Op deze herfstachtige zondag trad de schaijkse elf aan tegen het altijd lastige Vianen Vooruit. Het was deze tegenstander vorig seizoen gelukt om alle 6 punten te halen. Gezien de stand op de ranglijst ging DAW toch voor de 3 punten om zodoende de koppositie te behouden. Een domper in deze wedstrijd is het uitvallen van Bart Fransen na een half uur spelen. Zijn plek wordt door Niels de Groot ingenomen, spelend met gebroken neus en masker. Niels vult het wederom voortreffelijk in.

De 1 ste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. DAW probeerde het spel te maken, maar slaagde er zelden in om gevaarlijk in de 16 van Vianen te komen. Vianen speelde een beetje á la Moldavie. Proberen te reageren op de foutjes die door de tegenstander gemaakt worden. Ook het moeten wennen aan de omstandigheden (nat veld) zorgde ervoor dat het publiek niet op de banken kon gaan staan. Een aantal kansjes/mogelijkheden waren er voor DAW via Brian Peters, Rens Wijnakker en Robbert Knipping, maar hun inzetten waren helaas niet voldoende om het de keeper van Vianen echt moeilijk te maken.

Op slag van rust was de beste kans voor Vianen. Walter Bulkens krijgt een vrije kopkans. Zijn tegendraads ingekopte bal wordt echter voortreffelijk uit de hoek te getikt door Rik v/d Linden. Daarna zorgden de thee van Vianen en aanwijzingen van trainer Henry van Wanrooij misschien wel voor de omslag in de wedstrijd.

In de 55ste minuut werd Mark Raaijmakers onregelementair gestopt aan de zijkant van de 16. Rens Wijnakker ziet de keeper te ver van de 1ste paal staan en zijn direct genomen vrije trap knalt daar binnen. 1 -0 voorsprong voor DAW. Hierna gaat DAW nog wat gemakkelijker voetballen en dit resulteert 5 minuten later in een 2-0 voorsprong. Rens krijgt op 20 meter de bal van Brian Peters. Hij speelt Mark Raaijmakers aan op de rechterzijde. Mark controleert en geeft de bal voor de goal, iedereen (inclusief de goalie van Vianen) verkijkt zich op deze voorzet, behalve Brian Peters. Hij weet dit buitenkansje beheerst binnen te schuiven. Daarna moet en gaat Vianen Vooruit meer in de aanval en dit resulteert in kansen voor DAW en een paar kansen voor Vianen. Vermeldenswaard is de mooie lob van Walter Bulkens op de lat en een vrije trap, die door Rik v/d Linden goed onschadelijk gemaakt wordt. Aan de andere zijde komt DAW nog een aantal malen vrij voor de Vianen doelman. Na goede combinaties op het veld tussen de ingevallen “routinier” Dirk van den Hoogen en Brian Peters weet laatstgenoemde net niet het doel te vinden. Zijn inzet gaat via de paal naast. Ook Bas v/d Ven lukt het net niet om na een rush over het middenveld doeltreffend af te werken. Tussendoor vervangt Ruud Leeijen de moegestreden Niels de Groot (reeds 60 minuten gemaakt bij DAW 2). Daarna wordt Brian Peters nog een keer kansrijk voor het doel gezet. Ook in 2de instantie kan hij net niet het netje vinden. Het slotakkoord is voor Vianen Vooruit. De prachtige volley van Mark Daamen is een prooi voor de foutloos keepende Rik v/d Linden.

6 wedstrijden – 18 punten. Een betere start is niet denkbaar. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Handel. Aanvang 14.30 uur