Zondag 16 september trad DAW aan tegen Avanti’31. Locatie van handeling: Sportpark ‘De Molenheide’ te Schijndel. Vooraf waren er twee wijzingen doorgevoerd in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen EVVC Vinkel. De geblesseerde Rik van der Linden werd vervangen door Michiel Schamp. Verder maakte Ron Appelhof zijn op opwachting in de basiself ten faveure van de afwezige Geert Loeffen.

De wedstrijd begint gelijkopgaand. De eerste mogelijkheid is er voor de gastheren in het voor hun vertrouwde blauw. Een voorzet vanaf rechts komt terecht bij de lange nr. 11 van Avanti’31. Deze stuit echter op de attente Michiel Schamp, waardoor dit kansje onschadelijk wordt gemaakt. Het duurt even voordat DAW voor de eerste keer echt gevaarlijk wordt. In de 18e minuut wordt Marc Raaijmakers gelanceerd door aanvoerder Bas v/d Ven. De rappe rechtsbuiten komt naar binnen, maar zijn schot met links is weinig dreigend. Na ruim een halfuur voetballen een gevaarlijk moment voor het doel van DAW. De nr. 8 van de blauwhemden verschijnt in kansrijke positie voor Michiel Schamp, maar zijn lob mist precisie en gaat zodoende over het doel. Enkele minuten later wederom een hectisch moment voor de goal van de bezoekers. Avanti’31 lost een vrije trap op het doel, waarna Michiel Schamp redding brengt. De bal wordt opnieuw ingebracht maar Niels de Groot weet redding te brengen door de bal met een uiterste krachtsinspanning van de lijn te halen. Bij de volgende kans is in de wedstrijd is het wel raak, in het voordeel van DAW wel te verstaan. Nadat een speler van DAW onreglementair wordt gestuit op de rand van het 16metergebied neemt Bas v/d Ven plaats achter de bal. Zijn harde trap met binnenkant voet eindigt links in de benedenhoek. Russtand: 0-1.

Na de rust is het DAW dat sterker is. In de 53e minuut resulteert dit in een mogelijkheid voor Ron Appelhof. Zijn poging van afstand gaat rakelings over de lat. Vervolgens een domper voor de blauwhemden. Één van hun voorsten loopt tegen een domme tweede gele kaart aan, waardoor ze met 10 man verder moeten. Een kwartier later wordt Marc Raaijmakers diep gestuurd door Maikel van Orsouw. Eerstgenoemde snijdt goed naar binnen en wordt ten val gebracht in het strafschopgebied. Hierop staat maar één straf: penalty. Bas v/d Ven neemt zijn verantwoordelijkheid maar mikt de bal helaas iets te hoog waardoor deze op de dwarsligger beland. Vlak hierna wederom een mogelijkheid voor DAW: na een hoekschap komt de bal terecht bij Tom den Ouden. Zijn inzet beland op de buitenkant van de paal. Hierna breekt er een periode aan waarin DAW enigszins wegzakt. De eerste beste mogelijkheid die Avanti’31 krijgt, verzilveren ze helaas voor iedereen en alles wat DAW lief is: 1-1. Enkele minuten krijgen de bezoekers echter een levensgrote kans om wederom op voorsprong te komen. Ditmaal is het Dirk v/d Hoogen die het slachtoffer is van een verkeerd getimede tackle van een Avanti-verdediger. Het is linksback Jeroen van Dijk die de bal opeist. Maar ook hij kan oog-in-oog met de doelman de bal niet tussen de palen krijgen. Deze keer is het niet de lat die in de weg zit, maar de rechterpaal. Dan treedt een eeuwenoude voetbalwet in werking: ‘als je de kansen zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant’. We zitten inmiddels ruim in de blessuretijd als de nr. 9 van Avanti de bal voor zijn voeten krijgt en ziedend uithaalt. Michiel Schamp, die een prima wedstrijd keepte, is kansloos op deze kanonskogel. Het betekent de 2-1 waardoor DAW met lege handen achterblijft en Avanti met 3 punten veel te veel krijgt.