Op deze wisselvallige zondag trad DAW aan tegen het relatief onbekende MVC uit de Mortel. Trainer Henry van Wanrooy kon kiezen uit een nagenoeg fitte selectie. Kleine domper was het, vlak voor de wedstrijd, wegvallen van Bart Fransen ivm buikklachten, maar zijn plek werd voortreffelijk ingenomen door Niels de Groot.

In het begin van de wedstrijd golfde het spel op en neer, maar meer en meer nam DAW het initiatief in de wedstrijd. Vooral Brian Peters was een ware plaag voor de defensie van MVC en zijn akties zorgden regelmatig voor dreiging en mogelijkheden. Helaas konden deze mogelijkheden niet omgezet worden in doelpunten. Schoten van Bas v/d Ven, Rens Wijnakker en Jeroen van Dijk (onderkant lat) waren net niet precies genoeg om de keeper van MVC te passeren.

In de 35ste minuut de verdiende goal voor DAW. Maikel van Orsouw stuurt met een lange bal Brian Peters de diepte in. Deze gaat op snelheid goed door en legt in de 16 af op Mike van Son. Deze schiet resoluut binnen. In het restant van de 1ste helft weet MVC 1x gevaarlijk voor het doel van DAW te komen. Bart van Oosterwijk komt in schietpositie. Zijn inzet wordt door Rik v/d Linden verwerkt tot corner. Daarna volgen nog enkele kansjes voor DAW. Ruststand wordt 1 – 0.

In de 2de helft gaat DAW verder met het creeeren van kansen. Een kopbal van Robbert Knipping (47ste min) wordt door de keeper uit de rechterbenedenhoek gehaald. Daarna wederom kansen voor Robbert Knipping, Rens Wijnakker en Brian Peters. Zijn schot beland helaas op de paal. In de 66ste minuut een schrikmoment voor DAW. Via een klutssituatie komt Ami van Zoggel vrij voor Rik v/d Linden. Zijn inzet gaat (gelukkig voor DAW) langs het doel. Niet lang daarna een aanval door het midden van DAW. Rob Vijnmans poogt voor te zetten, maar deze wordt door een hand van een MVC verdediger gestopt. De toegekende penalty wordt feilloos door Bas v/d Ven ingeschoten. 2 -0 voor DAW.

Krap 4 minuten later (72ste min) de 3 -0 voor DAW. Brian Peters passeert een verdediger en zijn pass zet Mike van Son vrij voor het doel. Mike controleert de bal en legt (na wat goochelwerk met de bal en de keeper van MVC) af op Mark Raaijmakers. Deze werkt beheerst binnen.

Daarna volgt er kans op kans voor DAW. MVC leek er conditioneel helemaal doorheen te zitten en dit resulteerde in een geweldige vrijheid voor de DAW spelers over het gehele veld. Helaas kon deze vrijheid niet meer in doelpunten omgezet worden.

Met iets meer overleg, rust aan de bal en geluk had dit gemakkelijk in een hogere uitslag kunnen resulteren. Al met al kan DAW terugkijken op goede wedstrijd, waarbij wederom weinig kansen weggegeven zijn en er vele mogelijkheden gecreerd zijn door het hele elftal. Dit biedt perspectief voor de wedstrijd van volgende week uit tegen Juliana Mill.