DAW moest vandaag voor de 2de keer in 4 dagen aantreden tegen Venhorst. Het betrof de terugronde van de jl donderdag met 1-2 verloren thuiswedstrijd. Men wist wat er gedaan moest worden. Winnen om door te kunnen gaan in de nacompetitie. Liefst met 2 doelpunten verschil. Met 1 doelpunt verschil betekende penalties nemen.

DAW startte goed. In de thuiswedstrijd lukte het Venhorst om het spel van DAW te ontregelen. In de 1ste helft van deze partij had DAW de overhand. Fel op de bal en goed voetballend konden, ondanks de soms straffe wind, kansen gecreƫerd worden.

In de 12de minuut komt Maikel van Orsouw goed door op de linkerkant. Zijn voorzet wordt net gemist door Rob Vijnmans, echter Brian Peters komt er goed achter en schiet tegen de paal. Iets later een kopbal op het doel van DAW van Tom van den Boogaard. Deze gaat echter ruim naast. In de 20ste minuut een aanval over links. Robbert Knipping speelt Erwin Christiaans aan. Via een dubbele combinatie met Dirk van den Hoogen wordt Erwin vrijgespeeld in de 16. Hij wordt echter vastgehouden en de scheids wijst terecht naar de stip. Sylvester Rodrigues weet dit buitenkansje vanaf 11 meter feilloos te benutten 1-0 voor DAW.

Er volgen nog 2 kansen in de 1ste helft voor DAW. Mike van Son komt net tekort op een voorzet van Dirk en Rob Vijnmans kopt een voorzet van Dirk 1 meter over de kruising. Venhorst kan daar ( bijna ) niets tegenover stellen in de 1ste helft, op een slap schotje en een kopbal die ver naast gaat na. Al met al een terechte tussenstand.

In de 2de helft waren de intenties van DAW hetzelfde. Door middel van voetbal kansen creeeren en te scoren en Venhorst niet de kans geven om in de wedstrijd terug te komen. Dit lukte niet helemaal. In de 49ste minuut krijgt DAW nog een goede kans.Een voorzet vanaf links van Rens Wijnakker kan Rob Vijnmans verlengen. Robbert Knipping staat gereed om de bal in te koppen, maar de keeper van Venhorst, Luc Peters, kan ternauwernood redding brengen. Daarna gaat DAW te veel met alleen de lange bal spelen en dit geeft Venhorst de kans om in de wedstrijd terug te komen. Dir resulteert in de 2de helft in een aantal kansen voor de Venhorst aanvallers, die deze niet in een doelpunt om kunnen zetten. Bas v/d Ven, Maikel van Orsouw en Sylvester Rodrigues kunnen redding brengen op het laatste moment. Het slotakkoord is voor DAW. Een vrije trap van Rens Wijnakker brengt bijna de ingevallen Rob Vos vrij voor de keeper. Deze weet echter redding te brengen. De goed leidende scheidsrechter fluit na 8 minuten blessuretijd voor het einde. Penalties zullen beslissing moeten gaan brengen.

DAW start de serie voortreffelijk. Rens Wijnakker, Bas v/d Ven en Rob Vijnmans weten de goalie van Venhorst te passeren, terwijl Sylvester penalty no 2 en 3 weet te stoppen. Venhorst scoort daarna no 4 en 5, terwijl Mike van Son zijn penalty ( no 4 ) helaas niet weet te verzilveren. Als laatste gaat Sylvester achter de bal staan. Ondanks de druk ( missen is verdergaan met de penaltyreeks ) weet hij deze wederom feilloos binnen te trappen. DAW is verder in deze nacompetitie!!

Aanstaande donderdagavond is er het vervolg van de nacompetitie. Er wordt begonnen met een uitwedstrijd tegen EVVC uit Vinkel. Komende zondag volgt de return in Schaijk.