Een prachtig affiche op Sportpark de Bundel en tevens de openingswedstrijd van een nieuw seizoen in de Derde klasse D. Een derby zonder al te goed voetbal, maar zoals zo vaak bestaande uit veel strijd, beleving en overtredingen.

In de eerste helft is het Festilent dat het meeste balbezit heeft, maar DAW creëert de beste kansen wat resulteert in een 0-1 voorspong in de 12e minuut. Centrale verdediger van Bakel speelt de bal in rond de middenlijn en deze wordt onderschept door Jeroen van Dijk, Jeroen besluit zelf van de ontstane ruimte gebruik te maken en via een prachtig schot over de keeper belandt de bal van zo’n 35 meter in het doel achter keeper de Louw van Festilent.  Zo’n acht minuten later is het spits Jochem Fleuren (aanvoerder Festilent) die goed weg draait, maar Rik vd Linden op z’n weg vindt. Festilent heeft het meeste balbezit, maar DAW staat achterin goed en geeft de eerste helft weinig weg. In het laatste kwartier van de eerste helft krijgt spits Robbert Knipping nog twee aardige mogelijkheden. Een vrije trap van Bas vd Ven belandt op het hoofd van Rik Willems die de bal terug legt op Robbert. Helaas gaat de kopbal van Robbert ruim over. Vlak voor rust is het wederom Robbert die na een steekbal van Maikel niet scherp genoeg is in de afronding.

In de tweede helft een veel sterker Festilent. DAW lijkt weinig meer te kunnen doen dan de voorsprong verdedigen en komt zelf nauwelijks aan voetballen toe. Festilent krijgt enkele goede kansen via Jochem Fleuren en de prima ingevallen Jasper vd Berg en Daan Coenen. Toch krijgt DAW in de 62e minuut een goede kans op 0-2. Een indraaiende vrije trap van Bas vd Ven wordt rakelings over gekopt door Ron Appelhof. In de 80 minuut is daar dan toch de terechte gelijkmaker voor Festilent. Een aanval over links waar wel degelijk een luchtje van buitenspel aan hangt belandt via de kluts in de korte hoek, 1-1 doelpuntenmaker Jasper vd Berg. Festilent gaat door en DAW kan niet veel meer dan verdedigen in deze fase. Het lijkt een puntendeling te worden, maar in de 93e minuut belandt een weggekopte bal voor de voeten van Peter Jacobs die de bal met links in de verste hoek schiet, 2-1. De wedstrijd lijkt beslist, maar door de vele overtredingen en blessurebehandelingen is het echter nog niet gespeeld. Een voorzet van de zeer sterk spelende linkervleugelverdediger Jeroen van Dijk wordt met de nodige moeite tot corner verwerkt. Deze corner in de 96e minuut van Bas vd Ven belandt bij de tweede paal waar Robbert de niet meer verwachte 2-2 binnen knikt. Festilent krijgt nog een prima kans om de wedstrijd helemaal op zijn kop te zetten, maar wederom is het Rik vd Linden die redding brengt.