Op zondag 9 September speelde DAW zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de koploper uit Vinkel. De omstandigheden waren perfect. Mooi weer en een prachtige grasmat (welke voor de wedstrijd zelfs nog even werd gesproeid).

De eerste helft was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarin het eerste kwartier het een beetje aftasten was van beide partijen. In de 18de minuut het eerste gevaar van Vinkelse zijde. Middenvelder Jaap van Schaijk speelde de gevaarlijke aanvaller Gerwin van de Boom met een een mooie crossbal aan achter de verdedigng van DAW. Deze liet de bal 1 keer stuiten en het schot ging gelukkig via de lat over. DAW was gewaarschuwd. In de 25ste minuut een drinkpauze die DAW helaas moest gebruiken om doelman Rik van der Linden te laten vervangen door Sjoerd den Brok. Rik moest het veld verlaten met een op het oog lichte blessure aan zijn voet. In de 32ste minuut een goede combinatie van EVVC op de 16 meter van het DAW-doel met uiteindelijk een schot uit de draai die in het zijnet beland. Dan in de 34ste minuut het eerste kleine wapenfeit vanuit een corner voor DAW. Op aangeven van Bas van der Ven kopt Rik Willems net naast. Kort daarna een voorzet van Jeroen van Dijk waar Robbert Knipping helaas net niet goed genoeg bij kan en hem voor langs kopt. In de 40ste minuut het volgende gevaar van Vinkel. Een diepe bal op Roel van der Heijden die 1 op 1 komt met Sjoerd den Broek. De DAW- doelman wordt omspeeld, maar de hoek blijkt te lastig geworden. Rik Willems kan de bal vrij gemakkelijk van de lijn halen.

Dan de 2de helft. In de 50ste minuut een volgende tegenvaller voor DAW. Rik Willems was kort daarvoor in botsing gekomen met zijn tegenstander en moest zich met een blessure aan zijn hoofd laten vervangen door Ron Appelhof. In de 55ste minuut een voorzet vanaf links van Vinkel. Deze komt terrecht bij de geheel vrijstaande Roel van der Heijden die in het zijnet gekopt. Even later is het wel raak voor EVVC. In de 57ste minuut loopt Pim v/d Doelen bij een inworp gemakkelijk weg bij zijn tegenstander, kapt verdediging uit en schuift de bal een uit een moeilijke positie achter Sjoerd: 0-1. Daarna gaat het spel wat op en neer en zijn het wat foutjes aan beide zijdes waardoor er geen gevaar ontstaat voor beide doelen. In de 75ste minuut breekt EVVC'er Gerwin van de Boom door op links en komt schuin voor de goal. Waar afleggen wellicht meer had opgeleverd gaat hij voor eigen succes en schiet de bal voorlangs. DAW speelt dan al 1 op1 achterin. In de 85ste minuut is DAW achterin aan de bal en door een foute inspeelpass komt spits in Vinkelse dienst Roel van der Heijden 1 op 1 met DAW goalie Sjoerd den Brok. Zo’n kans moet je deze spits niet geven en de 0-2 is een feit. Direct daarna in de 87ste minuut valt zelfs de 0-3. Tom Schoones draait vanuit een ingooi gemakkelijk weg bij zijn tegenstander en trapt de stuiterende bal met een halve volley achter Sjoerd in de verre hoek. Enkele minuten later fluit de scheidsrechter voor einde wedstrijd. Een terechte winnaar al is de uitslag ietwat geflatteerd.

DAW-EVVC_004

DAW-EVVC_007

DAW-EVVC_011

DAW-EVVC_047

DAW-EVVC_086

DAW zal zich moet herpakken om volgende week in de lastige uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Avanti goed voor de dag te komen. Aanvang 14:30 te Schijndel.