseguys zich voor de 3e maal in de historie van de quiz als winnaars!!

Namens de organisatie willen wij iedereen bedanken die ons heeft ondersteund. De nakijkdames, het barpersoneel, de schminkers, de maandagochtendploeg die er elke ronde voor zorgen dat de tafels en de stoelen goed staan. Ronald en Danciëlle voor het uitlenen van het welbekende finalespel. Ook het publiek dat in grote getalen aanwezig was en natuurlijk alle deelnemers.